Hudvård Recension

Recension: Pixi Glow Tonic

25 februari, 2016

pixi-glow-tonic

Som skönhetsbloggare måste man såklart testa den hypade och omtalade Pixi Glow Tonic. Jag har sneglat på den väldigt länge men slog inte till på ett eget exemplar förrän en dryg månad sedan. Finns det en anledning till att den har blivit så omtalad eller är det bara nyhetens behag?

Om produkten

Pixi Glow Tonic är ett milt exfolierande ansiktsvatten med glykolsyra och ginseng som ger huden lyster genom att ta bort döda hudceller från ytan. Vid regelbunden användning ska den ge huden en fastare känsla och en jämnare ton. Produkten rekommenderas till normal, torr, trött och åldrad hy men den ska även fungera för känslig hy.

Innehållsförteckning

Aqua, aloe barbadensis leaf juice, hamamelis virginiana (witch hazel) leaf extract, aesculus hippocastanum (horse chestnut) seed extract, glycolic acid, ammonium glycolate, glycerin, butylene glycol, hexylene glycol, (and) fructose (and) glucose (and) sucrose (and) urea (and) dextrin (and) alanine (and) glutamic acid (and) aspartic acid (and) hexyl nicotinate, panax ginseng root extract, phenoxyethanol, sodium benzoate, biotin, polysorbate 20, fragrance.

Användning och resultat

Jag var lite skeptisk till hur effektiv det här ansiktsvattnet skulle kunna vara. Jag har redan en hel del aktiva produkter i min hudvårdsrutin. Det är inte bara mängden syror i en produkt som avgör om den är effektiv eller inte utan något jag nyligen lärt mig är att pH-värdet också har ett finger med i spelet.

Jag hade såklart läst både en och två hundra recensioner om Glow Tonic innan jag beställde den och majoriteten var positiva eller mycket positiva och jag sållar mig till den förstnämnda skaran. Efter en månads daglig användning en till två gånger om dagen upplever jag att min hy har fått mer lyster. Jag har visserligen använt andra exfolierande produkter undertiden men ingenting så regelbundet som denna. Den ger ingen woweffekt över en natt utan resultatet kommer snarare smygande och helt plötsligt är lystern bara där. Så namnet Glow Tonic är verkligen passande.

Jag har inte känslig hy men upplever ändå att det är en av de mildare syraprodukterna jag har testat som ändå ger en effekt. Det är en ypperlig produkt att använda dagligen för att underhålla huden och ta fram lystern. Den kostar en liten slant, men låter man bli att överdosera (som jag råkar göra hela tiden..) gissar jag att den stora flaskan räcker i minst 3 månader, antagligen längre än så.

Glow Tonic är den perfekta produkten om man vill prova på det här med syror i sin hudvårdsrutin eller bara lägga till något som är så milt att det kan användas dagligen. Sammanfattningsvis tycker jag att det är en produkt som har förtjänat sin tid i rampljuset. Den är inte omtalad för intet utan den ger lyster över tiden.

pixi-glow-tonic-close pixi-glow-tonic-open

Sammanfattning

  • Pris: 299 kr, 250 ml.
  • Var: Eleven, Cultbeauty, Beautybay.
  • Kortfattat: milt exfolierande ansiktsvatten som tar fram lyster över tid.
  • Betyg: 4/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam