Hår Recension

Recension: Lush American Cream

1 oktober, 2015

I våras var jag nyfiken på hårvårdssortimentet från Lush och närmare bestämt deras schampokakor. Men när jag ändå testade ville jag köra all in så jag köpte med mig balsamet American Cream också, främst på grund av den goda doften.

lush-american-cream

Om produkten

”American Cream är ett flytande hårbalsam på flaska som doftar som en vaniljmilkshake. Den är gjord på honung och vaniljstångsinfusion toppat med söta mogna jordbubbar. Den gör under för ditt hår. Färska jordgubbar hjälper göra ditt hår rent och är rik på C vitamin. Apelsinjuice ger glans, lavendel och salvia lugnar hårbotten.” beskrivning från lush.se.

Användning och resultat

Vi kan väl börja med att konstatera hur mycket jag ääälskar doften på den här produkten. Den är himmelskt god och jag hade gärna badat i den om jag kunde. Doften är svår att beskriva och den påminner inte om något jag har stött på tidigare. Den beskrivs lite som en vaniljmilkshake och visst fungerar den liknelsen rätt bra, men doften är mer än bara så. Har ni inte doftat på den – gör det för guds skull!

Som balsam däremot tycker jag inte att den fungerar särskilt bra. Den ger liten eller ingen balsameffekt på mitt hår och jag måste bokstavligen talat dränka håret i balsamet för att få någon mjukgörande känsla. En handfull balsam per tvätt är liksom inte hållbart i längden. Jag kan sträcka mig så långt till att någon med väldigt fint och tunt hår som tyngs ner av många andra balsam kan gilla detta för det ger bara lite fukt. Men har du det minsta tendens till torrt hår eller för den delen långt eller tjockt hår så kommer inte det här balsamet att göra så mycket för dig.

Men åter till doften. Divine! Ge mig som parfym. Nu!

Sammanfattning

 • Pris: från 79 kr, 100 g. Finns även i storlekarna 250 g och 500 g.
 • Var: Lush butiker samt lush.se
 • Kortfattat: balsam med liten eller ingen effekt på håret som däremot har en gudomlig doft.
 • Betyg: 1,5/5

Innehållsförteckning

”Honungsvatten (Aqua), Vaniljstånginfusion (Vanilla planifolia), Propylene Glycol (Propylene Glycol), Färska Ekologiska Apelsiner (Citrus aurantium dulcis), Cetearylalkohol & Sodium Lauryl Sulfat (Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate), Färska Jordgubbar (Fragaria vesca), *Parfym (Perfume), Lanolin (Lanolin), Cetrimonium Bromide (Cetrimonium Bromide), Cetearylalkohol (Cetearyl Alcohol), Vanilj Absolut (Vanilla planifolia), Muskatellsalvia (Salvia sclarea), Lavendelolja (Lavendula Angustifolia), Benzoin Resinoid (Styrax tonkinensis pierre), Linalol (Linalool), *Coumarin (*Coumarin).” Källa: lush.se

lush-american-cream-ingredients

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara cecilia 1 oktober, 2015 at 11:30

  med tanke på att det innehåller både uttorkande alkoholer och sls så är det ju inte tänkt som återfuktande balsam, utan förmodligen som någon konstig variant av tvätt-balsam, verkar det som. fast grejen med att tvätta med balsam är ju att det inte ska torka ut håret med sls och annat skräp, så det duger ju inte till det heller?! kan inte förstå varför det skulle vara sls i, tror det är första balsamet jag sett som har det, verkligen jättekonstigt.undrar hur lush tänkte där?

  • Svara Emelie 2 oktober, 2015 at 18:30

   Cetearylalkohol är en fettalkohol som i sig inte är uttorkande som ex. alcohol denat. Jag började fundera över varför balsamet innehåller SLS men hittade en förklaring på Lushs hemsida https://www.lush.se/shop/lush/lushopaedia&ingredient_id=90.

   ”Cetearylalkohol och sodium lauryl sulfat bildar tillsammans ett emulgeringsvax. Vi använder detta vax i våra balsam och hårinpackningar. Om ingredienserna är utskrivna med ett &-tecken i den kvantitativa ingredienslistan betyder det att de två ämnena är kombinerade för att utgöra ett ämne.

   Vaxet mjuknar , omsluter håret och gör det kontrollerbart.” saxat från hemsidan.

 • Svara Ninni 1 oktober, 2015 at 12:26

  Kanske är den bättre att raka benen med?

  • Svara Emelie 2 oktober, 2015 at 18:30

   Möjligen, om det inte är för rinnigt för det.

 • Svara Linnea, Fina Mig 2 oktober, 2015 at 09:07

  Man blir verkligen nyfiken på att dofta på det av din beskrivning! :) Men synd på det dåliga resultatet.

  • Svara Emelie 2 oktober, 2015 at 18:31

   Ja doften är verkligen hur fantastisk som helst! Har beställt hem en roll-on olja med den doften från ett företag som specialiserat sig på att göra snarlika dofter. Måste helt enkelt kunna ha den på mig hela tiden!

  Lämna ett svar

  Reklam