Makeup

Recension: Make Up Store Neutralizer Yellow

8 december, 2012

De flesta av oss har varit där – stått med en foundation i handen som man upptäckte först hemma att färgen inte var helt hundra. Hur många foundations har inte fått stå i skåpet oanvända just på grund av detta? Jag har i alla fall haft många.

Tills jag för några år sedan upptäckte en riktigt bra produkt från Make Up Store. Den heter Neutralizer Yellow och finns även i rött och lila. Den gula och den röda är perfekta om man har råkat köpa en flytande foundation som drar lite för mycket åt det rosa eller gula hållet.

Så här beskrivs Neutralizer yellow respektive red hos Make Up store:

”Tunn crème med gula pigment som effektivt döljer röda partier i ansiktet. Krämig konsistens. Applicera endast cremen eller blanda den med din foundation. Passar alla hudtyper.

Tunn crème med röda pigment som effektivt döljer gula och gröna toner i ansiktet. Krämig konsistens. Applicera endast cremen eller blanda den med din foundation. Passar alla hudtyper.”

Jag har personligen en ganska stark gul hudton vilket har gjort att även många neutrala foundationfärger sett rosa ut på mig. Istället för att slänga foundationen blandar jag i en eller två droppar av Neutralizer Yellow och vips får jag en färg som passar perfekt. Jag använder den alltså inte under min foundation utan blandar i den för att ändra färgen. För er som har en mer rosa hudton kommer Neutralizer Red fungera på samma sätt.

Make Up Store Neutralizer Yellow. Till höger: vänster swatch är originalfoundation medan höger swatch är originalfoundation + neutralizer yellow.

Sammanfattning

Pris: 165 kr, 15 ml
Var: Make Up Stores butiker, utvalda Kicks och Åhléns samt i Kicks webbshop
Kortfattat: en oväntat användbar produkt som är extremt dryg och väl pigmenterad. Passar dessutom alla hudtyper. Den har räddat många av mina foundations att åka i soporna direkt.
Betyg: 5/5

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Ninni 8 december, 2012 at 12:41

  Undrar hur man gör när man tycker att foundations ofta är för grå för hudtonen… jag ser lite död ut i många foundations. Inte kul…

  • Svara Emelie 8 december, 2012 at 13:06

   Har du provat att blanda i något som är lite ljusreflekterande? Exempelvis en flytande illuminator? Eller en bronzer med lite skimmer i. Tror att Kicks egna märke skulle kunna vara något.

  Lämna ett svar

  Reklam