Hår Recension

Recension: Redken Clear Moisture Instant Polishing Prep

17 oktober, 2009

redkencm

Redkens serie Clear Moisture är speciellt framtagen för att ge normalt till torrt hår mer fukt utan att tynga ner det. Jag har från den här serien bara testat Instant Polishing Prep som fungerar som ett lätt spraybalsam som både ger näring och fukt till håret men också gör det lätt att reda ut. Jag är verkligen en sucker för leave-in produkter och då särskilt spraybalsam så jag anade att det skulle bli ett sant nöje att använda denna produkt.

Så här står det om Clear Moistureserien på redken.se:

”Fukt som inte tynger för normalt/torrt hår. Mätta normalt till torrt hår med viktlös fukt. Redkens exklusiva Interbond Conditioning System, kombinerat med det unika ultra-lätta Micro Moisture Complex, återställer, balanserar och binder en optimal fuktnivå i håret utan att tynga. Håret är mättat med fukt, luftigt och fullt av glans.”

Instant Polishing Prep sprayas i handdukstorkat hår och ska inte sköljas ur. För mig fungerar den både som extra fukt och bidrar till att det blir lättare att reda ut håret tillsammans med mitt vanliga balsam men också på egen hand som enda balsam. Jag klipper mig väldigt sällan och trots att mitt hår är ganska fint ändå så känns det efter dusch att topparna behöver lite extra kärlek och varsamhet. I somras när jag ville resa med lätt packning tog jag endast med denna produkt som balsam och det fungerade helt utmärkt. Produkten är oerhört dryg oavsett om jag använt balsam innan och fyra sprayningar i längderna är tillräckligt för att mitt hår både ska se ut och kännas fint igen.

Det bästa med detta spraybalsam är ändå att håret inte känns det minsta fett eller tungt, inte ens efter ett par dagar utan tvätt. En del leave-in produkter kan tynga ner håret efter ett tag men det gör alltså inte denna. Dessutom luktar den gott och är lätt att dosera. Sa jag förresten att den är dryg? Min lilla sprayflaska på 30 ml har räckt mer än ett år trots flitig användning. Jag är mycket nöjd med denna och dessutom glad över att den fungerar tillsammans med min känsliga hårbotten.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja
Pris: 125 ml kostar £11.85 hos Lookfantastic, 289 kr hos Donnabeauty och 319 kr hos Lyko.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Marybeth 17 oktober, 2009 at 12:15

  Låter verkligen inte dumt, jag blir lite nyfiken på den då den funkar för känslig hårbotten och inte gör håret fett. Det är alltid något jag söker då mitt hår gärna ser fett ut fort av en del produkter.

 • Svara Emelie 17 oktober, 2009 at 16:55

  Marybeth> Jag tycker den fungerar ypperligt för min känsliga hårbotten. En del produkter har en tendens att vandra upp från längderna och lägga sig i hårbotten efter ett tag men det upplever jag inte att denna gör. Och dessutom känns den ju inte fet heller – stort plus!

 • Svara Marybeth 19 oktober, 2009 at 16:16

  Låter kanonbra!

 • Lämna ett svar

  Reklam