Recension

Recension: M Picaut Precious Oil

4 maj, 2011

mpicaut_precious_oil.jpg

Under vintern som var upptäckte jag ansiktsoljornas fördelar och nu tror jag inte att jag kommer överge dem någonsin. Oljorna ger min väldigt torra hy den extra fukt- och fettbost den behöver för att inte flaga eller strama och det här var första vintern som jag inte behövde ta till de fetaste av de fetaste ansiktskrämer för att överleva. Tack vare oljorna.

Jag har sedan i februari hårdtestat M Picauts ansiktsolja Precious Oil och det är god tid för en recension. Oljan har en fin gyllende färg och är ganska tunn i konsistensen så ett par droppar räcker gott och väl till hela ansiktet. Även för en torris som jag. Oljan doftar lite örtigt men jag tycker även att den luktar en del matolja men överlag är den helt okej men inget som höjer upplevelsen.

Jag gillar att oljan är så pass återfuktande och återfettande utan att jag känner mig blank under dagen. Den tar en stund på sig att sjunka in så man får vänta lite med att lägga på makeup. Vissa dagar under vintern klarade jag mig med enbart oljan medan jag andra dagar fick komplettera med en fuktkräm ovanpå. Min hud älskar oljor och den här är inget undantag. Dock är den ingenting utöver det vanliga och jag har inte sett någon skillnad på min hud när jag använt den här respektive en annan ansiktsolja. Det är en bra olja men jag kan inte säga att den är särskilt prisvärd. Det finns lika bra ansiktsoljor till ett lägre pris och även om jag tyckte om Precious Oil är det inget jag kommer köpa igen. Helt enkelt på grund av det höga priset.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Nej
Pris: 599 kr, 30 ml hos bland annat Hud och Kosmetik, Hildur och Classy Organic.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara LithiaBlack 4 maj, 2011 at 08:43

  Om du gillar ansiktsoljor så kan jag tipsa om denna:
  Lucy Minerals-Ambrosia Multitasking Serum

  Jag fick ett prov med i min senaste beställning och jag är impad, min torra känsliga hy fullkomligt älskar oljan. Den går in fort, doftar väldigt svagt och huden blir mjuk,len och återfuktad. Har det som glanserum i håret också och det funkar lika bra :)

  /L

 • Svara Carina 4 maj, 2011 at 08:21

  Gillar den ansiktsoljan och att den är dryg :)

 • Svara Tina (Beleza) 4 maj, 2011 at 09:08

  Jag har hittat en ny oljefavorit med något bättre pris än M Picaut’s. Estelle & Thild’s parfymfria. :)

 • Svara Ann 11 maj, 2011 at 12:27

  Man får vad man betalar för. M PICAUT= kvalite
  Snåla hyddor.

 • Svara Erika 9 oktober, 2014 at 13:25

  Min torra hud älskar ansiktsoljor! Min absoluta favorit är Tvål’s Golden olive face serum:) jag tar två droppar olja och blandar med fyra droppar vatten. Perfekt under fuktkrämen både dag och natt. Oljan innehåller endast 3 ingredienser och är naturligt antibakteriell:) Jag kan inte prisa den nog:D Finns bland annat hos Eleven. se
  PS, gillar verkligen din blogg. Och eftersom jag har samma hudtyp är det extra intressant att läsa vad som funkar och inte:) Tack för allt!

  • Svara Emelie 19 oktober, 2014 at 22:46

   Ja ansiktsoljor är toppen, speciellt som extra boost på vintern. Kul att du gillar bloggen! :)

  Lämna ett svar

  Reklam