Hudvård Recension

Recension: Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid

15 mars, 2016

En produkt som verkligen skulle ha platsat i kategorin bloggsnackis 2015 är Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid. Det är ett ansiktsvatten med 2% BHA-syra (salicylsyra) som används för att motverka orenheter och för att bli av med tråkigheter som svarta och vita pormaskar. Jag testade 1% BHA Lotion för snart ett år sedan och gillade effekten så jag bytte upp mig till den här i höstas och har använt den regelbundet sedan dess.

paulas-choice-skin-perfecting-2-bha-liquid

paulas-choice-skin-perfecting-2-bha-liquid-close

Om produkten

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid används som ett ansiktsvatten och appliceras på rengjort ansikte med eller utan bomullsrondell. Beroende på hudtyp kan man använda den i hela ansiktet eller punktbehandla. Konsistensen är lite som ett oljigt vatten och jag upplever att den lämnar en lite oljig serumlik hinna en stund efter applicering.

Innehållsförteckning

Aqua, Methylpropanediol, Butylene Glycol, Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), Polysorbate 20, Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract, Sodium Hydroxide, Tetrasodium EDTA.

Användning och resultat

2% BHA Liquid utlovar en jämnare hudton med lyster, att reducera rodnad men bygga upp kollagen, rensa och minska förstorade porer. Nu vet vi ju alla redan att det inte går att göra porernas storlek mindre. Däremot kan man få dem att bli mindre synliga genom att göra ren dem från de hudavlagringar och sebum som får dem att mörkna. Det är den här produkten suverän på. Jag har gott om stora porer i t-zonen och speciellt på näsan. Men efter några dagar med den här är de mycket mindre synliga.

Jag har dessutom återkommande problem med knottror och vita pormaskar längs käklinjen och även om de inte har försvunnit helt så har det blivit mycket bättre. Antalet utbrott har definitivt reducerats och när jag märker att det börjar gå åt fel håll använder jag den här regelbundet och då vänder det snabbt tillbaka. Det här märkte jag av väldigt väl när jag var utan produkten under de fem veckor jag spenderade i Australien. Efter en vecka och hela resten av semestern ploppade det upp små finnar och vita pormaskar i hela ansiktet. Till och med på kinderna, tinningarna och hårfästet. Så fort jag kom hem och började med den här lugnade det hela ner sig.

Jag är väldigt nöjd med den här produkten och jag vet att många andra också är det. Den är perfekt att använda vid behov för alla hudtyper och regelbundet för dem som brottas med orenheter, fet hy eller mörka porer. Den här borde finnas i alla hudvårdsintresserades badrumsskåp.

paulas-choice-skin-perfecting-2-bha-liquid-swatch

Sammanfattning

 • Pris: 349 kr, 118 ml
 • Var: Skincity, paulaschoice-eu.com
 • Kortfattat: relativt mild BHA-hjälte som håller porerna renare än annars och hjälper till att hålla orenheter borta.
 • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Nailtastic 16 mars, 2016 at 21:08

  Älskar den! Har precis beställt min tredje flaska. :-)

  • Svara Emelie 17 mars, 2016 at 20:27

   Ja visst är den bra! Är bara halvvägs igenom min första :)

 • Svara Mona Lindström 20 mars, 2016 at 12:08

  Den finns alltid hemma hos mig då jag tycker den gör oerhört stor skillnad på mina porer i TZonen. Använder den vid behov eftersom jag har Exuviance hudvård och då är det inte optimalt att blanda dessa men ibland går hur bra som helst i alla fall på min hud.
  Mona

  • Svara Emelie 20 mars, 2016 at 14:40

   Ja visst gör den skillnad!

  Lämna ett svar

  Reklam