Diss Hår Recension

Recension: Nivea Diamond schampo och balsam

19 februari, 2009

För ett par veckor sedan fick jag chansen att testa schampo och balsam från Niveas nya serie Diamond Gloss med diamantpartiklar.

Efter första tvätten var allt frid och fröjd. Både schampo och balsam luktade väldigt gott och mitt hår såg fint, mjukt och glansigt ut. Ett bra första intryck. Men efter två dagar var mitt hår fetare än vanligt i hårbotten så jag var tvungen att tvätta håret igen. Det blev dessa produkter igen eftersom jag vet att man måste ge det fler än en gång för en rättvis utvärdering. Håret kändes fint igen men det kliade lite mer i hårbotten än vad det brukade göra. Sammanlagt använde jag schampot och balsamet i drygt 1½ veckas tid innan jag tvingade mig själv att slänga ut dem från badrummet. Min hårbotten kändes då riktigt hemsk, torr och flagande och de torra områdena hade dessutom brett ut sig och mitt hår blev också fett nästan med detsamma. Förut behövde jag inte tvätta håret mer än var tredje till fjärde dag, men nu var jag tvungen att göra det minst varannan dag för att inte ha stripigt hår.

Nej, jag blev riktigt besviken på dessa produkter och jag tänker inte använda dem igen. Jag håller som bäst på att åter vänja mitt hår vid Simply Organics, men det tar längre tid att gå tillbaka till det bra läget än det tog att sabba det.

Jag håller fortfarande på att utvärdera Glanssprayen så den återkommer jag om i ett senare inlägg.

Betyg schampo: 1/5
Betyg balsam: 2/5

Pris: ca 30-40 kr i dagligvaruhandeln

Relaterade inlägg

13 kommentarer

 • Svara Saintbella 19 februari, 2009 at 21:22

  Oh-oh! Då var det kanske därför min hårbotten kliade igår kväll…tre tvättar har jag gett dem, inte kan jag väl ge mig på att recensera dem redan? Men jag vill ju inte förstöra min hårbotten heller…humm…svårt val. Tack för upplysningen!

 • Svara Emelie 19 februari, 2009 at 21:52

  Saintbella> Jag tycker det är helt okej att ”ge upp” en produkt om man märker att den orsakar skada snarare än en förbättring. Jag märkte ju av både klåda och att håret blev fett så för mig var det ganska uppenbart att det var schampots fel.

 • Svara Tina 19 februari, 2009 at 22:48

  Noterat: Hålla sig borta från Diamond gloss. Tack! :0)

 • Svara MissPurple 20 februari, 2009 at 14:46

  *Exakt sådan blev jag för ett par veckor sedan när jag använde Nieas Intense Repiar!!*
  Första gången var bra, sen blev allt som du beskrev. Jag fick sluta och slänga flaskorna. Helt vansinnigt att denna serie är likadan, de borde byta formula.

  • Svara melanie 21 augusti, 2010 at 15:56

   Whatever she says. Nivea schampoo och balsam är rena skiten. Mitt hår blev fett av repairen redan när det torkade. Dock en bra återfuktningskur ;) När jag bytte till ett annat schampoo och balsam efteråt så blev håret som nytt igen :)

 • Svara CrazyNails 20 februari, 2009 at 21:25

  Förmodligen fulla av silikoner och parfym….och toppat med massor med sls. Kommer garanterat undvika dom

 • Svara Emelie 20 februari, 2009 at 22:42

  Tina> Absolut!

  MissPurple> Ja usch, kanske är hela sortimentet som är sådant :S

  CrazyNails> Ja det är det nog. Fast kommer inte ihåg att jag såg silikon på innehållsförteckningen. Men jag är inte säker.

 • Svara Sandra 16 maj, 2009 at 20:27

  usch då, det var tråkigt ;o

 • Svara Emelie 18 maj, 2009 at 16:53

  Sandra> Ja det var det.

 • Svara tina 13 april, 2010 at 09:52

  Precis samma sak hände mig, jag använde den serien schampo o balsam även deras spray o först var allt frid o fröjd men vartefter kändes håret torrt o hårstråna börja kluva sig o kändes sprött. Jag sluta använda deras produkter o genast känns håret friskare. En del schampon/balsam o även spray är förödande för håret så bäst se upp!

  • Svara Emelie 17 april, 2010 at 10:45

   Nej det är verkligen inte alla schampon och balsam som är bra.

  Lämna ett svar

  Reklam