Hår Recension

Recension: Nivea Color Crystalgloss

30 april, 2010

Det har gått lite drygt ett år sedan Nivea lanserade sina första produkter för håret. Nu utökas sortimentet med Color CrystalGloss, en serie för färgat hår. Produkterna innehåller flytande kristaller och sägs bevara lystern i nyfärgat hår i upp till sex veckor längre (än andra likvärdiga produkter antar jag att de menar, min anm.). De har dessutom UV-skydd och en antioxidant med risolja som skyddar mot fria radikaler. Jag har hunnit testat produkterna i ett par veckor och så här tycker jag om dem.

 • Nivea Color CrystalGloss Schampo (ca 39 kr)
  Schampot luktar gott och löddrar bra men känns inte så drygt. Jag schamponerar två gånger och då känns mitt hår riktigt rent. Jag är glatt förvånad över att det här schampot inte har fått min hårbotten att reagera negativt som det förra Niveaschampot jag provade gjorde. Det är ett stort plus. Jag känner heller inte att håret blir fett fortare vid användning av det här som vid användning av andra schampon vilket också gjorde mig positivt förvånad. Jag hade nästan förväntat mig att jag skulle behöva tvätta håret varannan dag när jag började med detta men det har jag alltså inte behövt gjort.
  Betyg: 4/5
 • Nivea Color CrystalGloss Conditioner (ca 39 kr)
  Nu är mitt hår inte slitet alls i topparna då jag är både korthårig och relativt nyklippt. Det funkar som ett vanligt balsam, varken mer eller mindre. Och även fast jag har slingor i håret så har jag inte sett att några kristaller skulle ha gjort dem mer glansiga.
  Betyg: 2/5
 • Nivea Color CrystalGloss Cream Mask (ca 79 kr)
  Jag hade gärna velat testa den här inpackningen på mitt hår då det var mycket längre och mer slitet. Som det är nu behöver jag ingen superinpackning eftersom jag inte har torrt eller skadat hår. Men jag kan säga en sak och det är att håret blir riktigt riktigt mjukt av denna. Mjukt och skönt, men det är ingen produkt för dig som har problem med glatt hår för här snackar vi superglid vid uppsättning. Dock en produkt jag tror passar dig med torrt hår.
  Betyg: 3,5/5
 • Nivea Color CrystalGloss Style & Care Finish (ca 69 kr)
  Den här produkten var jag mest intresserad av eftersom det är en tvåfas-produkt med vatten och olja. Man måste alltså skaka om flaskan innan man applicerar den på torrt och färdigstylat hår. Jag tycker tvåfas-produkter är kul, det tilltalar mitt barnsliga jag. Sprayen luktar riktigt gott och jag har kunnat applicerat den ganska frikostigt utan att håret har sett flottigt ut. Den ger inget skimmer, men väl lagom med lyster och det gillar jag. Det här är nog favoriten ur den här produktserien.
  Betyg: 4/5

Produkterna lanserades i mitten av april och borde alltså finnas i butik nu.

Har du testat någon hårvårds- eller stylingprodukt från Nivea? Vad tycker du om dem?

Det här inlägget innehåller produktprov. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara Ninni 30 april, 2010 at 13:20

  Jag har provat några av de andra produkterna i Niveas hårserier och ingen av dem blev någon favorit. De kändes väldigt ”budget” i både doft, konsistens och känsla. Jag som gillar att duscha och tvättahåret med lite goa produkter tyckte att Niveaprodukterna gjorde det hela tråkigt…

 • Svara SaintBella 1 maj, 2010 at 17:18

  Jag älskade hela denna serien! Mitt hår som är så misshandlat känns verkligen jättemjukt och fint, men jag tror inte det gör mer för färgfen än andra produkter. Har tyvärr inte haft möjlighet att recensera dem än, men det kommer nog under nästa vecka.
  Annars älskade jag Niveas första utgåva av inpackningen för färgat hår, innan de tillsatte dimeticone, den var superduper för mina lockar.

 • Svara Ayashi 1 maj, 2010 at 19:39

  Jag har använt både deras serie för skadat hår (intense repair) och den tidigare versionen av serien för färgat hår och jag älskar dem, speciellt de för skadat hår, använde en hårinpackning från en frisör tidigare som var för skadat hår men den hjälpte inte hälften så mycket som Niveas har gjort, den gjorde håret fetare mycket fortare än Niveas där det känns som håret känns fräschare längre och med torra toppar så känns de mycket bättre efter Niveas inpackning,

 • Lämna ett svar

  Reklam