Hår Recension

Recension: Orofluido

13 juli, 2010

Orofluido är ett hårserum med tre olika sorters olja som snabbt absorberas av håret utan att göra det fett eller tynga ner det. Oljan kan appliceras i fuktigt hår för en lätt lyster eller i torrt hår för mjuk kontroll och ögonblicklig glans.

Jag föll som en fura för doften vid första sniffet. Det doftar amber och vanilj och båda två är stora favoriter hos mig. Det luktar helt enkelt sensuellt och behagligt. Och eftersom den luktar så gott tycker jag det är synd att doften inte håller i sig så länge.

De tre grundstenarna i skönhetspyramiden

Arganolja anses vara ett av de mest värdefulla skönhetsmedlen och har genom generationer varit hemligheten bakom strålande skönhet hos Berberkvinnorna i Marocko. Arganolja, som utvinns ur frön från Arganfrukten, är rik på vitamin E och vfettsyror. Den stärker håret och ger det otrolig glans, samt gör det silkeslent.

Cyperusolja framställs vid kallpressning av plantans torkade rötter. Cyperus tillhör papyrusfamiljen, som har dyrkats i Egypten i över 4 000 år. En välkänd olja som ofta används i traditionell skönhetsvård bland egyptiska kvinnor. Den innehåller en hög andel av omättade fettsyror och Tocopherol (fettupplöslig vitamin) som ger ett naturligt skydd mot fria radikaler och tillför volym och gör håret mjukt och medgörligt.

Linfröolja är den tredje grundstenen i Orofluido. Tack vare oljans markanta innehåll av omättade fettsyror försluter och återfuktar den hårets ytterhölje och gör håret slätt och enhetligt. Resultatet är att hårstråna samlas och reflekterar ljuset optimalt, något som ger håret en unik och spektakulär glans.

Som hårolja lyckas produkten med bedriften att ge en fin glans utan att håret känns känns tungt eller flottigt. Dock innehåller produkten silikon vilket jag tycker drar ner betyget lite. Silikon kan i många fall få ett hår att se glansigt och vackert ut, men eftersom den här produkten även innehåller tre fina oljor (arganolja, cuperusolja och linfröolja) som känns betydligt mer vårdande för håret tycker jag att de kunde ha utelämnat silikonet. Produkten hade känts mer naturlig med enbart oljorna men det är en smaksak och inget som påverkar produktens effektivitet.

Jag tycker det är ett sant nöje att ta lite Orofluido i håret både efter dusch i fuktigt hår som i torrt hår för att få lite glans eller bara för att få lite av den goda doften. Tyvärr är förpackningen inte den bästa – glasflaska med skruvkork vilket drar ner betyget något. Jag hade gärna sett att den försetts med en pump av något slag. Allt för att undvika att tappa flaskan och för att kunna dosera rätt.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Förmodligen inte
Pris: ca 279 kr/100 ml hos frisörer

Relaterade inlägg

10 kommentarer

 • Svara Nailtastic 13 juli, 2010 at 21:10

  Låter som en härlig produkt, men när jag läste om förpackningen svalnade intresset. Jag föredrar alltid pump och det gör nog de flesta. Varför förstår inte företagen det?

  • Svara Emelie 25 augusti, 2010 at 23:44

   Jag undrar också det. Helst vakuumförpackning också tack!

 • Svara Honi 14 juli, 2010 at 23:24

  Tycker som nailtastic att det låter som en spännande produkt, men glasflaska?! Och utan pump dessutom? Förstår inte hur dom kan tycka det är praktiskt, bara det får mig att inte vilja prova. :p

  • Svara Emelie 25 augusti, 2010 at 23:44

   Nej det där med skruvkork och glasflaska är ingen vinnande kombination.

 • Svara Maria 14 juli, 2010 at 23:43

  Jag hällde över min i en snygg pumpflaska. Problemet löst. :-)

 • Svara Monica Hansen 15 juli, 2010 at 08:16

  saftigt pris för silikonolja.. prova indisk hårolja, märke Dabur..

  • Svara Emelie 25 augusti, 2010 at 23:44

   Ska lägga det på minnet, tack för tipset.

 • Svara Linda 15 juli, 2010 at 08:51

  Jag brukar använda Nuxes oljor i håret. Älskar doften:)

 • Svara Anna 15 juli, 2010 at 09:26

  Älskar hårolja, men brukar använda rena oljor (jojoba, aprikoskärne, avokado, kamelia, sesam – den sistnämnda får en dock att känna sig som en wookrätt :D) i håret natten före tvätt. Olivolja är ju enklast att få tag i, om man tål doften vilket jag inte gör… Håret blir verkligen glansigt och mjukt. Blir nog ekonomiskare i längden också tror jag, även om jag träffat på idiotiska förpackningar (glasflaskor) här också. Suck.

 • Lämna ett svar

  Reklam