Hår Recension

Recension: Lush H’suan wen hua

23 maj, 2007

H'suan wen hua

Det som främst fick mig att vilja prova den här inpackningen var doften. Den luktar nämligen pepparkaksdeg. Kanel- och kardemummadoften är väldigt framträdande och sitter kvar en stund efteråt också. Det jag gillar med produkter från Lush är att de överlag har bra ingredienser. I denna finns det bland annat ägg, vattenkrasse, banan, avokado, balsamvinäger, olivolja och rosmarinolja. Det känns som att mitt hår blir vackrare bara av att läsa om de mumsiga ingredienserna. Nyfiken som jag är kunde jag såklart inte låta bli att smaka (sorry, kunde faktiskt inte låta bli), men det smakade inte lika gott som det luktar. Och lika bra var väl det för annars kanske jag hade ätit upp den istället för att använda den i håret.

H’suan wen hua (vem tusan kom på det svårstavade namnet?) är en megainpackning som ska ge glans och fukt till håret. Man ska massera in den i torrt hår och på grund av det blir den väldigt odryg. Den räckte fem gånger till mitt hår och det anser jag inte vara särskilt prisvärt.

Okej, funkade den då? Njae. Den ger mer glans än fukt, men inte tillräckligt på mitt mellantorra hår. Att man sedan ska schamponera och använda balsam som vanligt känns väldigt dumt. Jag tror att den skulle göra mer nytta om man skippade schampot. För redan i duschen kändes mitt hår lika torrt igen. Med det här tillvägagångssättet beror resultatet mer på vilket schampo och balsam man använder än på hur bra produkten är. Undrar hur de tänkte egentligen. Glanset höll tyvärr bara i sig till nästa hårtvätt. Doften av pepparkaksdeg finns kvar några timmar efter att håret har torkat, och det är en väldigt angenäm doft så för min del skulle den gärna få sitta kvar längre.

119 kr för 225 g på Lush.

Betyg: 2/5 (doften får dock 4/5)

Relaterade inlägg

3 kommentarer

  • Svara Li 23 maj, 2007 at 20:15

    Har du provat den som vanlig inpackning då? Dvs efter schamponering, på handdukstorkat hår. Det kanske funkar bättre då och blir drygare?

  • Svara Emelie 23 maj, 2007 at 20:45

    Li> Nej det har jag inte och nu är den tyvärr slut så jag kan inte prova det heller. Det kan ju tänkas att det fungerar, men det kanske finns en anledning till att man ska schamponera efteråt. Kan ha att göra med ingredienserna eller något.

  • Lämna ett svar

    Reklam