Makeup Recension

Recension: L’Oréal Infallible 24H Foundation

26 mars, 2015

Jag har testat en hel drös med foundations på sistone, både helt nya produkter och gamla godingar som funnits i handeln ett bra tag. Med andra ord har jag en lång lista och en hel drös med foundations som ska recenseras så det blir ju nästan som en recensionsbonanza. Först ut är en en foundation jag använde nästan hela sensommaren och hösten – nämligen L’Oréal Infallible 24H Foundation.

maybelline-infallible-24h-foundation-1

Om produkten

Infallible 24H Foundation innehåller bland annat hyaluronsyra och pigment med extra bra hållbarhet för att få en foundation återfuktande foundation som håller hela dagen. Ger ett sammetslent resultat och sägs hålla huden glansfri hela dagen. Finns i sju olika nyanser.

Användning och resultat

Är det något jag är skeptiskt till så är det de stora makeupjättarnas foundations. Inte sällan har jag insett att det antingen är alldeles för skralt med färger eller att den utlovade återfuktningen inte var tillräcklig för min torra hud (och ja, jag är alltid noga med att återfukta och återfetta).

Därför var det med stor skepticism som jag tog mig an att testa L’Oréals nya foundation Infallible 24H som precis som namnet antyder utlovar lååång hållbarhet. Jag blev förvånad över resultatet jag fick. Täckningsgraden går att variera men när jag har applicerat med en duo-fiberborste har det blivit medium täckning.

För det första finns det flera relativt ljusa nyanser och både varma och kalla toner. Den färg som passade mig bäst var överraskande nog inte den ljusaste utan nummer 200 Golden Sand. Den drar åt det gula hållet vilket passar mig perfekt. När det gäller återfuktningen är jag kort och gott nöjd. Jag vet inte om foundationen tillför så mycket fukt men den torkar i varje fall inte ut huden eller framhäver de där torrhetsfläckarna man inte ens visste att man hade. Hållbarheten är helt suverän och jag upplever inte heller att den är lika benägen att färga av sig mot kläderna (hej skjortkrage) som andra flytande foundations gör.

Helt ärligt kan jag säga att basen har sett lika snygg ut på kvällen som när jag applicerade den 14 timmar innan. Det är inte helt omöjligt att det faktiskt skulle hålla i 24h för det jag har inte testat, men 14 timmar är gott nog för mig. Jag har läst att andra har haft problem med oxidering, dvs. att foundationen blir mörkare efter applicering, men det är inget jag har märkt av.

maybelline-infallible-24h-foundation

Sammanfattning

  • Pris: ca 159 kr
  • Inköpsställe: Kicks, Åhléns, dagligvaruhandlar.
  • Kortfattat: foundation som håller i minst 14 timmar och finns i många ljusare nyanser.
  • Betyg: 4,5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam