Hudvård

Recension: Mádara Cosmetics Ecoface 3-step

21 augusti, 2010

I slutet av juli fick jag möjligheten att prova några av produkterna ur Mádara Cosmetics sortiment. Märket är relativt nytt i Sverige och dessa produkter kommer att finnas i butik från och med augusti. Mádara Cosmetics är ett lettiskt hudvårdsmärke med fokus på naturliga råvaror och deras produkter är certifierade med Eco Cert.

Jag har testat tre ansiktsprodukter från deras trestegsserie Ecoface 3-step och dessutom ett läppglans ur serien decolips. Under testperioden har min hy varit normal med tendenser till att bli blank i t-zonen under dagen.

Step 1 – Deep Purifying Foam

Skum som rengör huden skonsamt på djupet i ansiktet och på halsen. Avlägsnar makeup och orenheter, rengör porerna utan att torka ut huden. Kan användas i ögonområdet. Innehåller baltisk johannesört, ringblomma, kamomill, rölleka och rosenvatten.

I vanliga fall är min hy väldigt torr och då brukar skummande rengöringar kunna kännas för uttorkande. Men nu i sommar har min hy varit mer normal och ibland lite fet och därför har den här rengöringen passat bra. Den har inte känts uttorkande och jag tycker att den rengör väldigt bra. Den rår på en lätt ansiktsmakeup med exempelvis mineralfoundation, rouge och puder men har man tyngre bassmink behövs två omgångar med denna eller en makeupremover.

Skummet känns lent men inte särskilt drygt och det försvinner ganska fort. Något jag dessutom inte uppskattar med den här produkten är att den luktar så konstigt. Jag får förnimmelser av rökt kött (?) av den och det tillsammans med att den bara är sådär på att rengöra gör att jag inte föll för produkten.

Passar alla hudtyper men jag skulle säga mer normal/blandhy.

Betyg: 2/5
Köpa igen? Nej
Pris: 149 kr/150 ml

Step 2 – Deep Balance Toner

Fräschar upp och stärker huden på djupet, balanserar feta och torra områden i ansiktet. Verkar sammandragande på porerna. Reglerar hudens pH-värde. Förbereder huden för bättre absorption av fuktkräm. Innehåller baltisk hallon, groblad, gurka, kamomill och rosenvatten.

Jag använder sällan ansiktsvatten i min tvättrutin men de morgnar som jag är trött eller känner mig lite lat brukar jag bara ta lite ansiktsvatten på en bomullspad och svepa över ansiktet. Det här ansiktsvattnet har varit perfekt för det ändamålet samt efter den vanliga rengöringen. Den känns väldigt fräsch och fuktgivande och efter användning känner jag mig ännu lite renare i ansiktet.

Doften är en typiskt ”naturlig” doft med en blommig/örtig ton med inslag av ros. Den känns inte tillgjord utan bara okej helt enkelt.

Passar normal/blandhy.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Kanske
Pris: 125 kr/200 ml

Step 3 – Regenerating Night Cream

Förhindrar hudens åldringsprocess och stimulerar cellförnyelsen.Jämnar ut fina linjer. Neutraliserar stress-, sol- och miljöpåverkningar. Återfuktar och ger näring med naturliga växtvitaminer, antioxidanter, mineraler, bioflavonoider och andra biologiskt aktiva ämnen. Innehållet baltiska alger, groddfrön, ringblomma, kamomill, humle, groblad, havtorn, tomat, rosenvatten, avokado, jojoba och kakao.

Det här är en kräm som jag tror min hy skulle älska under vinterhalvåret. Just nu är den lite för tung för mitt ansikte och på morgonen känner jag mig lite flottig. Krämen i sig är skön att smörja med och den känns riktigt dryg. Jag har bara använt en halv ärta till hela ansiktet och till och med det verkar vara lite för mycket.

I den här produkten känner jag att alla de naturliga råvarorna Mádara använder i sina produkter kommer till sin rätt. Det är flera oljor, destillat av blommor och örter som verkligen känns återuppbyggande. Jag har inget att klaga på när det kommer till doften, lite söt med inslag av rosor. Jag kommer att återvända till den här krämen senare i år när det blivit kallare för att se om den passar bättre då.

Passar alla hudtyper men jag skulle säga normal/torr och torr hy.

Betyg: 3/5
Köpa igen? Kanske
Pris: 265 kr/50 ml

Decolips Lip Gloss – Sun Kissed

Ger ljus ton och en varm glans till dina läppar. Lätt mjukgörande. Förför och förtrollar. Innehåller baltisk nypon. Färg och skimmer framställs av naturliga växtmineraler.

Det här var en produkt som jag såg fram emot att testa. Eftersom läppglans har en tendens att komma in i munnen tycker jag att det är bättre om det är naturliga ingredienser snarare än kemisk framställda sådan som tar sig in i min kropp.

Sunkissed är en varm bronsig färg som mest ger ett bronsigt skimmer på läpparna. Det har en skön konsistens och känns inte uttorkande. Det luktar gott av vad jag gissar är nypon men smaken – den är riktigt vidrig och letar sig bak i svalget och irriterar. Så tyvärr – på grund av smaken har jag bara använt det en gång och det lär inte bli fler än så. Tråkigt på en så lovande produkt.

Betyg: 0/5
Köpa igen? Nej
Pris:  199 kr/15 ml

För lista över återförsäljare, besök www.madaracosmetics.se.

Det här inlägget innehåller produktprov som skickats till mig i PR-syfte. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Purity 23 augusti, 2010 at 16:26

  Jag tycker glosset luktar och smakar precis som twister-glass!

  • Svara Emelie 23 augusti, 2010 at 19:48

   Hmm…jag kanske har fått ett måndagsexemplar då..

 • Svara glamqueen 23 augusti, 2010 at 21:44

  som jag skrev hos Sanna: rutten honungsmelon identifierade jag lukten som. jag testade nattkrämen. tydligen innehåller den ”baltiska alger”, vilket skulle förklara det hela..

  • Svara Emelie 25 augusti, 2010 at 22:50

   Hmm rutten honungsmelon. Vet inte hur det luktar men du har säkert koll ;)

  Lämna ett svar

  Reklam