Naglar

Recension: OPI Axxium Soak-off gel

15 november, 2010

opi_axxium_1.jpg

Så här såg det ut när det var nytt.

För dryga två veckor sedan skrev jag om att jag fått möjligheten att testa OPI Axxium Soak-off gel som är en semi-permanent färgförstärkning av nageln. Det fungerar som ett nagellack men har hållbarheten hos nagelbyggningsgelé och sägs sitta på plats i två veckor och uppåt.

Färgutbudet är ganska stort och det finns både ljusa och mörka, röda och blåa, krämlack och glittriga nagellack så jag vågar påstå att det finns något för alla. Dessutom finns alla färgerna även i OPIs ordinarie nagellackssortiment så man kan köpa med sig samma färg i nagellack för att bättra på hemma om man vill.

Jag valde det mörkt röda och skimriga Black Cherry Chutney som jag faktiskt inte hade sedan tidigare. Det är en mycket vacker färg men jag ångrade mig ganska snart trots det eftersom jag blev trött på färgen så fort. Två dagar efteråt var jag ganska trött på den och ytterligare två dagar till efter det var jag sjukt trött på färgen. Skulle jag göra en sån här behandling igen skulle jag välja en neutral eller i varje fall en ljus färg så att jag fall kan måla över den med valfri färg. Black Cherry Chutney är så pass mörk att jag bara har kunnat använda lika mörka färger ovanpå vilket begränsat mig lite.

Så till hållbarheten och upplevelsen. Jag har ett arbete som sliter riktigt mycket på händerna och en vanlig manikyr brukar vanligtvis chippa under första dagen. Det här är alltså som det ultimata testet. Jag hade Soak-off gelén på i 11 dagar innan jag tog bort den. Och så här såg det ut sista dagen:

opi_axxium_slutet.jpg

Dag 11.

Som ni ser har det chippat på tummen. Det kom under dag åtta eller nio och dessutom har färgen släppt lite i kanten på lillfingret. Men för övrigt är gelén relativt intakt. Visst syns det längst fram på kanten att det blivit nött och uppe vid nagelbandet att naglarna växt sedan appliceringen – men överlag har det hållit riktigt bra. Så länge skulle aldrig en vanlig manikyr hålla för mig. Så jag är faktiskt jättenöjd och kan tänka mig att göra om det här inom kort.

Mitt betyg grundar sig på hur hållbarheten var, hur användarvänlig borttagningsprocessen är samt den generella upplevelsen av att ha gelén på. Jag upplevde att hållbarheten var mycket bra, men jag tror att resultatet beror mycket på vem som gör behandlingen. Exempelvis blev lacket på min lillfingernagel skirare än på de andra vilket jag tyckte såg konstigt ut. Jag tror dessutom att en sån här manikyr skulle hålla betydligt längre än 2 veckor för någon vars händer inte utsätts för lika mycket slitage som mina. Gelén är inte alls lika hård som vanlig nagelskulpteringsgelé vilket gjorde att naglarna kändes flexibla och inte stela och hårda. Borttagningsprocessen är lite meckig men man kan gå tillbaka till salongen för att få den borttagen om man vill, det räknar jag dock med att man får betala extra för.

Betyg: 4/5
Göra igen? Ja
Pris: från 300 kr

OPIs Axxium Soak-off gel är relativt nytt i Sverige och i dagsläget finns det inte så många salonger som erbjuder behandlingen. Det är dock på gång och inom kort kommer du kunna få behandlingen hos Parelle-kedjorna runtom i Sverige. Bor du i Stockholmsområdet kan du göra en lackning hos Studio Ava i Täby.

Borttagningsprocess

opi_axxium_soakoff_removals.jpg

För att ta bort produkten från naglarna behöver man ren aceton eller en remover med aceton som huvudingrediens, en grov fil, en glasskål och en manikyrpinne. Jag gillar inte att använda ren aceton på mina naglar eftersom det då känns som att de vänder sig ut-och-in. Trots att den här removern från OPI baseras på aceton upplevde jag inte den vanliga obehagliga känslan. Den kändes heller inte uttorkande – ens efter 15 minuters kontakt med huden, vilket överraskade mig positivt.

Gör så här:

 1. Ta bort eventuellt nagellack med remover.
 2. Fila bort den blanka ytan på samtliga naglar med en grov fil.
 3. Häll upp tillräckligt med remover i din glasskål så att alla naglar täcks.
 4. Låt verka i 15 minuter och skrapa därefter försiktigt bort geléresterna.

Beroende på vilken remover man använder, hur pass mycket av ytan man filat ner eller hur tjocka lagren av gelén är kan man behöva sitta några minuter till. Produkten börjar härda igen så fort man tar upp den ur removerlösingen så arbeta med en nagel i taget. Efter borttagningen buffade jag naglarna och gav dem en skön behandling med både nagelbandsexfoliering och nagelolja.

