Hudvård Recension

Recension: Natuvive Almond

5 maj, 2009

natuvive_almond

Natuvives mandelserie är till för torr och mycket torr hy. Serien består av fyra produkter och jag har testat dem alla tillsammans under lite mer än en vecka. Egentligen brukar jag vilja testa ansiktsvård under än längre tid än så, men då dessa produkter inte innehåller aktiva ämnen (dvs. som arbetar med huden, ex. syror) så känner jag mig redo att skriva ett utlåtande om dem.

Det första som mötte mig när jag öppnade dessa produkter var en god blommig doft som jag gillar. Det negativa är att den ganska kraftig och det är något som alla produkterna i serien har gemensamt. Trots att doften är riktigt angenäm tycker jag att den är  för stark för att ha i ansiktet. Jag har egentligen inget emot parfymerade produkter, även om jag undviker dem när jag kan, men doften får då gärna komma från ingredienserna hellre än att en syntetisk doft är tillsatt i efterhand. Trots detta tycker jag att serien är bra för min torra hy och den överträffade till och med de förväntningar jag hade på den.

Totalt sett är Mandelserien en serie jag kan tänka mig att köpa senare eftersom jag tycker att de håller en bra kvalité. Det är en riktigt bra budgetserie, inget snack om saken. Ingen av produkterna har irriterat min hud trots parfymeringen och faktum är att jag efter en veckas användning inte längre känner mig genomtorr i hyn. Det tycker jag är ett stort plus.

Hela serien får ett sammanfattat betyg på 4/5 eftersom den är väldigt prisvärd och inte har försämrat min hy. Betyget dras däremot ner av att den inte heller förbättrat min hy avsevärt och även på grund av den starka parfymeringen. Ett råd är att ni går och testar produkterna innan ni köper dem. Prova gärna att sätta en klick kräm på kinden eller hakan för att se om ni reagerar på doften.

Almond Gentle Cleansing Cream

”Extra mild och rik rengöringskräm med naturlig mandelolja, speciellt utvecklad för torr hy. Kan användas med eller utan vatten. Avlägsnar extra skonsamt makeup och orenheter, utan att irritera huden. Ger din hy en naturlig mjukhet.” Natuvive.se

Trots att denna kräm doftar relativt starkt så känns den ändå ganska skonsam. Ut ur tuben kommer en skön kräm som lätt appliceras i ansiktet och som inte lämnar efter sig någon fet hinna. Huden känns ren utan att ha blivit så rengjord att den knastrar. Och det förvånar mig att min hud inte reagerat negativt på den trots parfymeringen. Tyvärr är den inte så bra på att ta bort smink med. Den rår med nöd och näppe på mineralfoundation och det drar ned betyget något.
Betyg: 2,5/5
Pris: 99 kr för 100 ml
Fetthalt: 25 %

Almond Calming Cleansing Tonic

”Extra milt och återfuktande ansiktsvatten med mandel, speciellt utvecklat för torr hy. Avlägsnar skonsamt de sista resterna av makeup och orenheter och lämnar huden ren och fräsch. Berikad med lugnande Bisabolol. Lugnande, vårdande och rengörande. Gör din hy naturligt fräsch. Innehåller ej alkohol.” Natuvive.se

Om det är något jag inte tycker hör hemma i ett ansiktsvatten för torr hy så är det alkohol. Men trots att mandelseriens ansiktsvatten faktiskt är alkoholfritt så envisades min hy med att sticka lite efter att jag dragit runt med en pad i ansiktet när jag började använda det. Efterhand har jag dock märkt att min hy snarare verkar gilla ansiktsvattnet och jag märker också att huden känns fräschare efter att jag använt det. Jag var nog bara lite hårdhänt med dåliga bomullsrondeller i början.

Jag har tidigare uteslutit ansiktsvatten ur min rengöringsrutin eftersom jag tyckt att det känts som en onödig produkt. Den här produkten har inte ändrat min uppfattning, men jag kan ändå inte låta bli att gilla att min hud känns oförskämt pigg och fräsch efter användning.
Betyg: 4/5
Pris: 89 kr för 200 ml
Alkohol? Nej

Almond Protect Day Cream

”Extra återfuktande och rik dagkräm med naturlig mandelolja, speciellt utvecklad för torr hy. Antioxidanterna Vitamin E och C skyddar huden mot fria radikaler och yttre påverkan och essentiella fettsyror verkar närande. Innehåller dessutom en kombination av solskyddsfilter som skyddar mot både UVA och UVB strålar. Ger en naturligt vacker hy, varje dag.” Natuvive.se

