Hår

Recension: L’Oréal Hair Expertise Ever Sleek schampo & balsam

13 november, 2012

I oktober var jag på pressvisning hos L’Oréal och fick kika närmare på deras nyheter. Sminket har jag skrivit om här men vad som också presenterades var den gamla hårnyheten (som funnits i butik sedan i somras) Hair Expertise innehållandes Ever Pure (för färgat hår), Ever Sleek (skadat och frissigt hår) och Ever Strong (för sprött och skadat hår).

Om produkterna

Gemensamt för schampona är att de inte innehåller sulfater utan istället tvättar rent med mildare tensider. Detta innebär att det inte löddrar lika mycket men enligt kemiexperten på plats är tensiderna ändå så pass effektiva att de klarar av att lösa upp stylingprodukter, även om man kan få schamponera två gånger. Jag har testat Ever Sleek för frissigt hår och först ut att recenseras är schampo och balsam.

Ever Sleek Smoothing & Intensely Nourish Shampoo

Gemensamt för både schampo och balsam i Ever Sleek-serien är att de är fria från silikoner. För att tämja frisset innehåller de extrakt från solros, argan och oliv som också ger dem en mycket behagligt frisk frisördoft. Schampot är väldigt drygt och till mina två tvättar räcker en klick stor som en femkrona. Jag tvättar två gånger dels för att få bort all smuts och alla stylingrester men också  för att det är svårt att få upp ett rikligt lödder vid första tvätten. Man kan arbeta upp produkten mellan handflatorna innan man applicerar produkten i håret för att få mer lödder.

Jag märker verkligen av att det finns en massa godsaker i schampot eftersom håret är väldigt lent redan när jag sköljer ur det. Ibland har jag till och med struntat i balsamet efteråt eftersom det inte riktigt behövs. Efter tvätt känns håret riktigt rent men utan att vara strävt.

Ever Sleek Smoothing & Intensely Nourish Conditioner

Balsamet har samma doft som schampot men är lite rinnigare i konsistensen. Jag upplever att det är åt det icke dryga hållet då jag måste ta en större klick än jag är van vid för att få någon effekt. Efter användning känns håret mjukt, glansigt och faktiskt mindre frissigt än tidigare och jag upplever inte heller att håret blir fett fortare än vanligt.

Produkterna tillsammans utgör en bra kombination som gör håret rent men återfuktar och gör det mindre frissigt. Tyvärr känns mitt hår lite tyngre och plattare när jag använder dessa och även om det inte är ovanligt i anti-frissammanhang så är det en liten nackdel. Jag tycker dock att de positiva effekterna överväger denna nackdel.

Sammanfattning

 • Pris: 99 kr, 250 ml
 • Var: Kicks, Åhléns, större stormarknader
 • Kortfattat: schampo och balsam som vårdar trött och slitet hår. Dämpar friss bra men tynger tyvärr ner håret lite. Doftar gott och är drygt. Passar dig med grövre slitet hår men inte dig som har tunt och fint hår som lätt tyngs ner.
 • Betyg: 4/5

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Camilla 13 november, 2012 at 10:06

  Hej! Vet du om produkterna för färgat hår också är utan sufater och silikoner?=)

  • Svara Emelie 13 november, 2012 at 13:01

   Jag vågar inte svara på om Ever Pure(för färgat hår) innehåller silikoner. Jag vet att leave-in krämen gör det så det är möjligt att fler av produkterna gör det. Även stylingprodukterna i Ever Sleek innehåller silikoner.

   Något du kan leta efter i innehållsförteckningen är ämnen som slutar på -cone (ex. dimethicone) och -siloxane (ex. cyclopentasiloxane). Detta är olika namn på silikoner.

   Uppdatering! Jag kollade i butiken idag och alla produkterna i serien för färgat hår, förutom balsamet som heter Color Care & Moisture, innehåller silikoner.

 • Svara Aisha 30 december, 2014 at 14:50

  Hej!
  Jag har letat över allt och kan inte hitta den vare sig det är i nätet eller i butik. Jag skulle vara jättetacksam om du svara för att idetta inlägget lät det som om det var gjort för mitt hår!
  Ha en så bra dag!
  Kram Aisha😊

  • Svara Emelie 31 december, 2014 at 00:16

   Hej Aisha! En snabb googling visade att de finns hos både Lyko och Kicks. Du kanske inte hittar dem i Kicks fysiska butiker men det går att beställa från hemsidan.

 • Svara linnea 5 december, 2016 at 20:43

  hej kan jag få innehållet på både balsam o schampot? v

  • Svara Emelie 6 december, 2016 at 13:48

   Tyvärr har jag inte kvar förpackningarna då det var länge sedan jag använde dem. Du kanske kan hitta något användbart på googles bildsök?

  Lämna ett svar

  Reklam