För mer detaljerade instruktioner, klicka här.

opi_axxium_slutet2.jpg

Har filat ner den blanka ytan.

opi_axxium_slutet3.jpg

Efter 15 min kunde jag försiktigt skrapa bort gelén.

Relaterade inlägg

15 kommentarer

 • Svara Carina 15 november, 2010 at 15:58

  Låter alldeles för omständigt att ta bort lacket. Är det inte risk att nageln skadas? Sedan kan det ju inte vara bra för huden att ligga i aceton så länge.

  Nä, det där är inget för mig :) Kanske något för den som vill förbereda naglarna i god tid inför sitt bröllop eller någon annan viktig tillställning.

  Lacket påminner lite om lacket jag fick i födelsedagspresent. Lade ut bilder på det tidigare idag.

  • Svara Emelie 18 november, 2010 at 11:01

   Det var inte så omständigt som jag trott. Lite för tidskrävande för min smak dock, men det sitter ju så bra under tiden så jag tycker ändå att det var helt ok.

   Jag använde inte ren aceton – men hade jag gjort det hade nog min hud och naglar känts lite väl uttorkade. Med OPIs remover kändes de inte alls torra utan snarare lite oljiga vilket jag tyckte kändes bra.

 • Svara Kerstin 15 november, 2010 at 17:05

  Vad fint det är! Men det verkar verkligen meckigt att ta bort..

  • Svara Emelie 18 november, 2010 at 11:01

   Nu i efterhand låter det nog meckigare än det faktiskt var. Jag har inget emot att göra om proceduren eftersom jag vet hur länge manikyren faktiskt sitter.

 • Svara Honi 15 november, 2010 at 17:16

  Vad spännande, jag kan också tänka mig att testa faktiskt. Gillar att prova nya grejer och att det sitter bra så pass länge låter ju riktigt bra :)

  • Svara Emelie 18 november, 2010 at 11:02

   Jag tänker definitivt prova igen – men då med ett annat märke eftersom OPIs variant är svårt att ”få tag på” ännu.

 • Svara makeupoholic 15 november, 2010 at 21:02

  Spännande att höra om och roligt att det trots allt satt så bra. Borttagningsproceduren känns ju däremot inte så kul – att dränka in naglar och fingertoppar i ren aceton under 15 minuter känns sådär. Förstår att du följde upp med extra omvårdnad sedan!

  • Svara Emelie 18 november, 2010 at 11:03

   Jag använde inte ren aceton utan OPIs remover vilken inte alls kändes så uttorkande. Det går att använda aceton också men personligen skulle jag få kalla kårar av att använda det.

 • Svara Kicki Norman 15 november, 2010 at 22:07

  Hej!

  Tack för senast, det var så fint att ses även om vi inte hann prata (eftersom alla ni sillmjölkar gick hem tidigt).

  Det är sant att OPIs gelélack inte finns överallt, men både Creative (CND) och Scratch hårdlanserar liknade varianter i år. Så alternativ finns. Och Daisy Beautys nagelbloggare Frida har ett eget märke, Jellish eller vad det nu heter, som är en utmanare till alla de stora eftersom det behöver härda kortare tid. Så alternativ finns, oavsett var du bor.

  kram
  Kicki

  • Svara Emelie 18 november, 2010 at 11:05

   Tack själv Kicki! Jag var tvungen att ta sista tåget hem – vilket gick alldeles för tidigt tycker jag!

   Yes det finns ju flera olika alternativ och flera märken att välja mellan. Eftersom OPIs variant i dagsläget är lite svår att få tag på kommer jag nog personligen att prova ett annat märke nästa gång.

 • Svara SaintBella 15 november, 2010 at 23:15

  Bättre fästa acetondränkt bomull på naglarna med aluminiumfolie istället för att sitta där med fingrarna i skålen :)
  Gjorde jag så sent som i lördag och nu har jag bara små stumpar kvar…

  • Svara Emelie 18 november, 2010 at 17:19

   Så kan man också göra :)

 • Svara peachgirl 17 november, 2010 at 07:32

  Verkar lite knepigt med borttaget och jag skulle få en betydligt längre ”naken kant” som sticker fram men jag kan tänka mig att göra sånt här inför typ ett bröllop eller liknande festlighet.

  • Svara Emelie 18 november, 2010 at 17:25

   Ja det gäller ju att personen som lägger på produkten lägger den riktigt nära nagelbandet så att utväxten blir så kort som möjligt innan man tar bort det. Ja jag skulle hellre göra nåt sånt här än en vanlig geléförlängning till bröllop.

 • Svara Emma 18 november, 2010 at 11:20

  Vet inte om detta är för mig. Jag ÄLSKAR att måla naglarna och gör det minst varannan dag om inte oftare så detta hade varit för tråkigt till vardags.

  Däremot kan jag tänka mig att fixa detta innan semestern till expempel, så med ett lite mer neautralt lack, precis som du säger.

 • Lämna ett svar

  Reklam