Recension

Recension: Maybelline SuperStay 24h Foundation

4 november, 2010

maybelline_superstay24h_produkt.jpg

En av Maybellines makeupnyheter nu i höst är SuperStay 24h Foundation. Den innehåller något som kallas Micro-Flex-teknologi som ska ge foundationen bättre förutsättningar att anpassa sig efter yttre förhållanden. Formulan ska även göra att foundationen anpassar sig efter huden så att den varken ser stram ut eller lägger sig som en mask. Den lägger sig som en flexibel film över hudens yta och ska bland annat så emot hetta och fukt. Att man svettas och blir varm antar jag med andra ord. Det kommer även en concealer i samma serie, SuperStay 24h Concealer, som lanserats i två färger nu i oktober. Så här säger Maybelline om Super Stay 24h:

”Nya SuperStay 24h utgör en ny generation av foundations som har en helt annan hållbarhet än en traditionell foundation. Hemligheten bakom formulan är Micro-Flex-teknologin som ger SuperStay 24h unik beständighet mot yttre påfrestningar. SuperStay 24h är en mästare när det gäller foundations som håller länge. Den står emot alla de påfrestningar som kvinnors hud utsätts för:

 • Svett och fukt – färgen förblir densamma även när temperaturen och fuktnivån ändras.
 • Beröring – formulan är flexibel och enhetlig, och den varken mattas av eller färgar av sig när man rör vid den.
 • Ljusförändringar – vare sig du befinner dig i flurescent kontorsbelysning eller i naturlig belysning har formulan ljusfördelande egenskaper som gör att din hud ser felfri ut under alla omständigheter.
 • Torrhet och värme – SuperStay 24h förblir intakt och fungerar som en barriär mot påverkan från miljön.
 • Rörelse – Mikro-Flex-formulan bevarar sin elasticitet hela dagen och sitter bra, även när du rör på dig.”

maybelline_superstay24h_technology.jpg

Så här ska Mikro-Flex-teknologin alltså fungera. Ehum….

Det där med micro-flex-formula låter ju spännande – det borde min torra hy gilla – eller? Min hud är både ljus, väldigt gul och torr så att hitta en flytande foundation som fungerar på alla tre planen är en evighetsjakt. Färgen går att göra gulare bara den inte är för mörk men det viktigaste är ändå att formulan fungerar för torr hy.

Jag testade första gången en eftermiddag när jag bara skulle vara hemma. Färgen 021 Nude var alldeles för mörk och för rosa för mig men vad gjorde det när jag ändå bara skulle gå omkring hemma. Jag lade alltså på foundation och sedan gick jag och pysslade med något annat, tills jag någon timme senare kom på att ”just ja, jag har ju foundation på mig”. Den kändes alltså så bra på huden att jag glömde bort att den var där. Det kändes varken torrt, fnasigt eller kliade vilket är väldigt ovanligt för mig. Jag gav mig på att hitta en annan nyans som passar min hudton bättre och tro det eller ej, men en blekfis som jag fick använda nummer 30 Sand (som faktiskt är ljusare än 021, kolla själva på bilden längre ner). Jag blandar i lite av min Neutralizer Yellow från Make Up Store för att få rätt färg och sedan är det klappat och klart.

På före- och efterbilderna här nedan hade jag en dålig huddag. Dagen innan hade jag gjort en syrapeeling därav att jag är lite rosa. Men som ni ser så täcker denna foundation riktigt bra. Jag skulle säga medel till hög täckning. Förutom att jag var rosa var jag även lite yttorr så foundationen lade sig inte så fint när jag tog bilden som den har gjort de andra dagarna. Dock har jag inte kunnat undvika att den lägger sig lite halvsynligt i vissa porer, men det är ett problem jag har med i princip alla flytande foundations och det brukar räcka med att grunda med en ansiktsprimer för att bli kvitt det problemet. Hållbarheten kan jag inte klaga på eftersom jag tycker att den sitter en hel dag. Jag har ju dock torr hud så jag kan inte svara på hur den beter sig på lite fetare hy.

maybelline_superstay24h_fore_efter.jpg

Jag gillade verkligen den här foundationen, men den känns inte så klockren att jag vill ge den en femma. Sen har vi också det här med färgerna och att den lägger sig synbart i mina porer och därför känns den inte heller värd en fyra. Men med tanke på hur många budgetfoundations jag har testat genom tiderna är 3,5 i betyg ändå riktigt bra. Sen kan jag också tillägga att nu på vintern har jag efter flera test kommit fram till att den inte kommer fungera för min extremt torra hy (men vilken flytande foundation klarar det?). Vilket är jättesynd, för jag gillar den verkligen. Jag tror dock att den kan fungera riktigt bra för er med normal till normal/blandhy och jag kommer ta fram den igen till våren när min hy inte längre är så torr.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Ja jag överväger det, fast till våren i så fall.
Pris: ca 149 kr hos Kicks, Åhléns, Ica Maxi osv.

maybelline_superstay24h_swatch.jpg

Relaterade inlägg

18 kommentarer

 • Svara Tina 4 november, 2010 at 13:26

  Väldigt nyfiken på denna. Har några fler att testa innan jag kan försvara ett köp, men den står högt upp på listan!

