Hår Recension

Recension: Olaplex

17 februari, 2016

olaplex-no-3

Ni som har följt min blogg ett tag vet att det var riktigt länge sedan jag var hos frisören och klippte mig. Mer än ett år. Jag har toppat mig försiktigt hemma en gång sedan dess men utöver det har jag bara satt min tillit till vårdande och reparerande produkter.

Innan nyår kände jag att måttet var rågat och att jag nog ändå skulle bli tvungen att boka tid för toppning för mitt hår började se så slitet och tovigt ut i längderna. Egentligen gör det inte så mycket för min del att det är ojämnt men tyvärr blir det så matt och livlöst när det blir slitet och det gillar jag inte.

Men innan jag beställde tid för en klippning bestämde jag mig för att testa Olaplex som jag har hört så mycket om. Eller ja, mycket info men inte så många recensioner. Därför tänkte jag dela med mig av min erfarenhet av den här riktigt annorlunda produkten som säger sig kunna reparera håret på riktigt.

Om produkten

Olaplex ska appliceras på handdukstorkat tvättat hår som inte är behandlat med balsam eller inpackning. Använd gärna ett djuprengörande schampo för att ge produkten allra bäst förutsättningar. Olaplex ska lämnas i håret i minst tio minuter men gärna längre. Därefter sköljer man ur det och använder schampo och balsam som vanligt.

Förpackningen rymmer bara 100 ml men produkten är dryg och man behöver använda mindre än man tror. Formulan är ganska rinnig och har en söt och fruktig doft.

Användning och resultat

Jag har testat många inpackningar som ska ha djupverkande, reparerande och mjukgörande effekt och flera av dem har fungerat ganska bra. Håret har känts mjukare än innan men effekten har försvunnit fort. Innan jag testade Olaplex hade jag en del kluvna hårtoppar och decimetern längst ut i topparna var både glanslös och ruggig med många tovor som följd.

Första gången jag använde Olaplex lät jag det sitta i cirka två timmar och precis efter att jag hade fönat det torrt kände jag en liten skillnad men inte så markant som jag hoppats på. Men när håret väl lagt sig från värmen så wow – var är mina kluvna hårtoppar? Och – håret känns inte stickigt mot huden längre och jäklar vad glansigt det är i topparna!

Jag har nu använt Olaplex en gång i veckan i en månad och jag är fortfarande imponerad. Jag upplever visserligen att effekten tvättas ur och därför har jag behövt använda den ungefär en gång i veckan för att bibehålla effekten. Det är inte längre en lika markant skillnad före och efter användning som det var första gången. Men håret ser fortfarande bättre ut efteråt. Jag börjar till och med känna att jag inte behöver använda den en gång i veckan utan kanske kan glesa ut det till 10-14 dagar. Så jag upplever verkligen att Olaplex gör en skillnad på torrt och livlöst hår och kluvna hårtoppar.

Jag har bara testat Olaplex 3 som är för hemmabruk. Men jag har hört helt otroliga historier om extrema blekningar som knappt påverkat håret negativt eftersom Olaplex användes då. Så jag tror verkligen på den här produkten. Jag kan nu flytta fram min klipptid ännu mer. Det här var verkligen en wow-produkt för mig! Har ni slitet eller skadat hår borde ni verkligen testa!

olaplex-no-3-close

olaplex-no-3-ingredients

Sammanfattning

  • Pris: 269 kr, 100 ml
  • Var: hos utvalda frisörer (se lista), bland annat i Lykos butiker men ej online.
  • Kortfattat: en wow-produkt som (i alla fall tillfälligt) lagar kluvna hårtoppar och får matt och livlöst hår att se friskt och glansigt ut igen.
  • Betyg: 5/5

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam