Kroppsvård

Recension: Rituals Daily Rose Deodorant

1 mars, 2014

Rituals blev snabbt ett favoritmärke hos mig och jag såg därför fram emot att testa den här deodoranten. Daily Rose innehåller ingen aluminiumklorhydrat vilket gjorde den perfekt för mig att testa eftersom jag bara gått och väntat på rätt tillfälle att testa den typen av deo.

rituals-daily-rose-deodorant

rituals-daily-rose-deodorant-closeup

Om produkten

Daily Rose deodorant är fri från aluminiumklorhydrat och har en stark med god doftsättning. Produkten kommer i stickform och har en ganska krämig konsistens.

Användning och resultat

Jag kan kort och gott säga att det inte var en dans på rosor, varken för mig eller för omgivningen, att testa den här. Även om produkten i sig luktar jättegott så luktade jag definitivt inte gott en timme efter applicering. Jag förstår inte hur, men den här deon fick mig att lukta värre än jag någonsin trodde var möjligt. Och det utan att jag ansträngt mig nämnvärt. Deon tog dessutom så lång tid på sig att torka att jag inte vet om den ens hann göra det innan svettningarna började.

Produkten finns inte i sortimentet längre pga ”otillräcklig effekt” och det är väl allt för väl. Min åkte i soporna efter testet. Förhoppningsvis är efterföljarna, som till skillnad från den här är antiperspiranter, åtminstone lite bättre. Än har jag inte gett upp hoppet om att hitta en bra aluminiumfri deodorant/antiperspirant.

Sammanfattning

  • Pris: säljs ej längre
  • Var: Rituals
  • Kortfattat: riktigt dålig deo som fick mig att lukta värre än om jag låtit bli att använda den.
  • Betyg: 0/5

Relaterade inlägg

9 kommentarer

  • Svara Little Miss Consumer 1 mars, 2014 at 21:10

    Oj vad tråkigt, har haft SAMMA resultat med ALLA deos som jag testat utan aluminiumklorid :( jag luktar som ett troll.

    • Svara Emelie 2 mars, 2014 at 21:41

      Jag också tyvärr. Men har testat en sån där deosten och den funkar bättre! Ska recensera den så småningom har jag tänkt (ser hur högen av produkter som ska recenseras blir ännu större…) :)

  • Svara Miss Elikia 2 mars, 2014 at 06:56

    Vad synd att det inte fungerade, och jag som blev så hoppfull när jag läste inledningen :(

    Du skriver att det inte heller var en dans på rosor för omgivningen. Var den deon så dålig att någon i din omgivning reagerade?! Sen är jag lite nyfiken på andra produkter du har testat, jag har nämligen läst dina recensioner på handbalsamet och skrubben från Rituals. Finns det andra produkter som du testat från samma märke?

    • Svara Emelie 2 mars, 2014 at 21:40

      Jag vet inte om de märkte något men risken fanns eftersom jag själv märkte att jag luktade väldigt illa. Tyvärr.

      Jag har testat deras duschgel/mousse (gillar!), några av deras body butters (gillar också men de doftar starkt), fotskrubb (har bara testat en gång men den gjorde inget stort intryck), kroppsskrubb (den rosa är så uppfriskande att jag fryser efteråt och den vita burken är rivig med en spaig doft). Just nu håller jag på och testa deras Sensational Soft Cleanser och recension kommer inom kort.

  • Svara kerstin 3 mars, 2014 at 06:17

    Nämen attans, jag som är på jakt efter aluminiumfritt…

    • Svara Emelie 7 mars, 2014 at 17:49

      Samma här, men kan inte rekommendera just den här.

  • Svara Annie 17 september, 2014 at 05:37

    Pröva Dermalogicas de! Funkar bättre än övriga utan aluminium. Är även väldigt vårdande så nyrakade armhålor är inga problem.

    • Svara Annie 17 september, 2014 at 05:39

      Deo ska de ju stå…förbenade autokorrekt

    • Svara Emelie 19 september, 2014 at 12:23

      Jag använder helst antiperspiranter men tack för tipset. Ska hålla den i åtanke om jag får för mig att testa en deo igen.

    Lämna ett svar

    Reklam


    %d bloggare gillar detta: