Kroppsvård Recension

Recension: Ped Egg

2 november, 2008

Det var cirka två månader sedan jag skrev om att jag hade köpt ett Ped Egg. Jag provade det faktiskt ganska snart efter att jag fått det, men sedan har det lite halvt fallit i glömska.

Ped Egg har blivit hypad och, vad jag har läst och hört, väldigt omtyckt i bland annat staterna. Därför hade jag ganska höga förväntningar på denna fotfil. Jag budade hem min från brittiska Ebay för ca 5 pund med frakt.

Ped Egg ska användas på rena och torra fötter. Själva filen är väldigt skonsam, man kan dra med den över huden utan att det händer något. Men på fötterna, när man tar i lite mer, så händer det saker. Jag skulle inte säga att Ped Egget löser problemen på en gång utan det krävs ett par gånger för att fötterna ska bli babymjuka (eller så var det bara jag som inte hade tålamod att sitta längre än 5 minuter per fot). Det medföljer även vanliga sandpappersfilar som man kan klistra på undersidan av Ped Egget för att finlira i slutet av behandlingen.

Jag måste säga att designen är väldigt ergonomiskt. Ägget är skönt att hålla i och jag blir inte trött i handen när jag filar. Den lilla dosan som ska fånga upp avskrapet fungerar väl lite sisådär, men det hamnar i varje fall mer skräp i ägget än utanför.

Ped Egg verkar vara jättebra om man har tålamodet att sitta och fila lite extra. Jag har inte det och hos mig har den inte blivit använd igen trots att jag har sneglat på den ett par gånger.

Betyg: 2/5
Pris: varierar på ebay från 50 kr och uppåt

Vill du vinna ett eget exemplar av Ped Egg? Detta kanske är Din grej helt enkelt! I så fall ska du hålla utkik i bloggen i början av veckan då jag kommer att lotta ut ett likadant exemplar som jag själv har.

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara Linda 2 november, 2008 at 14:53

  Den där borde vara ngt för mig, jag filar så jag får värk i handleden och filarna går av när man tar i för hårt,,denna verkar vara aningens mer praktisk..

 • Svara Emelie 2 november, 2008 at 22:04

  Linda> Så brukar jag också göra i perioder, i hopp om att allt ska försvinna på en gång. Du får hålla utkik efter tävlingen :)

 • Svara Beauty Roxx 3 november, 2008 at 13:09

  Jag tycker det låter intressant!

 • Svara Emelie 3 november, 2008 at 21:26

  Beauty Roxx> Ja den är lite annorlunda.

 • Svara HMS 4 november, 2008 at 21:18

  Jag har använt Ped Egg en längre tidnu och den är verkligen suverän. Vilka babyfötter man får …

 • Svara Emelie 4 november, 2008 at 21:21

  HMS> Jasså där ser man. Kanske är regelbunden användning som är nyckeln.

 • Svara Lola 5 november, 2008 at 22:51

  Måste hålla utkik efter den där tävlingen minsann :)

 • Lämna ett svar

  Reklam