Hår Recension

Recension: Pureology Hydrate Shampoo & Conditioner

9 mars, 2011

pureology_hydrate.jpg

Jag hade varit nyfiken på Pureology ett bra tag innan jag gjorde slag i saken och köpte schampo och balsam ur deras lila Hydrate-serie. Samtliga deras hårvårdsserier är framtagna för olika sorters färgade hår men de fungerar för vanligt obehandlat hår också tack vare att varje serie fokuserar på olika problem. Hydrate-serien är till för torrt och fuktfattigt hår och det var exakt så mitt hår kändes när jag började med dessa produkter. Jag hade riktigt höga förväntningar på dessa produkter men tyvärr blev jag inte särskilt imponerad. Fortsätt läsa för att få veta varför.

Om Pureologys Hydrate-serie

Hydrateserien innehåller precis som alla produkter i sortimentet något som kallas AntiFadeComplex® vilket är en formula utvecklad för att skydda hårfärgen mot fria radikaler och UVA/UB-strålar. Pureologys schampon innehåller inte de vanliga sulfaterna som finns i de flesta schampon utan deras tvättensider är mildare och utvunna ur kokosnötter, majs och socker. Hydrateserien innehåller vårdande växtextrakt från bland annat ros, pepparmynta och grönt te.

Pureology Hydrate Schampoo

Schampot i serien har en lila pärlemoraktig nyans och är ganska trögflytande. Det känns aningen svårt att fördela jämnt i håret så jag brukar massera upp ett lödder i handflatorna innan jag applicerar schampot i håret för att det ska löddra ordentligt. Trots detta känns hela håret inte rent så jag brukar alltid schamponera två gånger för att det ska bli riktigt rent. Doften på schampot är minst sagt konstig. Jag kan verkligen inte sätta fingret på vad det doftar förutom att det är en extremt udda och inte så god doft (är det en blandning mellan grönt te och rosor?). Jag har försökt få det till någon slags örtblandning men det luktar inte friskt eller gott någonstans. Sambon tycker dessutom att den luktar äckligt och jag kan nästan hålla med. Det var ingen trevlig upplevelse att schamponera med detta.

Betyg: 2/5
Köpa igen? Nej
Pris: 300 ml, 269 kr hos Lyko och Bangerhead och £12.65 hos Feelunique.

Pureology Hydrate Condition

Under tiden jag har använt både schampo och balsam från hydrateserien har jag inte sett någon särskild skillnad på varken hårets lyster eller fettproduktionen. Håret blir smutsigt lika fort som vanligt och det har inte känts glansigare alls, det har nästan varit tvärtom – aningens mer glanslöst. Jag upplever att håret blir lite strävt av schampot och det är ju inte hela världen eftersom jag ändå alltid använder balsam efteråt. Men jag upplever inte att mjukheten av balsamet håller i sig efter att jag har sköljt ur det utan jag måste ändå komplettera med ett leave-in balsam efteråt för att kunna reda ut mitt hår. Jag kan tillägga att mitt hår är nyklippt, tonat i december och slingat i januari så det känns lite sprött i vissa partier. Med andra ord – jag är i behov av ett bra balsam! En annan sak som förvånade mig var att balsamet inte hade samma doft som schampot. Balsamet luktar mint och även om det luktar bättre än balsamet så är munnen det enda stället jag vill ha mintsmak och doft. Huden blir alldeles kall om håret ligger emot och det känns bara obehagligt. När håret har torkat efteråt försvinner doften visserligen ganska snart men under tiden det torkar luktar det mest blöt hund och en dålig mintgodis.

Betyg: 2/5
Köpa igen? Nej
Pris: 250 ml, 289 kr hos Lyko, 299 kr hos Bangerhead och £14.35 hos Feelunique.

Jag har visserligen inte blivit imponerad av de produkter jag har testat hittills från Pureology och jag blev faktiskt rätt besviken över att de var så mycket sämre än jag hoppats på. Jag är däremot fortfarande sugen på att testa inpackningen som är Sara Montazamis favorit.

Tips! Om ni vill testa någon av seriena från Pureology såg jag att det finns små travelkits med schampo och balsam om 60 ml vardera för 89 kr styck hos Lyko.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam