Hudvård Recension

Recension: Natuvive Aquamineral

18 maj, 2009

natuvive_aquamineral

Natuvives Aquamineral-serie är den enda serien som i dagsläget består av både ansikts- och kroppsprodukter. Serien har fem produkter varav tre är för ansiktet och två för kroppen.

Det första jag måste anmärka på med denna serie är doften. Jag antar att de försökt få till en frisk havsliknande doft men jag associerar den bara med multnande tång och annat bråte vid havskanten. Lite salt, jordigt och samtidigt unket. Kan inte alls säga att den doftsättningen går hem hos mig. Och det knepiga är att den luktar rätt okej i förpackningen men när den väl kommer på huden och blir varmare så luktar den usch rent ut sagt. Jag har verkligen försökt att vänja mig vid doften och lukta på den flera gånger men jag kan verkligen inte förlika mig med den. Som tur är försvinner den relativt fort från huden och jag är glad att ögongelén är oparfymerad.

Överlag är dessa produkter hejare på att återfukta. Faktiskt bland de bästa jag har testat som klarar av det en hel dag. Och hade det inte varit för doften så hade jag nog återkommit till dessa, men som det är nu stör jag mig alldeles för mycket på tånglukten och är därför osäker på om det blir något nytt köp. Hela serien får dock det övergripande betyget 3/5.

Eye Gel

”Lätt, oljefri, gel med naturliga fuktbindare och havsmineraler som effektivt återfuktar och vårdar den känsliga huden runt ögonen. Ger huden en skön lugnande känsla. Oparfymerad.” Natuvive.se

Jag har inga problem med svullna påsar under ögonen eller små kråksparkar vilket är anledningen till att jag inte använder någon särskild kräm till ögonen. Jag kör på med min vanliga ögonkräm som jag till och med – håll i er alla hudterapeuter – smörjer på ögonlocken. Jag vet att det sägs att man inte ska smörja där och krämen ska dessutom bara duttas på väldigt lätt, men detta funkar bra för mig så därför gör jag så. Jag är dessutom så torr på ögonlocken ibland att jag måste smörja mig.

Den här gelen är tack och lov oparfymerad (vilket jag tycker att ögonprodukter bör vara) och svalkar skönt. Den återfuktar bra och är ett bra underlag när jag ska lägga på min concealer, som annars brukar kunna se kakig ut. Däremot tycker jag inte att den håller huden återfuktad hela dagen och personligen skulle jag nog behöva en lite fetare kräm.
Betyg: 3/5
Pris: 119 kr för 15 ml
Fetthalt: 0 %

Moisturising Face Cream

”Naturliga fuktbindare och essentiella havsmineraler återfuktar effektivt din hud, dag som natt och förbättrar hudens återhämtningsförmåga. Den lätta formulan smälter in i huden och ger en skön silkeslen känsla som varar även när påfrestningarna ändras.” Natuvive.se

Den här krämen testade jag utifrån om den kunde vara en ersättare till min favorit från Cliniderm. Det visade sig att den faktiskt återfuktar riktigt bra. Om jag känner på huden efter en hel dag (och jag inte har något smink på) så känns den fortfarande återfuktad. Det är ett bra betyg från någon med en hy som är konstant fukttörstig. Däremot känns faktiskt t-zonen lite fet men jag vet inte om det beror på krämen eller på att min hud kanske börjar normaliseras. Hur som helst är det är riktigt skön och dryg kräm som jag gillar. Minus doften då.
Betyg: 4,5/5
Pris:
159 kr för 50 ml
Fetthalt: 11 %

Cleansing Gel

”Mild, tvålfri, ansiktsrengöring som effektivt avlägsnar makeup och orenheter, utan att torka ut din hy. Berikad med havsmineraler och lätt exfolierande AHA-syra som ger en klar hy med förnyad lyster. Masseras in på fuktad hud och sköljs av med vatten.” Natuvive.se

Det var först när jag läste den ovanstående texten som jag kom på att den här rengöringsgelen faktiskt innehåller mjölksyra. Jag kan inte påstå att det känns när jag tvättar mig med den och något resultat av den har jag svårt att se. Koncentrationen kanske är för låg. Men å andra sidan kanske det funkar bra i längden, som att huden håller sig renare på grund av den.

Jag upplever den här gelen som lite för uttorkande för mig. Men så är det också en löddrande sådan och då de innehåller sulfater brukar de kunna kännas uttorkande på min hy. Trots detta rengör den bra, tar bort smink och allt överflödigt fett. Tror det kan vara en bra rengöring för er med kombinationshy åt det lite fetare hållet. Eller varför inte för killar?
Betyg: 3/5
Pris: 119 kr för 200 ml
Fetthalt: 0 %

Shower Gel

”Uppfriskande för kropp och själ med naturliga fuktbindare och essentiella havsmineraler som är viktiga vid produktionen av nya hudceller. Den lätta formulan rengör skonsamt och lämnar huden återfuktad med en fräsch doft.” Natuvive.se

Jag erkänner. Jag har svårt att se varför en duschkräm för 200 kr skulle vara bättre än en för 20 kr. Således har jag överlag inga höga krav på mina duschkrämer, bara de löddrar och gör rent så är jag nöjd. Sen får de gärna lukta gott också – men det gör ju inte denna. Så 79 kr för en duschkräm som visserligen gör jobbet men inte luktar gott? Näe, inget för mig.
Betyg: 1/5
Pris: 79 kr för 200 ml

Bodylotion

”Naturliga fuktbindare och essentiella havsmineraler återfuktar effektivt din hud. Den lätta formulan, med en fräsch havsdoft, smälter in i huden och ger en skön silkeslen känsla som varar länge.” Natuvive.se

Om inte den här krämen hade luktat så illa hade det helt klart blivit en favorit. För här snackar vi fukt på tub. Jag har riktigt torr hy över hela kroppen och brukar behöva smörja mig med riktigt feta krämer för att inte bli så torr att det kliar. Så döm av min förvåning när denna relativt tunna bodylotion klarar biffen galant. Flera timmar efter att jag smörjt in mig med denna känner jag fortfarande att huden känns lite lite fuktig och det är ett bra betyg på min hud. Den sörplar i sig all fukt och allt fett den får men tydligen är den här krämen så fuktrik att den inte ens orkar ta in allt. Jag snackar inte fukt som i att jag känner mig blöt eller fuktig utan det är först när jag verkligen känner efter som jag märker det. Men som sagt, doften är ett stort problem och därför blir det varken högsta betyg eller en favorit hos mig. Tror jag, jag kanske måste förlika mig med doften trots allt. Eller hoppas att det kommer en lika bra bodylotion från Natuvives andra serier senare.
Betyg: 4/5
Pris: 89 kr för 200 ml

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Maria 19 maj, 2009 at 09:53

  Men gud vad kul, jag tycker att den snarare luktar som alla andra aqua-produkter på marknaden! Jag antar att tång-effekten inte händer på min hud, och tack för det – det lät inte så trevligt.. *yuk*

  Min sambo använder iofs de flesta av produkterna istället för mig, men än så länge har han inte börjat lukta tång ;) Jag använder bara ansiktstvätten och den gillar jag starkt.

 • Svara Emelie 20 maj, 2009 at 22:30

  Maria> Nej var glad att det inte luktar så på dig :) För övrigt är de ju bra.

 • Lämna ett svar

  Reklam