Hudvård Recension

Recension: Nivea Sensitive 3 in 1 Micellar Cleansing Water

6 juni, 2014

Jag är ett stort fan av rengöringsprodukter som är enkla att använda och som gör vad de ska. Särskilt fäst är jag vid micellära rengöringar där produkten innehåller laddade partiklar som ska dra till sig orenheter från porerna. Jag har tidigare testat, och hyllat, både La Roche-Posays och Biodermas rosa variant och då dessa tog slut hastigt och lustigt hittade jag den här varianten från Nivea i mina gömmor. Jag var lite skeptisk till en början eftersom jag inte har så höga förväntningar på Niveas hudvård, men den överraskade mig positivt.

nivea-micellar-cleansing-water

Om produkten

Niveas Sensitive 3 in 1 Micellar Cleansing Water sägs ta bort makeup från både ansikte och ögon i ett enda steg samtidigt som den återfuktar. Dessutom ska den reducera tre av de vanligaste tecknen för känslig hy, nämligen rodnad, stramande och torr hud. Produkten rengör på djupet samtidigt som den är mild och den innehåller varken parfym, parabener, alkohol eller färgämnen.

Användning och resultat

Jag hade som sagt inte så höga förväntningar på en ansiktsprodukt från Nivea men den överraskade med att vara riktigt bra. Att produkten är fri från parfym och alkohol är ett måste för att jag ska kunna använda den runt ögonen. Jag har stundom väldigt känsliga och torra ögon och därför är det viktigt för mig att hitta en produkt jag kan använda även vid de tillfällena. Den här rengöringen har aldrig svidit och den är suverän på att ta bort även oljebaserad makeup. Micellärt vatten är det enda jag använder för att rengöra ögonområdet, oavsett med eller utan smink, och den här har aldrig gjort mig besviken. Har jag makeup i resten av ansiktet använder jag en separat rengöring men jag tvivlar inte alls på att den här skulle klara det jobbet också. Det skulle bara gå åt en väldigt massa bomullsrondeller. Ögonsminket försvinner i ett nafs och på morgonen är det här den enda rengöringen jag använder när jag vill fräscha upp mig innan krämerna åker på.

Jag är otroligt nöjd med den här produkten och är glad att jag gav den en chans. Den är definitivt en värdig ersättare till mina tidigare favoriter från La Roche-Posay och Bioderma. Den är dessutom mycket enklare att få tag på och priset kan jag inte heller klaga på.

nivea-micellar-cleansing-water-2

Sammanfattning

 • Pris: ca 70 kr, 200 ml
 • Var: Kicks, Ica Maxi, H&M m.fl.
 • Kortfattat: mycket effektiv och mild rengöring som tar bort den tuffaste makeupen och inte irriterar vare sig hud eller ögon.
 • Betyg: 5/5

Relaterade inlägg

9 kommentarer

 • Svara Sellwins Beauty 6 juni, 2014 at 18:04

  Jag gillar faktiskt niveas hudvårdsprodukter väldigt mycket, de känns väldigt skonsamma mot känslig hy och är väldigt billiga :) Perfekt för oss yngre;)

  • Svara Emelie 28 juni, 2014 at 12:38

   Kul att höra att de fungerar så pass bra :)

 • Svara Little Miss Consumer 6 juni, 2014 at 18:38

  Oh lala, toppen för mig då som är ute efter ett nytt micellärvatten då Decleors version kliar sönder mitt ansikte!

  • Svara Emelie 28 juni, 2014 at 12:38

   Den är verkligen toppen. Så mild och så effektiv!

 • Svara Ingrid 7 juni, 2014 at 15:07

  Så roligt att läsa den här recensionen. Har sneglat på den där flaskan i butik och lite extra nu när jag ser att det börjar ta slut på mitt ansiktsvatten. Detta blir nog mitt nästa köp :)

  • Svara Emelie 28 juni, 2014 at 12:36

   Hoppas det blev ett köp, jag rekommenderar den verkligen :)

 • Svara Fröken Frodig 24 juni, 2014 at 09:24

  Gillar också denna, har provat Loreals variant tidigare, även den väldigt bra.

  • Svara Emelie 28 juni, 2014 at 12:32

   Jag ska lägga L’Oréals variant på minnet om den här oväntat skulle ta slut. Tack för tipset!

 • Svara Elin 15 juli, 2014 at 20:59

  Tack så hemskt mycket för ett bra tips! Den här blev genast en favorit hemma :)

 • Lämna ett svar

  Reklam