Hudvård Recension

Recension: Paula’s Choice Resist Advanced Replenishing Toner

27 april, 2015

Näst ut på tur av alla de produkter jag har testat från Paula’s Choice är ansiktsvattnet Resist Advanced Replenishing Toner. Ett ansikstvatten som tillhör anti-ageserien Resist och passar alla hudtyper.

paulas-choice-resist-advanced-replenishing-toner

paulas-choice-resist-advanced-replenishing-toner-1

Om produkten

Resist Advanced Replenishing Toner kommer i en hård plastflaska som inte går att klämma på och med ett litet hål i toppen som man kan skaka ut produkten på en bomullsrondell eller liknande. Formulan liknar ett lite tjockare mjölkigt vatten och är i princip helt doftlös.

Produkten rekommenderas till alla hudtyper men särskilt torr hy och sägs fungera även på extra känslig hy. Den innehåller närande antioxidanter som stärker huden och hjälper till att skydda och återställa hudens skyddande barriär. Sägs bygga upp kollagen och släta ut rynkor samt innehåller lugnande ingredienser som bisabolol och allantoin.

Användning och resultat

Jag blev överraskad över konsistensen på ansiktsvattnet och att det kändes som ett silikonvatten vid applicering. Vatten och silikon är nämligen de första ingredienserna i innehållsförteckningen. För mig brukar ansiktsvatten varken göra till eller från och ibland känns det som en onödig produkt. Jag erkänner att jag faktiskt har slarvat med den här mer och mer på sistone men det är för att jag inte vill lägga på det här lagret med ”skyddande” silikon innan mina andra mer aktiva produkter. Det gör säkert varken till eller från i det avseendet men hjärnspöken ni vet…

Men i vintras gjorde den faktiskt skillnad i och med det här skyddande lagret och jag var inte på långa vägar lika torr som jag brukar vara under vintern. Det är nog inte helt och hållet denna produkts tjänst men tillsammans med de andra produkterna i serien gjorde de stor skillnad. Jag har visserligen inga rynkor att tala om så huruvida den här produkten slätar ut dem kan jag inte svara på. Däremot märks det att huden är lite lite slätare efter applicering.

Sammanfattningsvis är det här ett milt ansiktsvatten som inte irriterar och som efterlämnar en mjuk och aningens slätare hy. Det känns som att den faktiskt stänger in en del av fukten men det är nog tack vare silikonet. För mig blev det här ingen favoritprodukt men jag ser trots allt att den kan fylla en funktion.

paulas-choice-resist-advanced-replenishing-toner-2

Sammanfattning

 • Pris: 279 kr, 118 ml
 • Var:Skincity
 • Kortfattat: ett milt ansiktsvatten som efterlämnar en mjuk och lite slätare hy och en skyddande fuktbarriär.
 • Betyg: 3,5/5

Innehållsförteckning

”Aqua, Cyclopentasiloxane (silicone-based skin-conditioning agent), Glycerin (skin-identical agent), Glycereth-26 (emollient), Dimethiconol (silicone based skin-conditioning ingredient), Linoleic Acid (essential fatty acid/cell-communicating ingredient), Oleic Acid (essential fatty acid/cell-communicating ingredient), Linolenic Acid (essential fatty acid/cell-communicating ingredient), Phospholipids (skin-identical agent), Carnosine (cell-communicating ingredient), Epigallocatechin Gallate (antioxidant), Genistein (antioxidant),  (skin-conditioning ingredient), Sphingolipids (skin-conditioning ingredient), Ferulic Acid (antioxidant), Laurdimonium  Hydrolyzed Soy Protein (skin-conditioning ingredient), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (anti-irritant), Acetyl Glucosamine (water-binding agent), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Ascorbyl Palmitate (stabilized vitamin C/antioxidant), Quercetin (antioxidant), Palmitic acid (antioxidant), Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil (non-fragrant plant oil), Beta Vulgaris (Beet) Root Extract (antioxidant), Curcubita Pepo (Pumpkin) Seed Extract (antioxidant), Lecithin (plant-based emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (emollient), Hydrolyzed Corn Starch (opacifying agent), Polysorbate 20 (emulsifier), Hydrogenated Lecithin (cell-communicating ingredient), Butylene Glycol (slip agent), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (film-forming agent), Xanthan Gum (thickener), Laureth-23 (cleansing agent), Laureth-4 (emulsifier), Aminomethyl Propanol (pH adjuster)), Disodium EDTA (stabilizer), Sorbic Acid (preservative), Sodium Benzoate (preservative), Benzoic Acid (preservative), Ethylhexylglycerin (skin-conditioning agent), Chlorphenesin (preservative), Phenoxyethanol (preservative).”

Källa: paulaschoice-eu.com

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara Skincares 27 april, 2015 at 14:59

  Intressant, jag som är en supertorris skulle kanske dra nytta av den tonern:) Ska kolla in den lite mer!

 • Svara Sara 29 april, 2015 at 00:52

  Verkar som bra produkt. Kan bli att prova nästa gång =)

  • Svara Emelie 15 maj, 2015 at 11:38

   Ja gör det om du har torr hy som behöver ett litet extra lager skydd mot uttorkning.

  Lämna ett svar

  Reklam