Hudvård Recension

Recension: Natuvive Olive

14 maj, 2009

natuvive_olive

Natuvives Olivserie är till för normal och kombinationshy, men den funkar rätt bra på min torra hy också. Därav skulle jag nog dra slutsatsen att den funkar bättre för de vars hy drar åt det torra snarare än det feta hållet. Jag har testat fyra av de fem produkterna i serien och är överlag nöjd. Precis som med mandelserien överträffade dessa mina förväntningar och även detta är bra och prisvärda produkter.

Dessa produkter är också parfymerade. Jag upplever dock inte att den här doften är lika påträngande som den från mandelserien. Dessutom luktar dessa riktigt riktigt gott och jag har således inget emot doften alls. Något annat positivt (syftar på den goda doften) som har tidigare glömt att nämna är att alla produkter från Natuvive är fria från parabener, vilket jag tycker är positivt då det råder delade meningar om hur de påverkar oss.

Serien får ett övergripande betyg på 3,5/5 då jag varken upplevt någon försämring eller förbättring av min hud. Däremot är doften min favorit och jag skulle gärna ha en bodylotion med den. Eller kanske en bodymist?

Olive Fresh Cleansing Mousse

”Mjukt skummande ansiktsrengöring med oliv, speciellt utvecklad för normal/kombinerad hy. Milda rengörande ingredienser avlägsnar effektivt och skonsamt makeup och orenheter och gör din hy naturligt fräsch.” Natuvive.se

Att tvätta sig med denna mousse är ett rent nöje. För det första är det en skepnadsskiftare. Från vätska till skum till härligt lent mousse. För det andra är doften härlig, men det gäller hela serien. Den rår på mitt mineralsmink men inte ögonsminket. Det förväntade jag mig dock inte. Den känns aningen för uttorkande för att få toppbetyg men i det stora hela är det en bra och relativt mild rengöring. Tyvärr känns den ganska odryg, innehållet i flaskan har minskat med 1 cm under en vecka vilket innebär att den kanske räcker i dryga 2 månader. Drygt eller odrygt, det är en relativ fråga egentligen.
Betyg: 4/5
Pris: 99 kr för 150 ml
Fetthalt: 0 %

Olive Fresh Cleansing Tonic

”Uppfriskande ansiktsvatten med oliv och naturliga fuktighetsgivare, speciellt utvecklat för normal/kombinerad hy. Avlägsnar skonsamt och effektivt de sista resterna av makeup och orenheter. Berikad med lugnande Bisabolol. Gör att din hy känns naturligt fräsch.” Natuvive.se

Ansiktsvattnet i den här serien innehåller alkohol vilket återfinns som nummer två på ingredienslistan. Ren alkohol är rätt uttorkande men det behöver inte vara det om den kombineras med andra fuktgivande ingredienser. Jag känner helt klart av att det är alkohol i denna. Det blir liksom kallt på huden vid applicering. Men trots detta så känns det inte allt för uttorkande utan mer som ett extra rengöringssteg. Min hy som är så torr behöver egentligen inte detta steg men någon med fetare hy än mig kanske tycker det är skönt.
Betyg: 2,5/5
Pris: 89 kr för 200 ml
Alkohol? Ja

Olive Protect Day Cream

”En lätt återfuktande dagkräm med naturlig olivolja, speciellt anpassad för normal/kombinerad hy. Berikad med antioxidanterna vitamin E och C som skyddar huden mot fria radikaler och yttre påverkan samt hjälper hyn att bygga upp sitt naturliga skydd. Innehåller även en kombination av solskyddsfilter som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Gör din hy naturligt vacker och underbart len varje dag.” Natuvive.se

Efter att ha testat båda krämerna i olivserien sida vid sida kan jag säga att jag inte märkt någon större skillnad mellan dem. Möjligen upplever jag att dagkrämen ger en något blankare yta men det är marginellt. Jag upplever dock att den är bra som sminkunderlag för mig och den återfuktar bra. Dock inte hela dagen och det märks främst på de ställen i ansiktet som jag brukar kunna bli fnasig på, bland annat näsvingarna. Även denna luktar gott och doften är faktiskt ingenting jag stör mig på. Tvärtom gillar jag den väldigt mycket.
Betyg: 3/5
Pris: 145 kr för 50 ml
Fetthalt: 11 %

Olive Strengthening Night Cream

”Rik och stärkande kräm som innehåller naturlig olivolja, speciellt utvecklad för normal hy. Bygger upp hudens naturliga skyddsfunktion under natten. Berikad med vårdande sheasmör och lugnande bisabolol.” Natuvive.se

Eftersom den här krämen är oerhört lika dagkrämen tog det ett bra tag innan jag märkte någon skillnad mellan dem. Den lilla skillnad jag upptäckt är att denna kräm dels har färre ingredienser men också återfuktar bättre. Dessutom blir den inte lika blank som dagkrämen vilket jag tycker är positivt. Under den tid jag använt den här krämen till natten har jag vaknat upp med ett mjukt och lent ansikte på morgonen.
Betyg: 4/5
Pris: 145 kr för 50 ml
Fetthalt: 21 %

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Sanna 14 maj, 2009 at 12:05

  Olive Fresh Cleansing Mousse verkar bra:)

 • Svara Tina 14 maj, 2009 at 19:31

  Skönt att höra att doften inte är lika jobbig. Det kanske blir nån produkt från Olive-serien längre fram då.

 • Svara Emelie 14 maj, 2009 at 21:07

  Sanna> Ja det är den.

  Tina> Ja det är en bra och prisvärd serie för normal hy.

 • Svara Sofie 28 september, 2009 at 10:04

  Hej! Det er super=)
  men du skrev ikke om Olive Fresh Cleanins Milk…?
  fordi den finnes den inte i Sverige? eller…?

 • Lämna ett svar

  Reklam