Hår

Recension: Redken Clear Moisture Conditioner

31 januari, 2013

Tidigare i höstas kändes mitt hår ganska normalt och när det då var dags att köpa ett nytt balsam föll valet på ett från Redkens serie Clear Moisture för normalt och torrt hår som saknar fukt. Jag hade sedan tidigare testat och tokgillat leave-in sprayen från samma serie så därför hade jag ganska höga förväntningar på det här balsamet.

Så här beskriver Redken produkten:

”Reder ut och hjälper att återställa hårets optimala fuktnivå utan att tynga; för ett mjukt, glansigt och luftigt hår.”

”När håret förlorat fukt, blir fjällskiktet strävt och håret förlorar mjukhet och glans. Micro-Moisture Complex innehåller lättviktiga ämnen som levererar fukt för att återbalansera hårets inre och yttre fuktnivåer utan att tynga. Näringsrika oljor och fukt vårdar håret och lämnar det luftigt, glansigt och fullt av friskhet.”

Jag förväntade mig att balsamet skulle göra mitt hår lättare att reda ut samt att det skulle bli lite glansigare men inte nedtyngt. Det enda jag märkte av var att håret kändes mjukt, men inte mjukare än vanligt. Dessutom kändes det inte som att jag ens hade haft i något balsam efter att jag väl sköljt ur det. Den där silkiga känslan uteblev.

Jag upplevde inte att det här balsamet gjorde någon skillnad alls på mitt hår. Kanske var det redan tillräckligt återfuktat som det var. Det gjorde inte håret lättare att reda ut och jag märkte inte alls av att jag hade haft balsam i. Man kan säga att balsameffekten helt uteblev.

Sammanfattning

Pris: ca 265 kr/£14, 250 ml
Var: hos utvalda frisörer, Lyko, Bangerhead, FeeluniqueLookfantastic  m.fl.
Kortfattat: ett balsam som inte gör så mycket väsen av sig. Passar till de som egentligen inte behöver något balsam men vill ge längderna en fuktbehandling. Tynger inte ner håret och passar även de med fint hår.
Betyg: 2/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar. Om du handlar från webbshoppen efter att ha klickat på länken hjälper du till att stödja bloggen ekonomiskt. Vill du inte göra detta kan du själv skriva in webbadressen manuellt.

Relaterade inlägg

1 kommentar

  • Svara beautylana 31 januari, 2013 at 20:05

    Jag gillade den här balsamet. Kolla här http://www.beautylana.com/?p=1788

  • Lämna ett svar

    Reklam