Recension

Recension: MAC Studio Fix Fluid

27 april, 2008

Idag recenserar PRET-ty:nätverkets medlemmar foundations. Gå in och läs de andras recensioner här.

Jag har idag valt att recensera en flytande foundation från MAC som jag har haft i min ägo i mer än ett halvår. Jag är helt frälst av mineralsmink och använder helst sådana foundations, men jag vill gärna tro att det kan finnas en flytande icke-mineralfoundation som kan passa min hy bra. Både i formula och färg.

Det som är bra med MAC är att deras färgutbud är stort. Jag som är både väldigt ljus och varm i huden kan faktiskt hitta färger här som passar mig, vilket jag inte kan hos andra billiga märken som Isadora, L’Oréal, Rimmel och Nivéa. Men MAC har två färger som passar mig perfekt, NC15 på vinterhalvåret och NC20 under resten av tiden.

Den foundation jag har heter Studio Fix Fluid (SFF) och har Spf 15. Den kommer i en glasflaska med skruvkork. Inte särskilt smart då hålet är stort och dessutom svår att dosera genom. Det finns dock pumpar att köpa till, men de kostar 50 kr extra. Ett litet minus från mig att det inte medföljer från första början.

Som foundation är SFF medel till täckande och ger en matt sammetslen yta. Jag som har torr hy upplever inte att jag känner mig torr trots att den har en matt finish. Den resulterar inte heller i att det känns som att man har en mask på sig. Men tyvärr så syns alla flagor, främst på min näsa, mer med denna och det är något som jag upplever negativt. Mina mineralfoundations brukar kunna dölja just det ganska bra utan att torka ut min hy, men det klarar inte SFF av.

Slutsats. Jag önskar att det fanns en flytande foundation som funkade lika bra för mig som mineralfoundations gör. Den här är helt okej för kvällsbruk, men inte som vardagsfoundation då jag ser alldeles för sminkad ut. Sådant är givetvis en smaksak men jag föredrar en mer naturlig och osminkad mejk till vardags.

Studio Fix Fluid är trots detta den hittils bästa flytande icke-mineralfoundation som jag provat och får därför stanna kvar i mitt badrumsskåp tills jag hittar något bättre.

Betyg: 3/5
Pris: ca 250 kr

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Sminkan 27 april, 2008 at 15:24

  Den är inte dum! Har också provat den, men den är lite för gul för mig. Enligt MAC-människorna är jag nämligen också NC15, vilket är skumt men brukar funka rätt bra. Inte perfekt dock.
  Jag använder ibland deras kompaktfoundaion också, Sudio tech(?) och den funkar bättre utan att jag blir gulsotsgul…
  MAC har bra grejer.

 • Svara Emelie 27 april, 2008 at 16:23

  Sminkan> Jag har märkt att samma ”färg” som NC15 kan vara olika färger beroende på produkt. Det är dumt!

 • Svara sanny 29 april, 2008 at 10:52

  kansken åt att prova

 • Svara Maria 17 juli, 2008 at 12:06

  Va bra att du gjorde en recension på just den produkten! har nämligen funderat på att införskaffa den:)

 • Lämna ett svar

  Reklam