Hår

Recension: Nashi Life Color Maintenance Shampoo & Conditioner

20 oktober, 2013

I början av september skrev jag om de nya produkterna för färgat hår från Nashi. Eftersom jag då nyligen färgat håret passade det riktigt bra att testa hur pass bra de verkligen var. Jag har under cirka tre veckor testat schampot och balsamet som ingår i serien.

nashi-life-color-maintenance-shampoo-conditioner

Både schampo och balsam innehåller något som Nashi kallar för Chroma Save Complex vilket ska vara en blandning av antioxidanter, UV-skydd och ängskrasseolja. Blandningen lägger sig sedan som ett skyddande lager utanpå hårstrået för att förhindra att färgen bleks. Och just färgbevarande är något som jag förknippar med produkter för färgat hår och det är där mitt fokus i testandet har legat.

Schampot har en väldigt speciell lite rökig men söt doft som jag inte vet om jag gillar eller ej. Det löddrar svagt men lyckas ändå göra rent mitt hår utan att det känns uttorkat eller strävt. Balsamet är inte särskilt drygt och jag får ta mer än vanligt för att det överhuvudtaget ska kännas att jag har haft balsam i. Balsamet har en mer angenäm doft än schampot och är tack och lov lite maskerande.

Under tiden som jag har använt dessa produkter har jag även kompletterat med färginpackningar för att bevara min hårfärg. På så sätt tycker jag att schampot och balsamet borde har fått en lättare match att hålla kvar färgen men det tycker jag inte att de har gjort. Schampot tvättar rent och balsamet reder ut, men bara om jag tar mycket av det. Överlag kändes båda produkterna relativt anonyma och inte så färgbevarande som jag hoppats på. De levde tyvärr inte upp till mina förväntningar och gjorde inget större intryck på mig.

Har du testat något från Nashi?

Sammanfattning

  • Pris: 189 kr styck (200 ml)
  • Var: hos utvalda frisörer samt hos Lyko och Baresso.
  • Kortfattat: ett schampo med en speciell doft som är skonsamt och tvättar rent utan att torka ut och ett balsam som kräver stora mängder för att märkas av. Tyvärr inte så färgbevarande som jag hoppats på eller förväntat mig.
  • Betyg: 2/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

1 kommentar

  • Svara Maria 21 oktober, 2013 at 15:04

    Jag absolut ÄLSKAR produkter från Landoll och speciellt Nashi Argan, använde och sålde dem när jag hade salong. Dock har jag inte prövat just dessa utan håller mig till de vanliga hederliga produkterna som man kan lita på. Kör inpackning, hårolja, schampoo, balsam + balsamsprayet och är ännu inte missnöjd med någon av dem trots typ 3 års användande från och till.

  • Lämna ett svar

    Reklam