Hudvård

Recension: REN No.1 Purity Cleansing Balm

2 oktober, 2009

rencleansingb

När jag fick höras att REN skulle släppa ett rengöringsbalsam blev jag riktigt till mig. Tänk bara: ett lyxigt balsam med finaste naturliga ingredienser som man får massera in i ansiktet och som dessutom löser upp allt sorts smink och efterlämnar även den torraste hy silkeslen. Jag var ju bara tvungen att prova.

Första intrycket av produkten var att den luktade riktigt gott (som alla RENs produkter gör) och att den verkligen kändes lyxig. Det är verkligen ett balsam man får här och konsistensen är toppen. Ett stort plus för pumpflaskan som är både hygienisk och lätt att dosera med.

Det som är bra med detta rengöringsbalsam är att det fungerar för alla hudtyper. En torris som jag behöver inte oroa mig för att huden ska strama efteråt och personer med fet hy kan med fördel använda denna eftersom fett löser fett och att pormaskarna följer med på köpet. Jag upplever faktiskt att mina pormaskar har minskat visuellt även om de inte är borta helt. Jag vågar dock inte svära på att det enbart beror på denna produkt, men jag tror helt klart att den har ett finger med i spelet.

Det enda negativa jag kan hitta på denna produkt är att den tar så vansinnigt lång tid att tvätta bort. Jag tycker inte att produkten omvandlas från balsam till mjölk tillräckligt effektivt för att detta ska bli en favorit. Jag får stå och gnugga i evigheter för att bli av med den feta hinna som så envist håller sig kvar.

Betyg: 3/5
Köpa igen? Förmodligen inte
Pris: 470 kr för 150 ml hos bland annat Inezza, Accessora, Grooming och NK.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara Maggie 2 oktober, 2009 at 14:02

  Yikes vad dyrt! Det får ju dermalogica att verka billigt :P
  Men det låter ju ändå som en grym produkt… frånsett priset då

 • Svara Helena/LipGloss Bitch 2 oktober, 2009 at 15:51

  Jag håller inte riktigt med om att den passar alla, jag har blandhy och balmen är på tok för fet för mig. Den är himla mysig och jag önskar verkligen att den hade funkat för mig, men jag har fått låta den gå vidare till en kompis med torrare hy.

 • Lämna ett svar

  Reklam