Makeup Recension

Recension: Makiash BB Cream

9 september, 2015

Under sommaren har jag varit väldigt ointresserad av smink. Mest för att risken att allt smälter i värmen och svetten är så stor men också för att jag inte gillar känslan av för mycket grejer i ansiktet. Men eftersom jag har jobbat hela sommaren och inte velat gå helt utan smink passade det perfekt att testa och utvärdera Makiash BB Cream som jag nämnde tidigare i somras.

makiash-bb-cream

Om produkten

Makiash BB Cream beskrivs som en ”miracle 6-in-1 complexion cream” och utlovar intensiv återfuktning samtidigt som den jämnar ut ojämnheter och ger lyster. Den innehåller SPF 15 och fungerar även att använda som primer. Den sägs även ha långtidsverkande anti-age-egenskaper.

Användning och resultat

Under sommaren är det här i princip den enda bas jag har använt och det är mycket tack vare att den går så snabbt att använda. Jag har applicerat den både med foundationpensel och med fingrarna men föredrar det sisnämnda då jag dels behöver använda mindre av produkten men mest för att finishen känns mer naturlig och skir. Namnet BB Cream känns lite missvisande då jag mer känner att det är en färgad dagkräm.

Den ger mycket fukt (nästan för mycket för min lite fetare blandhy) och jämnar ut hudtonen snarare än täcker den. Den rikare konsistensen har gjort att den inte lägger sig utanpå och framhäver torra partier, porer eller hårstrån. Vid applicering blir den lite blank även om jag applicerar den sparsamt så att pudra över den har varit ett måste för mig. Hållbarheten är har varit bra OM jag kommit ihåg att pudra under dagen. Annars ger den sig gärna iväg från t-zonen där jag ofta blir blank.

Jag uppskattar att det är SPF 15 i den även om det är mindre än vad jag använder dagligen. Tyvärr är den parfymerad vilket jag alltid tycker är onödigt i smink och särskilt i produkter som ska användas i ansiktet. Men doften är god och svag så det har inte varit en avgörande faktor. Produkten finns bara i tre färger vilket känns lite snålt. Men med tanke på den lätta täckningsgraden är den väldigt förlåtande och det gör inget om man inte hittar en perfekt match. Det går också bra att blanda två färger för att hitta rätt nyans.

Jag har som sagt använt den här väldigt mycket i sommar och gillar den trots den lite ”fuktigare” finishen den ger och trots att jag alltid måste pudra över den. Om den inte hade givit en så blank finish hade den varit ultimat att ha med när man har lite bråttom och bara vill jämna ut hudtonen men inte har så många produkter med sig. Den rikare konsistensen gör att den nog lämpar sig bättre till lite torrare eller mogen hy och jag kommer gladeligen använda den igen i vinter när min hy inte är lika fet.

makiash-bb-cream-porcelain-honey-beige

makiash-bb-cream-swatch

Porcelain och Honey Beige.

Sammanfattning

  • Pris: ca 195 kr, 30 ml.
  • Var: makiash.com och Ellos.
  • Kortfattat: en BB Cream med mycket fukt och SPF 15 som ger en så lätt täckning att den snarare känns som en färgad dagkräm.
  • Betyg: 3,5/5

Innehållsförteckning

”Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyl Methoxycinnamate, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, CI 77891, Butylene Glycol, Methylpropanediol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Silica, Sodium Acrylates Copolymer, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Nylon-12, Hydrogenated Polyisobutene, Phenoxyethanol, Titanium Dioxide, Imperata Cylindrica Root Extract, CI 77492, Caprylyl Glycol, CI 77491, Heliantus Annuus Seed Oil, Phospholipids, Polyglyceryl-10 Stearate, Parfum, CI 77499, Cassia Angustifolia Seed Polysaccharide, Carbomer, Hydroxyethylcellulose, Sodium Citrate, Tocopherol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Citric Acid Biotin, Sodium Hydroxide.” källa: makiash.com.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam