Hudvård

Recension: Natuvive Age Control Tonic Lotion

16 oktober, 2010

natuvive_tonic_lotion.jpg

För några veckor sedan fick jag hem proverNatuvives nya anti-ageingserie Age Control för att prova. Bland annat denna Tonic Lotion som tjänar som ansiktsvattnet i serien.

Tonic Lotion är dock inget vanligt ansiktsvatten. Det är nämligen i emulsionsform vilket jag närmast kan beskriva som ett tjockt vatten. Det går att pumpa ut i handen utan att det rinner iväg och för att inte förlora någon produkt brukar jag smörja in emulsionen med händerna – precis som med en vanlig kräm. Skillnaden är att man får ta lite mer och smörja lite snabbare eftersom emulsionen ”smälter” när man börjar massera in den och på så sätt torkar lite fortare än en kräm.

För mig innebär detta ansiktsvatten ett extra steg med fukt som min torra hy så gärna vill ha. Jag lägger på emulsionen efter att jag har tvättat mig och baddat ansiktet torrt, men innan krämerna. Jag gillar verkligen det här extra steget eftersom det känns så fuktgivande för min hy. Det är absolut ett steg i min hudvårdsruting som jag kan vara utan – men det känns riktigt bra och skönt att använda denna. Dessutom luktar den ljuvligt friskt av vad jag tycker är äpplen, men som förmodligen är vindruvor eftersom det står på förpackningen att den innehåller druvkärnolja. För mig spelar det ingen roll vad som luktar så länge det luktar gott.

Slutsats: jag är riktigt förtjust i både doften, konsistensen och att den ger min hy en riktigt fuktboost. Det är en riktigt härlig produkt! Men samtidigt är det ett steg jag kan klara mig utan om jag måste. Jag har inget att anmärka på priset för produkten är riktigt dryg. På tre veckor har jag använt kanske en matsked och det är vid användning minst två gånger om dagen.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja
Pris: 139 kr för 200 ml i praktisk pumpflaska hos utvalda Apotek

Ingredienser: Aqua, glycerin, isopropyl myristate, canola oil, vitis vinifera seed oil, aloe barbadensis leaf extract, hydrolyzed silk, bisabolol, polysorbate 80, ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer, lauryl glucoside, polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate, dehydroxanthan gum, lactic acid, sodium lactate, citric acid, sodium benzoate, phenoxyethanol, parfum, Cl 47005, Cl 42090.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam