Hudvård

Recension: L’Oréal Nutri Gold Extraordinary Oil Face

7 februari, 2014

För ett bra tag sedan fick jag hem information om L’Oréals nya ansiktsolja Nutri Gold Extraordinary Oil. Jag använder gärna ansiktsoljor som ett komplement till min hudvård under den kalla årstiden eftersom min hud då blir väldigt torr. Men alla hudtyper kan faktiskt må bra av en bra ansiktsolja och du som fortfarande tror att en ansiktsolja kommer göra huden flottig bör tänka om. En bra ansiktsolja kan bidra till att stärka hudens försvar och normalisera talgproduktionen.

loreal-nutri-gold-oil

Information om produkten

Extraordinary oil har en lätt och tunn formula för att absorberas snabbt utan att lämna någon fet hinna. Oljor som lavendel, rosmarin, geranium, apelsin, ros, kamomill och jojoba verkar för att återfukta och ge huden näring. Flera av oljorna har aromatiska dofter och fungerar även som doftsättare. Oljan sägs ge huden omedelbar näring, fukt och lyster och ska efter upprepad användning ge mer lyster och spänst åt huden.

Användning och resultat

Det första jag gjorde när jag läst om oljan var att kolla på innehållsförteckningen. Det värsta jag vet är nämligen när företag rider på vågen om rena oljeprodukter och istället baserar sina produkter på silikoner eller mineraloljor. Den här produkten är dock till största delen gjord av olika oljor och inte silikoner och so far so good. Jag är faktiskt imponerad över hur många oljor de lyckats trycka in i produkten. Det enda jag har att invända emot är egentligen förekomsten av så många ingredienser vars största uppgift är att fungera som doftsättare. Många av oljorna som ingår har redan en egen stark doft vilket gör att dessa känns en aning överflödiga. När vi ändå pratar om doften kan jag säga att det är det enda som står mellan mig och att använda oljan regelbundet. Jag klarar inte av den starka ”aromatiska” doften och varje gång jag har använt oljan kommer jag på mig själv med att gå och undra varför det luktar herrparfym med jämna mellanrum. Tills jag kommer på att jag använt oljan. Doften sitter kvar alldeles för länge i mitt tycke och känns onödigt stark att ha i ansiktet. Doften kan nog egentligen beskrivas som orientalisk eller tvålig. Jag tror det är en smaksak om man gillar den eller inte.

Som ansiktsolja fungerar den bra. Den är lättflytande och sjunker snabbt in i huden utan att kännas fet. Det är faktiskt en av de bättre torroljorna jag har testat i den bemärkelsen. Flaskan med pipett gör att den blir lätt att dosera och man kan antingen använda den ensam, under sin vanliga dagkräm eller blanda den med krämen. För mig brukar två till tre droppar räcka för hela ansiktet om jag applicerar oljan medan huden fortfarande är lite fuktig efter rengöringen. Nu under vintern är den här oljan för torr för att orka åter fukta/fetta min torra hud men i höstas fungerade den bra. I det stora hela tycker jag att det är en produkt med hög kvalité till ett rimligt pris och väl värd sina slantar om du kommer överens med doften.

loreal-nutri-gold-oil-bottle

Sammanfattning

  • Pris: 199 kr, 30 ml
  • Var: Kicks, Åhléns, H&M m.fl.
  • Kortfattat: ansiktsolja som överraskar med ett relativt lågt pris trots sitt innehåll av många fina oljor. En gångbar olja för de allra flesta hudtyperna, dock med en speciell och i min näsa ganska stark doft.
  • Betyg: 3,5/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Innehållsförteckning:

Caprylic/capric triglyceride, olea europea oil/olive fruit oil, simmondsia chinensis oil/jojoba seed oil, camelina sativa oil/camelina sativa seed oil, helianthus annuus seed oil/sunflower seed oil, rosa canina fruit oil, parfum/fragrance, zea mays oil/corn oil, prunus armeniacaa kernel oil/apricot kernel oil, passiflora edulis oil/passiflora edulis seed oil, oryza sativa bran oil/rice bran oil, tocopherol, limonene, pelargonium graveolens flower oil, citrus aurantium dulcis peel oil/orange peel oil, citronellol, linalool, rosmarinus officinalis leaf oil/rosemary leaf oil, geraniol, origanum majorana leaf ooil, lavandula angustifolia oil/lavender oil, anthemis nobilis flower oil, lavandula hybrida oil, cucumis sativus fruit extract/cucumber fruit extract, benzyl alcohol, citral, curcuma longa extract/turmeric root extract, eugenol, coumarin, sclareolide, rosaa spp/rose flower oil, jasminum officinale extract/jasmine extract, alpha-isomethylionone,.(F.I.L. D159186/5).

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam