Makeup Recension

Recension: Pürminerals 4-in-1 Pressed Mineral Makeup

28 december, 2014

purminerals-4-in-1-pressed

Idag tänkte jag recensera en goding från Pürminerals som jag har testat utförligt det senaste halvåret. Med andra ord har den utsatts för både min sommarfeta hy och min vintertorra och fnasiga hy. Jag investerade nyligen i en ljusare nyans för att kunna fortsätta använda den under vintern. Det borde väl ge ett hum om vad jag tycker om den men fortsätt läsa för att få veta varför.

Om produkten

Pürminerals 4-in-1 Pressed Mineral Makeup är en pressad mineralfoundation som innehåller SPF 15. Fyra-i-en i produktnamnet står för foundation, concealer, puder och solskydd i samma produkt. Produkten kommer i en tung och lyxig rund dosa i plast med inbyggd spegel och finns i nio olika färger. Den innehåller vismut som sägs förlänga hållbarheten men även vitamin E och shea som dock sägs göra att produkten inte ska klia vid värme.

Användning och resultat

Om vi börjar med faktumet att den här produkten innehåller vismut så är det faktiskt inget jag har reflekterat över förrän jag läste innehållsförteckningen. Jag tillhör den skara som inte automatiskt väljer bort produkter med det ämnet trots att jag ibland reagerar på det. Vismut har fått mycket kritik de senaste åren för att det på vissa personer ger upphov till klåda när man blir varm och svettig. Jag har själv varit med om detta med Bare Minerals originalfoundation. Jag har dock inte märkt av någon klåda under användning av denna produkt och då har jag ändå testat den mitt under den varma och svettiga sommaren.

Jag har applicerat foundationen med en stor kabukiborste (MAC 182) och fått ett väldigt fint och jämnt resultat. Den ger en lätt till medel täckning men går precis som många andra mineralfoundations att bygga upp täckningen med beroende på mängd och appliceringsteknik. Som concealer fungerar den hyfsat bra men den ersätter inte the real deal. Finishen blir matt men inte pudrig utan ger en fin glöd som jag är väldigt förtjust i.

Under sommaren blev jag blank i t-zonen och fick komplettera med puder. Det som dock överraskat mig mest är hur bra den fungerat även nu i vinter när jag blir torr och fnasig. I det stora hela har den känts balanserande både på min feta hy som min torra hy. Och det är ingen dålig bedrift i mina ögon. Den trollar inte bort eventuella flagor som visar sig vid applicering men min hud känns inte uttorkad efter en hel dags användning.

I somras använde jag färgen Light Tan som drar mycket åt det gula hållet. Nu använder jag färgen Light som ljushetsmässigt är bra men tyvärr är lite för neutral i tonen för min varma hudton. Jag tycker att det här är en riktigt bra foundation som till synes passar väldigt många olika hudtyper och just nu är det den enda foundation jag använder.

Sammanfattning

 • Pris: 295 kr
 • Var: Eleven, Feelunique, Hudoteket, Feelunique, E-beautyshop m.fl.
 • Kortfattat: pressad mineralfoundation med matt glöd som passar för de flesta hudtyper.
 • Betyg: 4,5/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Ingrid 31 december, 2014 at 10:05

  Det är sällan jag köper om foundation men när min 1,5åring släppte ner min 4in1 öppen i toaletten var det bara ett att göra, vill inte vara utan denna. Använder porcelin på vintern, light på sommaren. Förutom att den är så bra är det ju smidigt att den är i fast form vilket är lite mer praktiskt i necessären.

  Denna och Idun mineralfoundation är mina solklara favoriter

  • Svara Emelie 1 januari, 2015 at 16:22

   Neej vilket busfrö! Förstår att du ville köpa en ny då! Jag gillar den här bättre än Iduns eftersom den inte känns lika ”trög” att applicera.

 • Svara Lena 1 januari, 2015 at 14:59

  Ja, denna är super. Gillar den mycket mer än tex. BareMinerals. Ännu bättre (utan Vismut) är Tikeis mineralfoundation. De har suveräna små prover för 10kr man kan beställa från deras hemsida. Testa gärna denna!

  • Svara Emelie 1 januari, 2015 at 16:23

   Har hört mycket om Tikeis foundation men aldrig testat själv. Får göra det om foundationförrådet någon gång skulle ta slut.

  Lämna ett svar

  Reklam