Dagkrämen i serien är lite lättare än nattkrämen men är ändå så pass fet att den tar bort torrhetskänslan. Jag tycker däremot inte att den är optimal som sminkunderlag för vanlig foundation eller för användning ensam då den efterlämnar en lite flottig hinna på ansiktet. Hinnan tar en bra stund på sig att gå in, men när den väl gör det efterlämnar den en mjuk och återfuktad hud. De dagar som jag väljer mineralfoundation är hinnan egentligen inget problem. Då är den istället en fördel eftersom den hjälper pudret att fästa.
Betyg: 3/5
Pris: 145 kr för 50 ml
Fetthalt: 18 %

Strengthening Night Cream

”Extra rik och stärkande kräm med naturlig mandelolja, speciellt utvecklad för torr hy. Bygger upp hudens naturliga skyddsfunktion under natten. Berikad med vårdande Sheasmör och lugnande Bisabolol. Möt dagen med en naturligt vacker hy.” Natuvive.se

Nattkrämen är riktigt tjock och krämig. Det känns som att kleta väldoftande smörkräm på huden och det är inte en otrevlig känsla kan jag meddela. Jag kan nästan se framför mig hur glad min hy blir av denna sköna kräm. Trots att den är så tjock så upplever jag den som mindre flottig än dagkrämen. Innan jag använde den här nattkrämen var jag övertygad om att jag minsann inte behöver en kräm för dagen och en för natten. Men jag börjar tro att min hy kanske vill ha det ändå. För under den tid jag använde mandelserien och den här krämen till natten – vaknade jag alltid upp med ett riktigt lent och mjukt ansikte. Inte fy skam för någon som annars brukar vara väldigt torr.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag bör ge den en fyra eller femma i betyg. Det är ju trots allt ingen kräm som gjort underverk även om den känns himmelskt skön på huden och dessutom återfuktar så bra. Men jag får nog överge mina förutfattade meningar om att budget oftast inte är topprodukter (se bara på min favorit från Cliniderm, också den från Apoteket). Så jo, den här krämen får faktiskt full pott. Trots doftstyrkan.
Betyg: 5/5
Pris: 145 kr för 50 ml
Fetthalt: 31 %

Relaterade inlägg

11 kommentarer

 • Svara sminkjante 5 maj, 2009 at 15:42

  Vad bra med en recension på denna serie. Jag stod och tittade på den på Apoteket men doften avskräckte mig.

 • Svara makeupoholic 5 maj, 2009 at 20:43

  Intressant. Jag har nyligen testat Olive-serien och tyckte att även den var väldigt parfymerad, det är synd tycker jag! I övrigt låter Almond-serien lovande.

 • Svara Emelie 5 maj, 2009 at 22:26

  Sminkjante> Jag förstår det. Kan man klara av doften är det en toppenserie.

  Makeupoholic> Ja jag tycker dofterna är nästan lika intensiva i båda serierna. Men de doftar ju iaf gott.

 • Svara Lotta 5 maj, 2009 at 22:44

  jag har bara testat nattkrämen i den här serien (har rengöring och dagkräm från AquaMineralserien) och jag tycker att den är himmelskt bra! helt underbar och min hud är så len och fräsch på morgonen.

 • Svara Kerstin 5 maj, 2009 at 22:45

  Högintressant o bra inlägg! Jag har nattkrämen på kö för testning, o det verkar ju bra eftersom den fick gott betyg! Just nu jobbar jag lite efter att om jag kan få hyn att sluta vara torr kanske andra småfinnar mm försvinner på köpet.

 • Svara glamqueen 5 maj, 2009 at 22:56

  jätteintressant! och nu blir jag nyfiken på lukten också! men annars undviker jag parfymerad ansiktsvård.

 • Svara Emelie 10 maj, 2009 at 10:08

  Lotta> Ja jag gillar den också. Mjuk hud får man verkligen!

  Kerstin> Jag hoppas också på att både torrheten och småplitorna ska försvinna samtidigt.

  Glamqueen> Ja det är synd att de är så starkt parfymerade för det är annars väldigt bra och prisvärda produkter.

 • Svara Lillan 28 oktober, 2009 at 08:29

  Shit vad jag älskar din blogg:D
  skulle lätt vilja ha en liknande :P men.. har inte tid att sitta och blogga hela dagarna :(
  Men jag undrar hur du får alla produkter, du har liksom 3 ganksa dyra serier från natuvive…
  :) hoppas du svarar! Svara gärna på mejlen :P

 • Svara Emelie 31 oktober, 2009 at 13:38

  Lillan> De flesta prylarna köper jag själv men ibland får jag pressutskick (som detta).

 • Lämna ett svar

  Reklam