Hudvård Recension

Recension: Maria Åkerberg Papaya Peeling

9 april, 2014

maria-akerberg-papaya-peeling

Maria Åkerberg Papaya Peeling.

På hud-och kosmetikmässan i mars fanns det svenska ekologiska märket Maria Åkerberg med bland utställarna. Jag har hört mycket gott om produkterna och eftersom jag varit väldigt nyfiken på hennes Papaya Peeling med enzymer blev jag oerhört glad när jag fick chansen att testa den.

Om produkten

Peelingen kommer i en tub med skruvlock. Produkten i sig är gul, rinnig och har små korn i sig samt en en ganska starkt aromatisk doft av citrus och lavendel. Peelingen ska appliceras på rengjord torr hy och masseras runt i en minut. Därefter ska man tillsätta lite vatten och fortsätta massera tills kornen lösts upp för att sedan skölja av allt. Produkten rekommenderas till alla hudtyper och ska användas en till två gånger i veckan.

Användning och resultat

Det första som möter en när man skruvar av korken är hur mycket produkten doftar. Visserligen uppfriskande och gott men ganska mycket. Jag gillar som tur är doften men en liten varning till er som är doftkänsliga. Produkten känns väldigt rivig (vilket jag gillar) när man applicerar den på torr hud.  När man sedan tillsätter vatten förvandlas den till något mer mjölkigt och efter användning känns min hy verkligen bebislen och har fått mycket mer lyster. Häpnadsväckande mycket faktiskt. Det är så att jag längtar efter nästa gång jag ska peela!

Det enda jag inte gillar med produkten är att dess rinniga konsistens inte passar med det stora hålet i tuben, som dessutom har skruvkork. Riktigt dum förpackning som jag vält ut ex antal gånger. Och ni som har känslig hy kanske får applicera den på fuktad hy eller klappa in den istället eftersom den är så rivig. Men annars – kanonhärlig och effektiv peeling.

maria-akerberg-peeling-papaya

maria-akerberg-peeling-papaya-tube

maria-akerberg-peeling-papaya-cream

Sammanfattning

 • Pris: 189 kr, 100 ml samt 55 kr, 30 ml (vissa återförsäljare)
 • Inköpsställe: Skincity, Visageonline, Piggabutiken samt hos utvalda terapeuter (återförsäljarlista här)
 • Kortfattat: en trevlig produkt med ekologiska ingredienser och suveränt resultat. En rivig peeling som efterlämnar en bebismjuk hud  men som troligen är för kraftig för känslig hy.
 • Betyg: 4,5/5

Innehåll:

Helianthus Annus Seed Oil (Solrosolja kallpressad), Carica Papaya (Papaya), Canola (rapsolja med extra mycket e-vitamin), Cetearyl Alcohol (från kokos), Cetearyl Glucoside (från kokos & majs), Brassica Napus Seed Oil (Rapsolja kallpressad), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaolja kallpressad), Olea Europea Fruit Oil (Olivolja extra virgin), Citrus Limonum Oil (Citronolja), Citrus Decumana Oil (en variant av Grapefruktolja), Juniperus Communis Oil (Enbärsolja), Lavandula Angustifolia Oil (Lavendelolja), Geraniol (från citronoljan), Limonene (från citronoljan), Linalool (från lavendeloljan), Citral (från grapefruktoljan), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin antioxidant)

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Honi 10 april, 2014 at 07:13

  Citrus och lavendel låter som en udda blandning, jag är ett stort fan av fräscha citrusdofter men att blanda det med lavendel låter inte som min grej alls :/ Den låter himla bra dock!

  • Svara Emelie 10 april, 2014 at 09:00

   Den är inte så konstig som den låter. Lavendeln har en väldigt diskret framtoning och tar mer udden av citrusen så att den inte blir för skarp. Så den doftar mest citrus.

  Lämna ett svar

  Reklam