Recension

Recension: NYX Cosmetics Liquid Foundation

5 augusti, 2010

Jag tycker att NYX Cosmetics har ett riktigt bra och brett sortiment av smink och det är därför väldigt kul att märket nu finns i Sverige. I samband med pressutskicken fick jag deras foundation skickad till mig för att testa och även fast jag för enkelhetens skull dras till mineralfoundations så har jag letat som en tok efter en bra flytande foundation för min torra hy. Nu på sommaren är den visserligen inte lika torr – men det är på vintern jag vill ha flytande foundation och det är därför ett krav att produkten inte ska framhäva flagor eller torka ut huden.

NYX The Make-up/Liquid Make-up, jag vet inte riktigt vad den här produkten heter, är en lätt- till medeltäckande foundation som är byggbar. Den innehåller SPF 15 och kommer i en hygienisk pumpförpackning som är lätt att dosera. Produkten känns krämig och har lite av en geléaktik konsistens och den är lätt att fördela. Jag har provat att använda både torr och fuktig svamp och fingrarna och det fungerade utmärkt med båda metoderna så där kan man välja efter personlig smak. Produkten är svagt doftsatt men jag tycker att doften försvinner när jag lägger på den.

Nedanför ser ni min före- respektive efterbild. På förebilden är jag helt osminkad (den bjuder jag på) och på efterbilden har jag lagt på ett tunt lager av NYX foundation som jag har applicerat med fingrarna. Som ni ser jämnar den ut min hudton väldigt bra och dämpar de rosa partierna. Och av alla flytande foundations jag har testat så är det denna som sett snyggast ut allra längst tid. Den är nämligen så fuktig i formulan att den inte framhäver eventuella flagor. Däremot behöver jag definitivt fixera och matta ner ytan med puder för att inte se glansig ut. Men fördelen med detta är i varje fall att jag har en fuktrik foundation som bas där jag sedan kan pudra på de ställen det behövs. För mig som är så torr i hyn är det idealiskt. Jag upplevde dessutom att den satt på plats i nära 10h, dvs ett arbetspass för mig, och det är ett bra betyg. Lite puder behövs förstås emellanåt men i det stora hela var basen fin även efter 10 timmar.

Jag skulle inte säga att det är en färgad dagkräm, trots att den känns så fuktrik och lätt i konsistensen. Men nog är den en bra foundation för oss med torr hy som vill ha lätt till medel och byggbar täckning. Jag har på bilden färgen Buff som är väldigt ljus och gultonad och den passade mig perfekt i maj när den här bilden togs. Fördelen med den här foundationlinjen är också det stora utbudet av färger och att det finns riktigt ljusa sådana. Jag är grymt nöjd med att ha hittat en flytande foundation som inte får mig att se krackelerad och hemsk ut i ansiktet. Jag har letat väldigt länge och det här är definitivt en av topp två av alla jag har provat.

Betyg: 4,5/5
Köpa igen? Ja
Pris: 289 kr hos Nelly (dock bara ett fåtal färger) eller 14 USD hos Cherryculture.

För färgjämförelse hade jag vid samma tid som de här bilderna togs MAC NC15-20, Lily Lolo Warm Peach, Bare Minerals Fairly Light (dock mer rosa), L’Oréal True Match Foundation i färgen W1.

Relaterade inlägg

12 kommentarer

 • Svara Kerstin 5 augusti, 2010 at 09:31

  Ser riktigt bra ut! Den vill jag också testa =)

  • Svara Emelie 5 augusti, 2010 at 16:56

   Ja den är himla bra tycker jag. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta något som passade min torra hy.

 • Svara Fia 5 augusti, 2010 at 09:54

  Den ser himla bra ut. Jag fäster stor vikt vid dina rescensioner, för jag är övertygad om att vi har liknande hud och hy. Men 289 kr på Nelly?! Cherry Culture it is!

  • Svara Emelie 5 augusti, 2010 at 16:56

   Ja den både ser bra ut och känns bra. Och CC har ju mycket annat roligt man kan shoppa samtidigt :)

 • Svara Lina 5 augusti, 2010 at 09:58

  Den ser riktigt bra ut faktiskt! Man kanske ska slå till på en sån någon gång då….

  • Svara Emelie 5 augusti, 2010 at 16:57

   Ja min torra hy gillade den skarpt.

 • Svara Veronica 5 augusti, 2010 at 15:51

  Ser väldigt bra ut och det är faktiskt väldigt kul att läsa. Men, jag undrar en sak; vet du varför den innehåller havssalt? Jag såg det när jag kollade ingredienslistan. Jag vet inte om salt är bra eller dåligt för hyn. Du kanske vet mer?

  • Svara Emelie 5 augusti, 2010 at 16:59

   Jag hade inte reflekterat över att det var havssalt i innan du nämnde det. Men efter att ha sökt lite på nätet så kom jag fram till att saltet förmodligen tillsatts i fuktbindande syfte. Salt binder ju fukt, det är därför man kan samla på sig lite extra vätska om man äter mycket salt mat. Så havssalt i den här foundationen låter inte som en så dum idé trots allt :)

   • Svara Veronica 6 augusti, 2010 at 23:20

    Tack för svaret! Nu känner jag mig lite klokare :-)

 • Svara Karin 3 februari, 2011 at 19:59

  ÅH! Tack för inlägget! Jag är en megasuper torris :P oc jag har letat i och brännt otaliga pengar på massa foundations.. billiga som dyra. :( Det gör det inte lätt när man är både torr, lite röd och dessutom blek.. Ska verkligen kolla in den här!! :) Jag är egentligen kall i huden, men röd. Jag undrar om du kan hjälpa mig? Jag vill ju täcka det röda.. fast jag är ”kall” tror det fungerar med samma nyans som du har? Så skumt.. för en NC täcker ju rött.. men jag i praktiken borde ha en NW .. :( Hoppas du förstår vad jag menar.. svårt att förklara mig ;) Kram tack för din blogg! Karin 27

  • Svara Emelie 8 februari, 2011 at 14:36

   Jag upplever att jag har en gul ton i huden och därmed har en varm nyans. Om du har en rosa ton bör du nog inte välja den här färgen utan en som är mer rosa. En foundation ska inte korrigera utan matcha ens hudton så om du vill dölja det röda skulle jag använda en gultonad concealer eller en kräm med gröna pigment och sedan lägga foundation ovanpå. Gröntonade krämer kan dock ha en tendens till att se grådaskiga ut på huden så om jag vore du skulle jag välja en concealer i NC och en foundation i NW men det bästa vore nog om du frågade i en butik, eller MAC-disk om du bor nära en.

   Mot torrheten kan jag däremot rekommendera att du kompletterar din övriga hudvårdsarsenal med en ansiktsolja. Jag har märkt att det gör jättestor skillnad för min hud nu i vintertid.

  Lämna ett svar

  Reklam