Hudvård Recension

Recension: Paula’s Choice Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA

17 maj, 2015

Glad i hågen som jag är när det kommer till syror i hudvård var jag väldigt peppad på att testa Paula’s Choice Daily Smoothing Treatment med 5% AHA för dagligt bruk. Tvärtom vad jag trodde är det inte en dagkräm utan en daglig exfolieringskräm med anti-ageegenskaper.

paulas-choice-resist-daily-smoothing-treatment-5-aha

paulas-choice-resist-daily-smoothing-treatment-5-aha-close

Om produkten

Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA är en daglig mjukgörande och lätt exfolierande behandling. Den sägs ge en jämnare hudton och minska tecken på åldrande så som solskador, rynkor och missfärgningar. Förbättrar hudens struktur, stimulerar kollagenproduktionen och verkar lugnande med hjälp av antioxidanter.. Rekommenderas till alla hudtyper utom de allra känsligaste och är man ovan vid syror kan man behöva vänja in huden.

Produkten kommer i en hygienisk lufttät pumpflaska. Formulan har en tunn lotionliknande konsisistens, är oparfymerad och fri från färgämnen. Ett till två pumptryck räcker till hela ansiktet och absorberas helt på några minuter och ska efterföljas av dagkräm vid behov samt solskydd.

Användning och resultat

För att innehålla 5% glykolsyra är produkten förvånansvärt mild och jag har aldrig upplevt att den svider eller pirrar på huden. Konsistensen är lätt och absorberas väldigt snabbt och efterlämnar en sammetslen yta. Den har absolut ingen silikonig känsla över sig. Något jag inte är så förtjust i är förpackningen där pumpen ofta hänger sig. Tack och lov har mekanismen kommit igång efter frenetiskt pumpande men jag har läst att andra inte har haft lika stor tur. Så här finns utrymme för förbättring. För jag gillar idén med en lufttät förpackning.

Under tiden jag har använt produkterna ur Resistserien har jag upplevt att min hudton blivit mycket jämnare och det är svårt att säga om den här produkten ensam bidragit till det eller om det är resutatet av flera produkter. Det har i varje fall varit många fler dagar där jag faktiskt skippat foundation helt och hållet. Men nu när jag har fasat ut dessa produkter (för att börja med ett nytt märke) märker jag dock att huden inte ser riktigt lika jämn ut.

Det här är ytterligare en produkt från Resistserien som jag är väldigt nöjd med. Precis som många av de andra märker man inte effekten omedelbart men den är fortfarande så pass effektiv att den märks av efter en kortare tids användning. Eftersom den är för dagligt bruk och kan användas en till två gånger dagligen är den också perfekt för den som vill ha en lägre koncentration som verkar jämnare under en längre tid. Det är en produkt som underhåller huden och gör det bra. Efter ca 3-4 månaders regelbunden användning återstår uppskattningsvis en fjärdedel av innehållet så den är dessutom riktigt dryg. Eftersom produkten är så lätt i konsistensen kan den enkelt läggas till i befintlig hudvårdsrutin, då efter rengöring och toner men innan serum och kräm.

paulas-choice-resist-daily-smoothing-treatment-5-aha-swatch

Sammanfattning

  • Pris: 369 kr, 50 ml
  • Var: Skincity och paulaschoice-eu.com
  • Kortfattat: lätt exfolierande kräm för dagligt bruk som trots sin relativt höga glykolsyrehalt känns mild på huden och levererar en jämnare hudton vid regelbunden användning.
  • Betyg: 4/5

Innehållsförteckning

”Aqua, Glycolic Acid (Alpha Hydroxy Acid, exfoliant), Cetyl Alcohol (thickener), Butylene Glycol (slip agent/penetration enhancer), Palmitoyl Hexapeptide-12 (cell-communicating ingredient), Ceramide 2 (skin-identical agent), Tetrahydrodiferuloylmethane (antioxidant/anti-irritant derived from curcumin), Tetrahydrodemethoxydiferuloylmethane (antioxidant/anti-irritant derived from curcumin), Tetrahydrobisdemethoxydiferuloylmethane (antioxidant/anti-irritant derived from curcumin), Epigallocatechin Gallate (antioxidant), Caffeic Acid (antioxidant), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant/anti-irritant), Disodium Lauriminodipropionate Tocopheryl Phosphates (vitamin E-based antioxidant), PEG-10 Rapeseed Sterol (fatty acid thickener), Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract (antioxidant), Bisabolol (anti-irritant), Allantoin (anti-irritant), Dimethicone (silicone slip agent/texture enhancer), Cyclopentasiloxane (silicone slip agent/texture enhancer), Cyclohexasiloxane (silicone slip agent/texture enhancer), Dimethiconol (silicone slip agent/texture enhancer), Tribehenin (texture enhancer), Polysorbate 20 (emulsifier), C12-15 Alkyl Benzoate (thickener), PPG-14 Butyl Ether (thickener), PEG-40 Stearate (thickener), Sorbitan Stearate (thickener), PVM/MA Decadiene Crosspolymer (film-forming agent), Polyacrylamide (film-forming agent), Disodium EDTA (stabilizer), C13-14 Isoparaffin(solvent), Laureth-7 (emulsifier), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Caprylyl Glycol (preservative), Ethylhexylglycerin (skin-conditioning agent), Hexylene Glycol (solvent), Phenoxyethanol (preservative).”

Källa: paulaschoice-eu.com

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam