Hudvård

Recension: Nuxe Rêve de Miel Honey Lip Balm

6 maj, 2013

Den senaste tiden har min handväska och hela mitt vardagsrum svämmat över av läppstift och läppgglans och trots att många av dem kan ha återfuktande egenskaper vill jag gärna ha ett kraftfullt läppbalsam till hands till natten. Det var när jag inte kunde hitta något läppbalsam hemma som jag till slut beställde det kultförklarade Honey Lip Balm från Nuxe serie Rêve de Miel. Föga hade jag anat hur mycket jag skulle använda det och hur många användningsområden det har.

nuxe-reve-de-miel

nuxe-reve-de-miel-open

Rêve de Miel Honey Lip Balm består till stor del av honung, candelillavax och sheasmör och doftar förutom svagt av honung även lite av grapefrukt. Jag gillar verkligen doften eftersom den är mild och svag. Den smakar inte heller så mycket.

En av de bästa sakerna med det här läppbalsamet är att det sitter kvar så länge. Smörjer jag läpparna på kvällen innan jag går och lägger mig så finns det fortfarande lite kvar på morgonen när jag vaknar. Dessutom funkar det jättebra både när läpparna är så torra att de stramar och när de flagar. Eftersom produkten inte ger en blank yta utan snarare en semi-matt sådan passar det här läppbalsamet ypperligt till att återfukta med innan läppstiftet åker på.

Den andra saken som gör den här produkten så bra är att den har fler användningsområden. Jag använder den även som nagelbandskräm och helt ärligt måste jag säga att mina nagelband ser bättre ut efter två dagar med den här än med flera veckors smörjande eller inoljning med det jag har testat tidigare. Jag funderar till och med på att köpa en burk för att enbart använda till naglarna. Jag kan även tänka mig att den fungerar bra på förkylningsnäsan och torrfläckar.

Sammanfattning

 • Pris: 15 g kostar ca 135 kr i Sverige och ca £9.50 i England.
 • Var: Åhléns, Kicks, Eleven m.fl. samt hos Escentual.
 • Kortfattat: mycket effektivt läppbalsam som inte bara återfuktar utan även utgör en utmärkt bas under läppstift och som nagelbalsam.
 • Betyg: 5/5

Innehåll:

Cera Alba/Bees Wax, Olus Oil/Vegetable Oil, Lecithin, Behenoxy Dimethicone, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Extract, Mel/Honey, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Vegetable Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Rosa Moschata Seed Oil, Tocopherylacetate, Tocopherol, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Candelilla Ceraleuphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Allantoin, Calendula Officinalis Flower Extract, BHT, Citric Acid, Citra Limonene, Linalool.

Relaterade inlägg

10 kommentarer

 • Svara Aidas MakeUp 6 maj, 2013 at 18:17

  Naaajeee, inte tipsa om läppgojs. Jag är en SUCKER för läppgojs. Har redan köpt på mig 3-4 nya och jag behöver inte en till hahaha. Denna åker upp på önskelistan!

  • Svara Emelie 8 maj, 2013 at 17:47

   Men det här är faktiskt skitbra! Jag har redan köpt en backup :)

 • Svara Ann-Sofie 6 maj, 2013 at 18:37

  Åhhh det låter intressant. Jag vill alltid ha insmorda läppar, och speciellt till natten så det här vore något för mig. Jag vill att det ska återfuktat när jag vaknar på morgonen. :-)

  • Svara Emelie 8 maj, 2013 at 17:47

   Ja men då låter det som att det här kan vara något för dig. Känslan sitter ju kvar väldigt länge.

 • Svara Bella 7 maj, 2013 at 22:20

  Den låter mycket intressant – måste testa!

  • Svara Emelie 8 maj, 2013 at 17:49

   Gör det, jag tycker den är super!

 • Svara Sublimt 8 maj, 2013 at 17:15

  Det här har jag i sängbordet, det är verkligen grymt! Håller med om att det t o m känns lite rester på läpparna på morgonen. Inte i prisklass som Lypsyl direkt, men himla bra och drygt.:)

  • Svara Emelie 8 maj, 2013 at 17:57

   Eftersom den är så himla bra tycker jag inte att det gör något att den kostar lite mer. Den är ju dryg och räcker ganska länge ändå.

 • Svara Johanna 13 maj, 2013 at 13:38

  Den där har räddat mitt liv, typ. Haft den i typ ett år, mer än halva kvar. Använder den varje dag! BÄST!!

  • Svara Emelie 14 maj, 2013 at 20:21

   Ja jag är grymt imponerad av den. Märker direkt om jag glömt smörja någon dag.

  Lämna ett svar

  Reklam