Hår Recension

Recension: Redken Frizz Dismiss

20 januari, 2017

Mitt hår har alltid varit lite frissigt och det ser aldrig helt slätt och glansigt ut. Efter ett tips i Daisy Beauty om Redkens leave-in produkt Frizz Dismiss Rebel Tame bestämde jag mig för att testa tre av produkterna i serien.

redken-frizz-dismiss

Om produkterna

Redkens Frizz Dismiss är den första frissreducerande serien från dem som sägs fungera på alla hårtyper. Schampo och balsam är för alla och därefter väljer man leave-in produkt efter hur fint eller grovt hår man har. De använder sig av Frizz Protection Factor, FPF, där skalan går från 10 till 40 och 40 är det mest frissreducerande. Leave-in produkterna ska skydda mot friss i upp till 85% luftfuktighet och innehåller värmeskydd upp till 230 grader (förutom produkten för FPF 10).

Användning och resultat

Jag har testat leave-in produkten Rebel Tame FPF 40 samt schampo och balsam i drygt två månader och är jättenöjd med resultatet. Mitt hår känns mjukare och glansigare och är definitivt mindre frissigt. De gånger jag dessutom fönar håret torrt känns det med ens nästan som nytt igen. Skulle jag ha gått på rekommendationerna för FPF skulle jag antagligen ha hamnat på 10 eller 20 men den här på 40 har fungerat bra och den tynger inte ner mitt hår.

Den enda nackdelen är att jag behöver tvätta håret lite oftare än annars när jag använder den här serien. Jag är dock inte förvånad för mitt hår brukar reagera likadant med alla typer av anti-friss och rikligt reparerande hårvårdsprodukter. Jag är dock glatt överraskad av att min hårbotten inte kliar eller är irriterad så dessa produkter kan jag definitivt tänka mig att köpa igen.

redken-frizz-dismiss-shampoo redken-frizz-dismiss-conditioner redken-frizz-dismiss-rebel-tame

Köpinformation

Redken Frizz Dismiss finns att köpa hos frisörer och hos bland annat Lyko, Bangerhead och Eleven. Priserna ligger på ca 219 kr, 300 ml för schampo, 249 kr, 250 ml för balsam och 269 kr, 250 ml för Rebel Tame.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam