Hudvård

Recension: Princess Potion Ansiktsolja Havtorn

14 juni, 2011

princesspotion_ansiktsoljahavtorn.jpg

För dryga 2 månader sedan började jag testa ansiktsoljan med havtorn från det svenska företaget Princess Potion. Jag har under vintern betat av flera olika oljor och var tveksam till hur den här skulle te sig på min hud nu i varmare tider men jag har testat den under både kalla och varma väderförhållanden och den har överraskat mig positivt i alla avseenden.

Princess Potion är ett svenskt företag som satsar på hudvård med naturliga produkter utan onödiga utfyllnadsingredienser. Kallpressade oljor är basen i många av produkterna och doften kommer av eteriska oljor och ekologiska fruktextrakt. De erbjuder till och med vem som helst recepten till produkterna om man själv vill prova på att tillverka sin favorit.

Det första som slog mig när jag började använda oljan är hur pass gott den luktar. Jag får flashbacks till barndomen när jag åt aprikosmarmelad på rostat vitt bröd med smör och ost. Den här luktar inte smör och ost men väl som marmelad och varje gång jag använt denna har jag blivit sugen på just en macka med marmelad.

Som produkt är den relativt dryg och jag applicerar den gärna på lätt fuktad hud för att inte överdosera. Ett par droppar räcker och tack vare pumpmekanismen, som är riktigt bra bara man får koll på hur den funkar, går det att få ut exakt en så liten eller stor mängd man vill ha. Tyvärr är flaskan inte särskilt bra att ta med på resor då den läcker kring pumpen om den inte står upprätt.

Ansiktsolja Havtorn är baserad på jojoba-,macadamia- och nyponfröolja och innehåller extrakt från havtorn, gurkört och även rosmarin som antioxidant. Resultatet är en väldoftande icke-fet olja med en vacker färg som för en torris som mig passar lika bra på vintern som på sommaren. Den återfuktar och håller huden nöjd hela dagen och har även fungerat bra under makeup för mig. Jag är mer än nöjd och älskar verkligen doften så för mig blir varje tillfälle att använda den som ett litet kalas.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja
Pris: 30 ml, 310 kr och 5 ml, 128 kr hos princesspotion.se.

Tävla om ett eget exemplar av Princess Potions Ansiktsolja Havtorn!

Tillsammans med Princess Potion har jag fått möjligheten att lotta ut två exemplar av den här härliga ansiktsoljan vilket innebär att det kommer att dras två slumpmässiga vinnare bland de rätta svaren på frågan.

Frågan ni ska besvara för att ha en chans att vinna ett eget exemplar av oljan är: i vilken stad har Princess Potion sin postadress? Ni hittar svaret på hemsidan.

Maila ditt svar till tavling.pssion@gmail.com senast måndagen den 20/6. Ett tävlingsbidrag per person, i övrigt gäller bloggens generella tävlingspolicy. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren och tyvärr är det bara personer med svensk postadress som kan delta i just denna tävling.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Jenna 14 juni, 2011 at 21:06

  Äschdå, jag bor i Finland så jag får inte delta.
  Det hade varit kul att få chansen att testa den, jag har tidigare haft s.k. ”beautydrops” från Lumene som innehöll mycket havtorn och jag ÄLSKADE dem (självklart är de borttagna ur sortimentet nu…).

  Oh wel,,
  next time! =)

  • Svara Emelie 5 juli, 2011 at 16:08

   Det kommer fler tävlingar :)

 • Svara Jenny / Rosella Eco Beauty 14 juni, 2011 at 21:50

  Kul att den funkade så bra på dig. Jag gillar den också, men upplevde den aningen tunn vid de tillfällen jag var lite torrare. Håller med om att doften är riktigt trevlig.

  • Svara Emelie 5 juli, 2011 at 16:10

   Jag brukar komplettera med en ansiktskräm utanpå när jag känner mig lite extra torr.

  Lämna ett svar

  Reklam