Hår Recension

Recension: Natuvive Essentials Haircare

14 maj, 2010

I april skrev jag om att Natuvive har kompletterat sitt sortiment med hårvårdsprodukter. Två schampon och två balsam i signaturdofterna Papaya och Pomegranate för respektive torrt och normalt hår finns nu att köpa och jag har testat båda serierna och gillar den ena bättre än den andra. Jag recenserar dem produktvis, schampo mot schampo och balsam mot balsam.

Papaya Revital och Pomegranate Hydra Shampoo

Jag har en ganska känslig hårbotten som reagerar på för mycket parfym och, vad jag tror, också silikoner och sulfater. Av dessa schampon fungerade Pomegranate bäst för mig då den inte gav mig några reaktioner alls i hårbotten. Jag kände av att Papayaschampot gjorde att det började klia lite, men det var en svag reaktion jämfört med flera andra schampon. Båda gjorde rent och löddrade tillfredsställande men inte så mycket utöver detta. Jag har ganska kort och nyklippt hår så jag kan inte säga om produkterna gjorde mitt hår bättre på något sett. Jag märkte ingen skillnad. Båda serierna luktar gott men min favorit, i doftväg, är och har sedan starten varit Papaya.

Det här är bra schampon för dig som inte har några egentliga problem med hår eller hårbotten men som vill ha något lite naturligare till ditt hår. Schampona är fria från silikoner och inget av dem tyngde ner mitt hår eller gjorde det flottigare än vanligt.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Förmodligen inte
Pris: 69 kr st (250 ml) på Apoteket

Papaya Revital och Pomegranate Hydra Conditioner

Här tycker jag att det är märkbart vilken hårtyp produkterna är till för. Papayabalsamet för torrt och skadat hår är tjockare och krämigare och jag tycker det känns som att det tillför mer oljor till håret än det andra balsamet. Pomegranatebalsamet är till för normalt hår och där tycker jag att det är mer fukt som tillförs. Vilket är helt förståeligt i min mening. Ett torrt hår behöver mer än bara fukt och då är oljor mer närande.

Jag har normalt hår utan slitna toppar just nu och upplevde att båda balsamen fungerade bra. Bara på lite olika sätt. Jag använder bara balsam i de fria längderna och tyckte mig ana att håret fick lite av en stripig känsla något fortare med Papayabalsamet än med det andra. Så om du har normalt hår som mig – välj Pomegranate. Har du torrt eller skadat hår är Papaya rätt för dig. När det kommer till dofterna är jag fortfarande mest förtjust i Papaya eftersom Pomegranate i min nästa är alldeles för sötsliskig. Nästan lite stickig ibland. Så det är ju lite synd att produkten jag gillade mest är den som inte luktar godast. Tråkigt, men inget som påverkar produktens effektivitet dock.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Förmodligen inte
Pris: 69 kr st (250 ml) på Apoteket

Sammanfattning: Helt okej produkter till priset sett, dock inget som får mig att tänka ”wow” eller att vilja duscha oftare. Ett plus för att de inte innehåller silikoner eller parabener och att de hämtat flera vårdande ingredienser från naturen.

Det här inlägget innehåller produktprov. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam