Hudvård

Recension: MALIN+GOETZ Replenishing Face Cream

12 mars, 2013

MALIN+GOETZ är ett New York-baserat hud- och hårvårdsmärke vars förpackningar andas traditionell amerikansk apoteksanda. Filosofin bakom produkterna är att utsätta huden för så lite påfrestning som möjligt och de är framtagna speciellt för känslig hud. Detta eftersom en av grundarna, Matthew Malin, själv lider av rosacea, eksem och doftallergier. Sortimentet bygger på tvåstegsrutiner och produkternas doftsättning och utseende gör att de passar lika bra för kvinnor som män. Jag testade den här ansiktstkrämen till Daisy Beauty Awards till kategorin Årets ansiktsgunk. Den vann inte hela kalaset men är trots det min favorit av de nominerade. Vem som vann kan du läsa i Daisy Beauty 1/2013 som finns i butik nu.

malingoetz_replenishing_face_cream

Jag har rätt torr hud på vintern, både fett- och fuktfattig, och behöver något som återger huden sin spänst och skyddar den mot yttre påfrestningar. Ett av mina största problem under vintern är att jag får torrhetsfläckar vilket gör att mina foundations lägger sig riktigt fult. Detta har jag dock nästan helt sluppit under tiden jag har använt den här krämen.

Replenishing Face Cream har nog den längsta innehållsförteckning jag någonsin sett på en kräm. Det kan vara både bra och dåligt beroende på vad som finns i den. Den är främst till för mogen eller torr och irriterad hud och innehåller reparerande aminosyror och pantenol för att lugna huden. Den innehåller även ABC och E-vitamin samt avokado, sheasmör och jojoba som tillsammans återfuktar, skyddar och stimulerar hudens reparerande mekanismer.

Krämen är lite grynig i konsistensen men smälter när man börjar smörja in den. Doften är diskret men har en frisk ton åt något som påminner om mint. Den känns verkligen inte påträngande som en del dofter kan vara och tur är väl det eftersom det ändå är en produkt som ska fungera för känslig hud. Man kan tro att krämen är väldigt fet men faktum är att jag inte en enda gång känt mig flottig. Inte ens framåt eftermiddagen. En del feta krämer får till och med min torra hud att bli glansig, men inte denna vilket är en indikation på att den borde fungera för normal och blandhy också.

malingoetz_replenishing_face_cream ingredients

Resultaten jag har fått med den här krämen är inte på långa vägar drastiska. Men den har ändå tagit bort mina torrhetsflagor och hållit huden spänstig och eftersom det är mitt stora vinterproblem måste jag ändå säga att jag är imponerad. Den har kort och gott hållit min hud i ett väldigt bra skick och detta utan att göra så mycket väsen av sig. Jag tycker att den är riktigt bra men det höga priset gör att jag ändå tvekar inför ett nytt köp trots att den är dryg.

Är man dock ute efter något rikt och närande till den torra eller lite känsliga huden och man är beredd att betala för det kan det här vara krämen att kika närmare på. Det är en bra produkt, bara lite dyr.

Sammanfattning

Pris: 775 kr, 48 g
Var:Eleven, NK, Asplund.org (butiken), Artilleriet.se (butiken).
Kortfattat: en dyr kräm som levererar bra resultat mot torr hud med flagor.
Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar. Om du handlar från webbshoppen efter att ha klickat på länken hjälper du till att stödja bloggen ekonomiskt. Vill du inte göra detta kan du själv skriva in webbadressen manuellt.

Innehåll:

Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-1, PalmitoyliGlycine, Cetyl Alcohol,iGlyceryl Stearate, PEG-75iStearate, Ceteth-20, Steareth-20,lAcacia Decurrens/Jojoba/Sunflower SeedlWax Polyglyceryl-3 Ester,lStearyl Alcohol, BehenyllAlcohol, Phytosterol, PEG-20iPhytosterol, Hydrogenated Lecithin,iCaprylic/Capric, Triglyceride, ButyrospermumiParkii (Shea Butter),iStearyl Glycyrrhetinate, PerseaiGratissima (Avocado) Oil,lUnsaponifiables, Simmondsia Chinensisl(Jojoba) Seed Oil,iHelianthus Annuus (Sunflower)lSeed Oil, Sesamum,iIndicum (Sesame) SeediOil, Macadamia IntegrifolialSeed Oil, ZealMays (Corn) Oil,iOlea Europaea (Olive)lFruit Oil, Tricaprylin,iDimethicone, Tocopheryl Acetate,iRetinyl Palmitate, TetrahexyldecyliAscorbate, Water, Acrylates/C10-30iAlkyl Acrylate Crosspolymer,iPentylene Glycol, XanthaniGum, Glycerin, PurifiedlWater (Aqua Purificata),iSodium Hyaluronate, HydrolyzediAlgin, Sea Water,iChlorella Vulgaris Extract,lPanthenol, Disodium EDTA,lPotassium Sorbate SodiumiBenzoate, Sodium Hydroxide,lCitrullus Vulgaris (Watermelon)lFruit Extract, PyruslMalus (Apple) FruitlExtract, Lens Esculental(Lentil) Fruit Extract,lSodium PCA, SodiumlLactate, Rosa CentifolialFlower Extract, OrmenisiMulticaulis Oil, Chlorphenesin.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

  • Svara Kajalpennan 12 mars, 2013 at 13:42

    Jag gillar verkligen det jag testat av Malin Goetz tyvärr gillar jag inte alls prislappen

  • Lämna ett svar

    Reklam