Kroppsvård Recension

Recension: Natuvive Essentials Papaya och Pomegranate

15 oktober, 2009

Jag var riktigt exalterad när jag fick hem dessa två kroppsvårdsserier för att testa och kan glatt meddela att jag hittat åtminstone två nya favoriter. Jag tänkte börja med att kort skriva om dofterna för att sedan recensera varje produkt för sig, oavsett doften.

Papaya

Jag har aldrig ätit en riktig papaya någon gång men jag kan tänka mig att den äkta varan luktar ganska precis så här. Denna papayadoft är nämligen inte alls för söt utan bara härligt fruktig och juiceig (kan man skriva så? Juicy på engelska liksom…). Jag är helt betagen i denna doft och skulle den komma som parfym eller EdT skulle jag köpa en flaska ögonaböj!

Överlag upplever jag att papayaserien är lite fetare i alla sina produkter vilket passar mig som torris riktigt bra.

natuvive_papaya

Pomegranate

Nog för att den här luktar gott, men den är också lite för söt för min smak. Jag har heller inte smakat på granatäpple men jag tvivlar på att den äkta varan är så här söt.

Granatäppleserien är inte lika fet som papayaprodukterna utan sägs vara mer fuktgivande.

natuvive_pomegranate

Duschkräm

Ni som följt den här bloggen ett tag vet nog vid det här laget att duschkräm inte är något som jag gärna lägger krut på. Jag tar gärna det billigaste bara det luktar gott och det löddrar lite. Av dessa gillar jag faktiskt papayaduschkrämen mer än den andra eftersom jag upplever att den löddrar mer och känns mer krämig. Men som sagt, jag är nog inte den rätta personen att bedöma om en duschkräm är bra eller ej eftersom jag inte lägger så stor vikt vid den. Dock har jag märkt att båda faktiskt känns återfuktande. Papayan lite mer än granatäpplet.
Betyg Papaya: 3/5
Betyg Pomegranate: 2/5
Pris: 75 kr/300 ml

Deodorant

Jag har verkligen hårdtestat dessa deodoranter. De har fått följa med på många olika äventyr både inom- och utomhus. Och eftersom jag ville ge dem båda likadana förutsättningar hade jag papaya under den ena armen och pomegranate under den andra.

Jag tycker att de håller lika bra så det kanske bara är doftsättningen som skiljer sig åt. Jag förblev inte helt torr under dagen men jag luktade i varje fall inte svett. De enda dofterna jag kände på kvällen när jag luktade på min tröja var de båda respektive parfymerna.
Gemensamt betyg: 4/5
Pris: 50 kr/50 ml

Bodylotion

I den här kategorin har vi den riktiga vinnaren i min bok. Nämligen kroppskrämen med papaya. Den är helt underbar! Den inte bara luktar gott, den återfuktar dessutom min torra hud riktigt bra och efterlämnar en mjuk, len och icke kletig yta. Doften gör ju sitt lilla också, man luktar gott länge och morgonen efter doftar till och med sängkläderna lite grann.

Jag har inte fallit lika hårt för krämen med granatäpple. Den är inte lika fet som papayakrämen och återfuktar därför inte tillräckligt för min del. Sedan tycker jag att doften känns alldeles för söt när man smörjer in hela kroppen med den.
Betyg Papaya: 5/5
Betyg Pomegranate: 3/5

Pris: 85 kr/300 ml

Handkräm

Nu när det börjar bli kallare är en handkräm ett måste för mig för annars blir mina händer torra som fnöske med detsamma. Här märker jag stor skillnad mellan papaya- och pomegranatekrämen då den sistnämnda mest ger lite fukt och där papayakrämen är betydligt fetare. Dock inte så fet att den efterlämnar något fet hinna längre än några minuter. Jag har den faktiskt i fickan på kavajen på jobbet och smörjer in mig lite då och då. Det hjälper faktiskt, och då får mina händer ändå stå ut med mycket slit, handsprit och friktion varje dag. I mitt tycker är Pomegranate alldeles för vattnig och lätt för att göra någon skillnad en längre stund. Tanken är att den ska återfukta, men enbart fukt  räcker inte för mig på vintern.
Betyg Papaya: 4,5/5
Betyg Pomegranate: 2/5

Pris: 57 kr / 60 ml

Natuvive säljs endast på Apoteket.

Det här inlägget innehåller produktprov som sänts till oss för beaktande. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy. Frågor kan också ställas via e-mail till emelie@pssion.se.

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara Liz 15 oktober, 2009 at 18:21

  Hej!
  Ville bara tacka för recensionen, har väntat på den. ^^

 • Svara Marie 15 oktober, 2009 at 19:19

  Jag dissade Papaya-lotionen idag. Dumma mig! Jag tror jag behöver den. Ett billigt alternativ till Body Shops bodylotions kanske?

 • Svara SaintBella 15 oktober, 2009 at 19:56

  Åh ja, jag håller så med dig om papayalotionen! Den ät underbar. Kändes nästan som att smörja in sig med silke eller nåt, kan inte fatta att jag inte blev det minsta kladdig men ändå så mjuk.

  Har inte tastat granatäpplet än, får se om jag tycker som du där också :)

 • Svara Tina 15 oktober, 2009 at 20:07

  Aj då, hade det inte varit för att doften sätter sig i sängkläderna hade jag sprungit ut och köpt mig en. Själv har jag använt Pomegranate-handkrämen några veckor men det står klart att jag borde ha valt Papaya nu när jag läser din recension. :/

 • Svara Emelie 15 oktober, 2009 at 20:41

  Liz> Ledsen att det dröjt men hoppas att du har glädje av den.

  Marie> Ja det tycker jag absolut att den är. Fet och krämig utan att vara kladdig. Jag sträcker mig oftare efter denna än mina body butters.

  SaintBella> Ja det är helt otroligt bra.

  Tina> Jag bör nog kanske utveckla mitt svar där. Det är inte så att doften sätter sig i sängkläderna, utan det är mer att man kan få en svag pust av doften när man slår upp täcket etc. Det är alltså ingen påträngande doft alls.

  Ja om du har en tendens att bli torr tycker jag att papaya är ett bättre val.

 • Svara Nathalie 15 januari, 2010 at 20:59

  Jag är lite efter här (fyra månader typ ), men håller med dig såå om papayaserien! Så underbart skönt. Blir kanske till och prova deon.
  Jättebra blogg, hjälper en kritisk men å så entusiastisk smink- och hudvårdstjej med både inspiration till att prova nya, okända saker, men även att avstå från prylar som verkat bra, men som i dina recensioner har visat sig vara motsatt.

  Tack! – Nathalie

 • Svara Plasma 1 februari, 2010 at 23:05

  Kan hålla med om att papyaserien luktar gott. Även provat body lotion pomegranate, men jag tyckte att den luktade värre och värre varje gång jag använde den. Sist klöktes jag nästan av den hemska doften (sötsliskig som en aperitifspya typ, haha…). Idag åkte den i soptunnan!

 • Lämna ett svar

  Reklam