Kroppsvård Recension

Recension: MeliMondo Magisk Skrubbsvamp

25 oktober, 2015

För ett tag sedan blev jag tillfrågad om jag ville testa en ny typ av skrubb för hård hud på bland annat fötterna. Eftersom jag tycker det är så himla tråkigt med fotvård och mina fötter tyvärr får ta smällen så lät det intressant. Alla produkter som eventuellt gör hela proceduren för mjuka fötter enklare är värda att testas. Jag har nu testat MeliMondos ”magiska skrubbsvamp” ett tag och med tanke på hur mina fötter ser ut just nu vill jag dela med mig av mina erfarenheter.

melimondo-magisk-skrubbsvamp

Om produkten

MeliMondo Magisk Skrubbsvamp är en en liten rektangulär svamp tillverkad av så kallat skumglas som är lätt och poröst, lite som en pimpsten. Det är ett material som görs av återvunnet returglas som krossas och värms upp tills materialet börjar forma bubblor. Massan kan därefter pressas till olika former.

Svampen kan användas på alla områden med förhårdnader så som på fötter, liktornar och valkar. Den kan även användas för att ta bort envisa fläckar på huden av exempelvis tobak, tjära, färg och bläck etc. Produkten har inget bäst före datum och vid regelbunden användning sägs den räcka i ett par månader.

Användning och resultat

Mina fötter får ta mycket stryk i mitt arbete och det i kombination med att jag är lat av mig och vill att hela fotvårdsproceduren ska gå snabbt gör att produkter som ska användas i torr tillstånd (exempelvis Scholls elektriska fotfil) inte passar mig. Jag vill ha något som går snabbt att använda och går att använda i duschen.

Det här är inte den första ”fotfilen” av skumglas som jag testar men den känns bättre på flera områden. Den går går både snabbt och lätt att använda. Den ligger bra i handen och jag behöver inte gnugga på fötterna mer än en kort stund för att märka att de har blivit mjukare. Redan efter första gången kändes fötterna mjukare och efter några gångers användning var allt fnas borta och förhårdnaderna hade krympt till hälften. Och det utan att slita i evigheter.

Den smular lite vid användning vilket inte är något konstigt i sig. Men eftersom den är så tunn funderar jag över hur användarvänlig den kommer att vara när den börjar ta slut. Skulle den gå av på mitten blir det betydligt mindre att hålla i vilket kan påverka hur lätt det är att fila med den. I användarinstruktionerna står det även att svampen ska läggas i blöt innan den används men efter mailkontakt med grundaren av märket fick jag veta att det egentligen inte är nödvändigt. Däremot kan den smula lite mer om den är helt torr när man använder den. Men eftersom jag har min svamp i duschen blir den automatiskt lite fuktig och det är inget problem för mig.

Jag är beredd att kasta ut alla andra fotfilar till förmån för denna. Det enda jag önskar mig är ett litet hål eller ett snöre på den så att den går att hänga upp och blir lättare att förvara. Det här är en grym fotfil till ett grymt pris. Har ni inte testat en fotfil av skumglas vet ni inte vad ni har missat!

melimondo-magisk-skrubbsvamp-closeup

Sammanfattning

 • Pris: 70 kr
 • Var: melimondo.com
 • Kortfattat: grymt effektiv fotfil som är lätt och snabb att använda och ger babymjuka fötter på nolltid.
 • Betyg: 4,5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Fia 26 oktober, 2015 at 11:54

  Funderar på miljöaspekten här. Om den smular glaspartiklar, är de stora nog att fastna i
  rengöringsverkens filter? Om de inte fastnar i filtren så hm, är glaspartiklarna ok för vattenlevande djur? Vi spolar ju ut en hel del som inte är så bra. Som de små mikroplasterna som finns i många skönhetsprodukter. För övrigt låter det som en bra och intressant produkt!

  • Svara Emelie 26 oktober, 2015 at 16:20

   Jag vet faktiskt inte hur det ligger till med det. Har googlat lite men hittar ingen info om det finns någon risk med att det eventuellt hamnar i hav och sjöar.

 • Svara Lackert 28 oktober, 2015 at 22:40

  Låter som en riktigt bra grej, mina fötter skulle behöva sej en omgång

  • Svara Emelie 26 december, 2015 at 20:41

   Den är riktigt bra. Saknade den på min resa!

 • Svara Linnea, (finamig.se) 10 november, 2015 at 16:19

  Spännande! Jag har aldrig testat skumglas. Vill också ha något som är enkelt och går snabbt.

  • Svara Emelie 26 december, 2015 at 20:46

   Den här är både snabb och effektiv.

  Lämna ett svar

  Reklam