Hår

Recension: L’Oréal Professionnel Pro-Keratin Refill

28 juni, 2013

I höstas fick jag hem den då nya hårvårdsserien Pro-Keratin Refill från L’Oréal Professionnel. Det är en serie för alla hårtyper med uppbyggande keratin som ökar hårets naturliga skydd och dess motståndskraft mot yttre faktorer. Speciellt bra är den för hår som är skadat och förutom fukt även behöver bygga upp styrkan igen.

loreal-professionel-pro-keratin-refill-serie

Vad gör Pro-Keratin Refill-serien?

I serien finns fyra produkter och de innehåller alla pro-keratin som är en blandning av aminosyra och veteprotein. Ämnet sägs kompensera förlusten av inre hårsubstans genom att skapa ny sådan. På så sätt ska håret byggas upp och stärkas inifrån. Produkterna innehåller även något som kallas Incell vilket är lipider som liknar hårets egna ceramider. De hjälper till att fylla ut de skadade områdena i hårstråets fjällskikt för att skapa en jämnare yta och en ökad motståndskraft.

Jag hade inget behov av återuppbyggande produkter fram till att jag blekte min ombré tidigare i våras. Det var först då som mitt långa hår började kännas trassligt och slitet vilket gav mig en bra chans att testa den här serien. Jag testade schampo, balsam och inpackning.

L’Oréal Pro-Keratin Refill Shampoo (179 kr, 250 ml)

Schampot har en frisk frisördoft och jag upplevde det som relativt drygt trots att jag alltid schamponerar två gånger. Efter tvätt kändes håret riktigt rent utan att vara strävt. För min del var det mest topparna av håret som kändes slitna men jag upplevde dock att hela håret mådde bra av schampot. Däremot kunde jag inte använda det hur ofta som helst eftersom det då började byggas upp avlagringar i hårbotten. Jag körde istället en till tre tvättar i rad för att sedan göra uppehåll i en eller två veckor. Och det fungerade riktigt bra.
Betyg: 4/5

L’Oréal Pro-Keratin Refill Conditioner (185 kr, 150 ml)

Det här är nog den produkt som jag kände att jag kunde klara mig utan. Den kändes inte så vårdande som de andra utan mer som ett lätt balsam. Har du riktigt slitna toppar och behöver något utredande för att kunna borsta håret sedan föreslår jag att du satsar på något fetare balsam som komplement. För att jag skulle få en någorlunda len balsamkänsla efter sköljning var jag tvungen att ta mer än jag brukar vilket gjorde att balsamet var det som tog slut mycket tidigare än de andra produkterna. Doften var densamma som på schampot och konsistensen som ett mer lättflytande balsam.
Betyg: 2/5

L’Oréal Pro-Keratin Refill Masque (220 kr, 200 ml)

Det här är produkten i serien som imponerade mest på mig. Efter bara några användningar märkte jag stor skillnad i hur mitt hår kändes när det var torrt. Från att kännas trassligt, strävt och stickigt från blekningen blev det istället mjukt, följsamt och fick tillbaka glansen. Jag är riktigt imponerad och kommer definitivt ta till den nästa gång mitt hår känns torrt och sprött igen. Jag vet inte om det är den här produkten själv eller hela serien tillsammans som gav tillbaka samma fina kvalité jag hade innan blekningen – men de höll vad de lovade! Vilket var att bygga upp håret igen.
Betyg: 5/5

Sammanfattning

  • Pris: 179-220 kr styck
  • Var: hos frisörer, på Bangerhead, Lyko, Feelunique m.fl.
  • Kortfattat: en serie för dig med skadat hår som känner att du behöver mer än det som vanliga reparerande serier har att ge. Den passar även dig som vill boosta håret då och då – kanske mellan blekningarna eller färgningarna.
  • Samlat betyg: 4/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

* Läs mer om min policy gällande produktprover, omdömen, affiliatelänkar och annonser här.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam