Kroppsvård

Recension: L’Occitane Hand & Foot Cream

30 juli, 2010

Det var nu lagom till slutet av semestern när jag tittade i fickan på jobbkavajen som jag hittade dessa två tuber med hand- och fotkräm från L’Occitane. Jag har testat dem sen slutet av april men har helt glömt bort att skriva om dem. Jag är storanvändare av handkräm på jobbet så där har de hårdtestats rejält.

Shea Butter Hand Cream
Detta är L’Occitanes bästsäljande handkräm med 20 % sheasmör för torr hud. Den innehåller bland annat vitamin E, honung och sötmandel och får sin speciella doft av jasmin. Just doften har jag haft lite svårt för. Den luktar inte illa utan det är bara att den inte tilltalar mig. Som handkräm går den in relativt fort i huden och efterlämnar en liten hinna för en stund. Men även den sjunker in om man väntar 5-10 minuter. Det jag inte gillar med förpackningen är att det är en liten skruvkork som inte känns helt självklar att få tag i när man precis har smörjt in händerna.

Betyg: 3/5
Köpa igen? Nej
Pris: 30 ml/75 kr och 150 ml/225 kr hos bland annat loccitane.se

Shea Butter Foot Cream
L’Occitanes fotkräm innehåller 15 % sheasmör och är idealisk för torra fötter. Den innehåller bland annat lavendelolja, arnicaextrakt och mint för en kylande känsla. Jag upplever faktiskt inte denna som fetare än handkrämen men jag gillar doften desto mer (även om det faktiskt luktar mer som fotkräm) och har använt den på händerna med gott resultat. Den känns lite mer återfettande än handkrämen och går in lika fort i huden. Måste jag välja mellan hand- och fotkräm blir det denna. Ingen av krämerna gjorde något större intryck på mig men fotkrämen kändes bättre för min torra hud än vad handkrämen gjorde.

Betyg: 3/5
Köpa igen? Nej
Pris: 150 ml/225 kr hos bland annat loccitane.se

Relaterade inlägg

12 kommentarer

 • Svara Honi 31 juli, 2010 at 16:48

  Jag föredrar pump när det kommer till krämer, att hålla på och fippla med lock och korkar när man just smörjt in sig känns lite svårt :)

  • Svara Emelie 2 augusti, 2010 at 11:44

   Ja pump eller ett bra snäpplock föredrar jag också.

 • Svara Tina (Beleza) 31 juli, 2010 at 17:40

  Aj vad synd att de inte var bättre än så men jag blev helt klart nyfiken på båda. Handkrämen ska jag dock komma ihåg att sniffa lite på innan eventuellt köp.

  • Svara Emelie 2 augusti, 2010 at 11:44

   Ja tycker absolut du ska lukta på dem innan för de doftar som sagt speciellt.

 • Svara Emma 31 juli, 2010 at 20:39

  Fotkrämen funkar väldigt bra på mina vinterfötter, dock handkrämen nix!

  • Svara Emelie 2 augusti, 2010 at 11:47

   Fotkrämen funkar okej, men jag tycker CCS Fotvårdssalva är bättre.

 • Svara samantha 31 juli, 2010 at 22:42

  Helt off topic men har du provat Eyeko’s nagellack ?
  om du har det ?! är dem bra ?

  • Svara Emelie 2 augusti, 2010 at 11:47

   Nej jag har inte kommit till skott att testa dem än, men jag vet att bland annat LipGloss Bitch har gjort det.

 • Svara Viveka 31 juli, 2010 at 23:03

  Jag älskar handcremen…doften,konsistensen…allt utom priset och många av mina väninnor är sålda på den också.

  • Svara Emelie 2 augusti, 2010 at 11:48

   Jag tycker priset är rätt okej om det är en produkt man använder ofta och verkligen tycker om. Men det skadar ju aldrig att hitta en favorit som är billig :)

 • Svara Pia 2 augusti, 2010 at 11:41

  Kanske man skulle testa även om betyget ”bara” blev 3. Jättehärlig blogg förresten!

  • Svara Emelie 2 augusti, 2010 at 11:49

   Ja det finns ju utrymme för olika smaker att säga sitt runt en trea :)

  Lämna ett svar

  Reklam