Hudvård Recension

Recension: Mario Badescu

27 juni, 2007

Förra veckan frågade jag er vad ni helst ville att jag skulle recensera här på P’ssion. Mario Badescu var ett av de förslag som fick flest röster, så här kommer den recensionen!

Mario badescu

Drying cream 140 kr
Det här är en mildare variant av Mario Badescus bästsäljare drying lotion och den är till för att torka ut små under-ytan utbrott. Rik på aloe vera är den bra för att läka acneutbrott och andra plitor. Den funkar bra att använda över större områden utan att huden omkring blir irriterad. Och jo, den funkar ganska bra, men man måste handla snabbt och använda den över ett par nätter. Den kan användas dag och natt men jag tycker man ser blek ut med den på då den är ganska tjock så därför har jag den bara på natten. Tyvärr luktar den apa (måste vara pga. svavlet), dock svagt och känns inte förrän man kommer nära men vad gör man inte för att förhindra utbrott. Den funkar okej på mig, men superbra på syrran. Hon har haft problem med röd och knottrig och torr hud i t-zonen sedan flera år och inget har fungerat. Men Mario Badescus drying cream is the shit! Knottrig o röd no more. Hon ger den 5/5, men jag som inte har så stora problem ger den inte lika högt betyg.
Betyg: 4/5

Silver Powder 159 kr
Ett oljeabsorberande pulver som ska dra skiten ur pormaskarna och förminska porerna. Tyvärr tycker jag inte att de har minskat storleken på porerna, men den absorberar verkligen överflödsfett och gör att porerna inte alls är lika svarta. Jag har varit dålig på att använda den här regelbundet men redan efter en gång syns en skillnad på pormaskarna. De är inte svarta längre utan mer ljusbruna, och det är en skillnad som inte ens pormaskplåster kan göra. Ska använda denna oftare!
Betyg: 3/5

Cellufirm Drops 299 kr
Detta är ett serum för torr hy som ska återfukta och strama upp. Man kan använda den under sin fuktkräm för en extra fuktboost. Jag trodde att den skulle vara perfekt att ha på min flagiga näsa men tyvärr gjorde den ingen skillnad. Jag har även provat den under ögonen och jag märkte ingen skillnad där heller. Möjligen att jag inte kände mig lika torr vid tinningarna, men det var ingen wow-produkt och inget som jag kommer köpa. Speciellt inte för det priset!
Betyg: 2/5

Cucumber Cream Soap (eleven verkar inte ha denna i sitt sortiment)
Eh..vad ska den göra? Vad är den till för? Kroppen eller ansiktet? Jag försökte mig på att tvätta ansiktet med den men den är bara odryg och kletig och svår att få bort. Ren blir man inte heller, speciellt inte från smink. Dessutom är den skimrig vilket jag inte alls förstår meningen med.
Betyg: 0/5

Collagen Moisturizer Spf 15 270 kr
Något fet precis som med alla andra solskyddskrämer jag testat(tog ett bra tag på sig för att gå in i huden). Den doftar dock gott, lite blommigt och kanske aningens svagt av ”solskydd”. Tyvärr återfuktar den inte tillräckligt för min hud, men den är ganska dryg och en helt okej ansiktskräm med solskydd för det priset.
Betyg: 2/5 (endast två för att den tog så lång tid på sig att gå in i huden)

Eye Make-up Remover Gel 94 kr
Den tar bort makeup, men inte särskilt effektivt (man får köra ett par varv – eller så är det min teknik som är bristfällig) och lämnar en fet hinna efter sig. Inte det optimala för kontaktlinsbärare men den torkar i alla fall inte ut huden runt ögonen. Dessutom är den relativt billig och dryg eftersom den är i geléform.
Betyg: 3/5

Sammanfattning
Jag har fått uppfattningen att Mario Badescus produkter har en ganska varierande kvalité. En del saker är jättebra medan andra inte ens är värda att prova. Att läsa om MB på makeupalley kan ge en hint om vilka produkter som är bra, men det är ju å andra sidan inte säkert att de fungerar lika bra på olika personer. Jag är övertygad om att det finns guldkorn att finna hos det här märket. Härnäst vill jag gärna testa Enzyme Cleansing Gel, Glycolic Foaming Cleanser och Drying Lotion.

Priserna är tagna från Eleven.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara nyans 28 juni, 2007 at 10:16

  Vilka bra och utförliga recensioner! Nu blev jag sugen på en Drying cream!

 • Svara Emelie 30 juni, 2007 at 22:25

  nyans> ja den är riktigt bra till små utbrott faktiskt :)

 • Svara neli 19 oktober, 2010 at 17:27

  asså jag fattar fortfarande inte hur man använder drying cream haha. och vad ska den hjälpa mot? jag fick hem den med ett kit och jag vet inte hur jag ska använda den :P haha. trög i know :P
  kram

  • Svara Emelie 19 oktober, 2010 at 18:13

   Du använder den som behandlande kräm på orenheter och plitor. Lägg på ett lager på kvällen efter rengöring men före ansiktskrämen. Lägg ingen kräm ovanpå drying cream utan bara på övriga ställen i ansiktet som behöver det.

  Lämna ett svar

  Reklam