Diss Recension

Recension: L’Oréal Lash Architect Carbon Gloss

30 mars, 2008

Idag recenseras en hel hög med mascaror från en del av nätverksbloggarna på PRET-ty. Gå in och kolla listan över vilka som deltar för att läsa om fler mascaror!

Den här mascaran var verkligen en pärs att få tag på. Den måste ha sålt slut redan innan reklamen började gå på tv. Jag har nu testat den här i ett par veckor och kan säga att den inte levde upp till mina förväntningar.

carbongloss

L’Oreal Lash Architect har funnits i ett par år i andra versioner och jag har inte testat någon av föregångarna. Namnet Carbon Gloss innebar för mig att man skulle få en lite glansigare effekt av mascaran – men det visade sig inte alls stämma. Jag vet inte vad de försökte insinuera med beteckningen Gloss, men ”glossig” är den inte. Den är svart, matt svart men en ganska intensiv sådan. Inget fel på det men det var inte vad jag hade förväntat mig så jag blev minst sagt snopen när glansen uteblev.

Jag kan inte direkt säga att jag gillar varken borste eller formula hos den här mascaran. Borsten känns för kompakt och varken separerar, förlänger eller ger volym åt mina fransar. All mascara hamnar istället på ett och samma ställe och drar jag ett varv till för att fixa till det så kommer det bara ännu mer på samma ställe. Den känns rätt omöjlig att arbeta med. Dessutom blir det massor med små klumpar längs ögonfransarna och jag vet inte om det beror på borsten eller den relativt torra formulan.

Dessutom är den galet svår att får bort! Den är inte vattenfast och det märks under dagen eftersom den flagar lite. Men när det är dags att tvätta bort den är det som att den biter sig fast i huden som en fästing. Seriöst – jag har provat med det mesta. Rengöringsmjölk, rengöringsgel, olja, remover för vattenfast makeup, på bomullsuss och med vatten. Allt går inte bort och morgonen efter är jag alltid lite svart under ögonen.

Nej det här var ett bottenköp för min del och jag tror nästan den åker i soporna.

Betyg: 1/5
Pris: ca 140 kr

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Bjooti 30 mars, 2008 at 10:55

  Håller med dig, den här mascaran är ingen hit!

 • Svara EyeOnBeauty 30 mars, 2008 at 13:51

  Denna har jag aldrig testat men den som kom före, lash architect, är ingen höjdare den heller.

  Svar: Ja gummiborstar rockar fett:)

 • Svara Anna B 31 mars, 2008 at 22:14

  Jag som trodde att det var mina fransar det var fel på :/ Själva resultatet var sådär tyckte jag också, men rengöringen var rent ut sagt ett helvete! Mina fransar brukar vara fylliga och nå upp till ögonbrynen, men fy vad dom har blivit stympade! Jag hade tänkt ge mascaran till min mamma istället, men det får nog bli soptunnan. Tack för en bra blog!

 • Svara Emelie 31 mars, 2008 at 22:29

  Bjooti> Nej verkligen inte.

  EyeonBeauty> Tur att jag inte provat dem också!

  Anna B> Usch vad tråkigt att höra. Det är en klen tröst att de växer ut så småningom.

 • Svara Petronella 20 februari, 2009 at 14:07

  Jag brukar använda Lash Architact och är supernöjd me den. Vissa har frågat om jaghar lösögonfransar.. Men Carbon Gloss är jag otroligt missnöjd med!!! OMÖJLIG att få av och fullt av fibrer fastnar i ögonen samt blir man helt svart runt ögonen. Nej aldrig mer att jag köper den!

 • Svara Emelie 20 februari, 2009 at 22:43

  Petronella> Jag har också hört om flera som fått bra resultat med den vanliga lash architect.

 • Lämna ett svar

  Reklam