Hudvård

Recension: Nya The Body Shop Camomile

14 oktober, 2013

I augusti släppte The Body Shop några nyheter och några uppdaterade produkter i sin kamomillserie. Jag har testat samtliga fyra under en längre period och kan säga så mycket som att jag hittat en ny favorit för vintern och en produkt som jag kastade i soporna direkt. Kvalitén är med andra ord väldigt ojämn.

the-body-shop-camomile-serie

Den reviderade serien Camomile innehåller två rengöringsprodukter för ögonen och två för ansiktet.

the-body-shop-camomile-gentle-eye-make-up-remover

Camomile Gentle Eye Make-Up Remover (135 kr, 250 ml)

Den här rengöringen har jag gått och funderat på att köpa i flera år just eftersom den ska vara mild och passa känsliga ögon och kontaktlinsbärare. Men, kära läsare. Jag är glad att jag inte köpte den här för den har inte resulterat i något annat än tårar hos mig. Jag har tidigare inte upplevt att jag har känsliga ögon – men den här svider värre än tvål i ögonen och ett tag funderade jag på om jag verkligen tagit rätt flaska och inte nagellacksborttagningen istället. Ja, det var på den nivån. Och jag kan faktiskt inte förstå hur det här kan vara en produkt framtagen för användning runt ögonen. Det är väldigt sällan jag delar ut nollor i betyg, men den här förtjänar inte mer och åkte direkt i sopkorgen.

Betyg: 0/5

the-body-shop-waterproof-eye-and-lip-make-up-remover

Camomile Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover (145 kr, 150 ml)

Jag är ett stort fan av två-fasremovers för ögon och läppar eftersom jag upplever att de är snälla men ändå så kraftfulla att man inte behöver gnugga som en tok för att få bort sminket. Den här är inget undantag bland den typen av rengöring utan är skonsam och tar bort även den tyngsta partymakeupen i ett nafs. Den känns lite oljig precis efter borttagning men jag tvättar alltid bort ansiktssminket med en separat rengöring efteråt så för mig har det ingen betydelse. Den är likvärdig med min favorit Eye & Lip Make-Up Remover Waterproof från L’Oréal som har varit min stapelvara i flera år. Den här är lite dyrare men lika bra och innehåller dessutom Fair Trade-ingredienser.

Betyg: 5/5

the-body-shop-camomile-sumptuous-cleansing-butter

Camomile Sumptuous Cleansing Butter (185 kr, 90 ml)

Efter att ha testat ett rengöringssmör från The Organic Pharmacy var jag lite tveksam till detta. Det jag inte gillade med den tidigare testade produkten var att den kändes lite för krånglig att tvätta bort. Mina farhågor visade sig vara obefogade för det här rengöringssmöret går faktiskt att tvätta bort utan att använda en separat tvättlapp. Som rengöring tar den bort både smink och smuts i ett nafs och efterlämnar en mjuk och återfuktad hud. Den tar lite längre tid att tvätta bort än en vanlig löddrande rengöring men med tanke på dess fetthalt är den ändå lätt att tvätta av. Det enda jag egentligen stör mig på lite grann är att den är så starkt parfymerad. Det hade räckt med en fjärdedel av parfymen. För ärligt talat känns det ibland som att jag öppnat en ny förpackning med doftljus istället för en rengöring till ansiktet.

Betyg: 3,5/5

the-body-shop-camomile-silky-cleansing-oil

Camomile Silky Cleansing Oil (210 kr, 200 ml)

Eftersom undertecknad under större delen av året har väldigt torr hud är rengöringsoljor en välkommen gäst till hösten. Det jag gillar är att de kan ta bort både smuts och makeup utan att huden känns stram efteråt. I alla fall om det är en bra produkt. Och helst då utan att lämna en oljig hinna efter sig. För det är skillnad på en kladdig hinna och en återfettad nuna.

När man har torr hud är det viktigt att ge huden både fukt och fett och att använda en mild återfettande rengöring kan faktiskt göra susen. I alla fall har det gjort stor skillnad för mig. Den här rengöringsoljan rengör riktigt bra och är trots dess rikliga oljebas enkel att tvätta bort med ljummet vatten. När man pumpar ut produkten i handen ser det ut som en olja men i kontakt med vatten förändras produkten till att mer likna en oljig rengöringsmjölk. Jag gillar den här oljan skarpt och det enda jag egentligen stör mig lite på är att denna precis som rengöringssmöret också har lite för mycket parfym i sig. Helt i onödan.

Betyg: 5/5

Sammanfattning

 • Pris: 135-210 kr styck
 • Var: i The Body Shops butiker, webbutik samt på vissa Åhléns
 • Kortfattat: den nya kamomillserien innehåller tre bra produkter och ett riktigt bottennapp. Rengöringsoljan och rengöringssmöret är perfekt inför vintern och speciellt för alla med torr hud. Se dock upp om du är känslig för starka parfymer.
 • Samlat betyg: 3,5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Jessica 14 oktober, 2013 at 23:33

  Blir mer sugen på att testa produkterna nu som fått bra recension, har den ”gamla” rengöringen som fick 0 poäng sedan tidigare. Tyckte personligen att den inte var så farligt dålig men det beror ju på person (kanske annorlunda recept). Men ett topp betyg tycker jag verkligen inte heller att den ska ha! :)

  • Svara Emelie 19 oktober, 2013 at 17:14

   Det kan säkert ha att göra med hur känslig man är men jag brukar inte reagera så starkt på produkter så därför kändes den onödigt stark.

  Lämna ett svar

  Reklam