Favoriter Hudvård Recension

Recension: Lush Skin Nanny

30 december, 2009

skinnanny

När jag var i Lushs butik på Kungsgatan i Stockholm i början av november bad jag en av tjejerna i butiken att visa mig deras sortiment av ansiktskrämer. Jag sa till henne att jag letade efter den fetaste av de feta krämer som finns eftersom jag behöver mycket fett och fukt under den kalla årstiden. Hon plockade fram Skin Nanny och jag har sedan dess testat den ordentligt under olika väderförhållanden.

Skin Nanny är egentligen en anti-ageingkräm som ska minska uppkomsten av rynkor etc. Den har dessutom SPF 30 och  innehåller en hel rad trevliga ingredienser. Bland annat mandelolja, vitamin C och E och naturlig AHA-syra från äppelsaft. Det är en kräm som är framtagen för att kunna användas vid hårt klimat och vid exempelvis skidåkning eller vattensporter.

Skin Nanny känns som de feta krämernas Rolls Royce. Den är extremt fet och återfettande och lägger sig utanpå huden till att börja med. Eftersom jag har så torr hy så gör det mig inget. Jag tycker tvärtom att det är bra då det känns som att min hy blir bättre skyddad mot yttre faktorer som väder och vind. Jag använder den oftast till natten men också på dagen om jag bara ska vara hemma. Jag använder den dessutom på ögonlocken och nästippen innan jag applicerar min mineralfoundation för att det inte ska flaga. På kvällen några gånger i veckan smörjer jag på ett generöst lager av kräm och på morgonen därpå är min hy riktigt mjuk och skön.

För mig är Skin Nanny ett måste i hudvårdsrutinen nu på vinterhalvåret. Jag vågar nästan påstå att jag inte skulle klara mig utan den. Trots att den tar ett bra tag på sig att gå in i huden (räkna med minst en timme) så är den oumbärlig för mig även på dagtid. Jag gillar att den är dryg och att den innehåller solskyddsfaktor och att den dessutom luktar gott är bara ett plus.

Jag vill därmed slå ett slag för denna kräm till er andra torrisar där ute. Den kostar lite grann, men gå åtminstone in i en Lushbutik och be om ett litet prov på den. Jag älskar min och om du har liknande hudtyp som jag har kommer din hud också att älska den!

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja
Pris: 399 kr för 45 g

Ingredienser: Brunello Lily infusion (Lilium Asiatic `Brunello`) , Glycerine ,  Shea Butter (Butyrospermum parkii) , Ethylhexyl Methoxycinnamate , Cold Pressed Organic Almond Oil (Prunus dulcis) , Glyceryl Stearate & PEG 100 Stearate , Cetearyl Alcohol ,  Organic Coconut Oil (Cocos nucifera)  , Butyl Methoxydibenzoylmethane ,  Organic Jojoba Oil (Simmondsia chinensis) , Cold Pressed Organic Starflower Oil (Borago officinalis) , Hibiscus Seed Oil (Hibiscus sabdariffa) , Fresh Apple Juice (Pyrus malus) , Lanolin , Everlasting Flower Absolute (Gnaphalium uliginosum) , Ylang Ylang Oil (Cananga odorata) , Bee Pollen , Candelilla Wax (Euphorbia cerifera) , Phenoxyethanol , Benzyl Alcohol ,  *Citronellol , *Linalool , Hydroxycitronellal , Perfume.

*Occurs Naturally in essential oils.

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara Tina (Beleza) 30 december, 2009 at 16:20

  Riktigt så torr är jag inte men om jag varit det skulle jag lätt slagit till på en Skin Nanny. Den låter fantastisk. :)

 • Svara Sminkan 30 december, 2009 at 22:56

  Låter faktiskt lockande. Jag kanske inte är så torr men jag är gammal! ;D

 • Svara Emelie 1 januari, 2010 at 19:14

  Tina> Den Är fantastisk för riktigt torr hy. Den känns så närande och beskyddande.

  Sminkan> Åh. Jag glömde ju såklart delen med anti-ageing eftersom jag inte riktigt behöver det. Men jag tror att den kan funka bra på mogen hud också eftersom den är så näringsrik och fet.

 • Svara Liz 5 januari, 2010 at 09:59

  Åh dina recensioner är så inspirerande! Pga http://www.pssion.se/?p=5237 den här recensionen så köpte jag två lipgloss också! Täntke höra med dig om det är okej att jag länkar din recension i mitt inlägg om mitt inköp eftersom jag inte har hunnit testa dem än. Ska skriva en egen recension om nån vecka när jag vet lite mer hur produkten känns på läpparna ett längre tag. :)

 • Svara Kajsa Kavat 14 januari, 2010 at 17:23

  Låter som en bra kräm för vinterpromenader. Speciellt nu i vinter när det riktigt biter i kinderna.

 • Svara Emelie 14 januari, 2010 at 18:20

  Liz> Ledsen för sent svar men självklart är det okej att du länkar till min recension.

  Kajsa Kavat> Det är en perfekt uppgift för den här krämen.

 • Lämna ett svar

  Reklam