  Det där med färgerna är rätt intressant. Har använt ”Sand” varje gång jag köpt någon Maybelline-foundation och den funkar jättebra till min NC/NW20 hud (har rätt neutral underton), men jag tycker också att det är märkligt att ”Nude” är så pass mycket mörkare än ”Sand”… Nåväl, jag är nöjd så länge Maybelline inte slutar tillverka ”Sand”!

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:17

   Jag tycker också det är väldigt konstigt med färgerna. Vanligtvis brukar de ju gå från ljus till mörk – men inte hos Maybelline verkar det som.

 • Svara sanna 4 november, 2010 at 14:25

  vilken underbar täckning.

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:25

   Ja täckningen kan jag inte klaga på :)

 • Svara Des 4 november, 2010 at 18:31

  Den här skulle jag kunna tänka mig att testa, förutsatt att Ivory är tillräckligt ljus.

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:27

   Jag tycker Cameo är ljusast, men också mest rosa.

 • Svara Agnes-Elise 4 november, 2010 at 22:07

  Verkar intressant, men vilka jobbiga nyanser…

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:30

   Ja inte är det lätt att hitta rätt där inte. Hoppas mina swatcher kunde vara till någon nytta.

 • Svara peachgirl 4 november, 2010 at 22:25

  Totalt osugen blir jag. En ”flexibel film” låter som ett fint ord för plast. Sen har jag nog inget större behov av att en foundation håller i 24 timmar i sträck…jag är nog inte målgrupp för den här produkten.

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:37

   24h är jag inte heller i behov av. Däremot en flytande foundation som sitter under ett helt arbetspass på 13h.

 • Svara Josephine 5 november, 2010 at 19:02

  Låter bra! Sand skulle nog passa mig perfekt, har det i Maybelline´s Affinitone som också är en riktigt bra foundation.

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:37

   Affinitone har jag inte testat eftersom jag tyckt att färgutbudet varit så dåligt. Men nu när jag hittat en färg som faktiskt passar kanske jag vågar mig på att testa några andra foundations från märket också.

 • Svara Emma 8 november, 2010 at 19:11

  Jag lockas lite av detta, med tanke på täckningen. Det behövs dessvärre =) Kanske värt att testa.

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:41

   Jag kan rekommendera den så länge du inte har torr hy som jag har.

 • Svara Liv 18 februari, 2011 at 02:41

  Hejsan. Snubblade förbi dtt inlägg när jag sökte på denna foudation. Har använt den i några månader nu och helt plötsligt har jag fått konstiga ”utslag” eller kanske snarare torra områden i ansiktet. Har alltid annars använt true match från L´OREAL, vilket är en betydligt lättare foundation, så jag vet inte om edt beror på att jag bytat. Men som sagt, har använt super stay 24h i några månader och får problem först nu. Har du upptäckt några komplikationer?

  Annars är jag supernöjd med den faktiskt!

  • Svara Emelie 20 februari, 2011 at 11:04

   Om du inte har ändrat på något annat i din hudvård eller kost kan det ju vara foundationen du har reagerat på. Nu vet jag inte hur du applicerar din foundation men annars kanske det är dags att tvätta penseln eller byta ut svampen? Just verktygen brukar kunna bära på en del bakteriet men du kanske redan är medveten om detta och tvättar dem med jämna mellanrum :) Själv har jag inte upptäckt några komplikationer. Att huden känns torr kan också bero på klimatet – prova att smörja med en fetare kräm på de områden du brukar bli torr på och kika om det funkar.

 • Svara Malin 18 november, 2011 at 00:03

  Täckningen går absolut inte att klaga på, inte heller hållbarhet. Hade den under låånga arbetsdagar, och eftersom jag jobbar som städerska kan ni kanske förstå att det är mycket spring och man blir ganska varm. Den höll sig på sin plats hela dagarna. Dessvärre passade den inte min hud, utan den gav mig kosmetikaacne. Extremt tråkigt, för om man tänker bort den lilla detaljen så är den verkligen super! :-)

 • Lämna ett svar

  Reklam