Hår Recension

Recension: Living Proof Perfect Hair Day

28 mars, 2016

I höstas var jag ner till Göteborg för att vara med på ett bloggevent med Living Proof och Kevin Murphy. Jag fick med mig några produkter hem för att testa och där fanns bland annat schampo, balsam och en nattinpackning från Living Proofs serie Perfect Hair Day med. Serien sägs återställa håret till dess optimala tillstånd och ge det den perfekta basen för en perfekt hårdag, varje dag.

living-proof-perfect-hair-day

Living Proofs filosofi bygger på att inte lova något de inte har bevis för. Därför ligger det mycket forskning bakom produkterna och de har  bland annat tagit fram två nya ingredienser som de använder i sina hårvårdsprodukter. OFPMA är en patenterad molekyl som skapar en tunn och osynlig hinna runt varje hårstrå. Den stöter bort smuts och olja så att håret håller sig rent längre, förhindrar att fukt tränger in i håret och gör det frissigt och ger samtidigt styrka och glans. Den andra ingrediensen är PBAE som ger volym och textur till håret genom att skapa ett mikroskopiskt mönster av förtjockningspunkter på varje hårstrå.

Om produkterna

Living Proofs serie Perfect Hair Day sägs ge håret de bästa förutsättningarna för en perfekt hårdag varje dag. När man använder schampo och balsam tillsammans ska de göra håret mjukare, slätare, starkare och ge det mer volym. Duon sägs också göra så att håret håller sig rent längre. Serien innehåller fyra produkter (i Sverige) och jag har testat tre av dem.

  • Living Proof Perfect Hair Day Schampoo – ett schampo fritt från sulfater, silikon och olja. Innehåller bland annat OFPMA som bildar en skyddande barriär mot smuts och olja och därmed sägs hålla håret rent längre. Fungerar för alla hårtyper inklusive färgat och kemiskt behandlat hår.
  • Living Proof Perfect Hair Day Conditioner – ett viktlöst närande balsam som ger ett mjukt och slätt hår med mer volym och eliminerar friss. Fritt från sulfater, silikon och olja.
  • Living Proof Perfect Hair Day Night Cap – Night Cap är som en god natts sömn för håret. Med sin viktlösa olje- och silikonfria formula kladdar den inte av sig på kudden. Appliceras i torrt eller fuktigt hår innan läggdags och morgonen efter sköljs den antingen ur eller används som leave-in till nästa tvätt. Behandlingen sägs ge glänsande och mer lätthanterligt hår i upp till fem tvättar. Produkten rekommenderas till alla hårtyper men särskilt till slitet eller frissigt hår.

Living Proofs amerikanska hemsida kan du läsa mer om produkterna och serien i sig samt forskningen och frågeställningarna som ligger bakom dem.

living-proof-perfect-hair-day-closeup

Användning och resultat

Under drygt en månads tid har jag använt schampo, balsam och nattbehandlingen regelbundet. Den sistnämnda har jag använt som leave-in efter varje tvätt mest eftersom jag inte har velat blanda in några andra produkter som kunna påverka resultatet när det kommer till volym och hur länge håret känns rent.

Jag är väldigt tudelad till den här serien. På vissa av påståendena har den fungerat bra och på andra sämre. Det bästa med serien är att den har givit mitt hår mer volym. Jag har många tunna hårstrån och de lägger sig ofta platt om jag inte använder mycket volymprodukter men här har hela håret fått sig ett lyft och jag känner mig, på gott och ont, lite som ett troll i håret ibland. Nackdelen med volymen är att håret också känns lite strävt, lite som att jag har haft i en salvattenprodukt. Därav känns det heller inte glansigt eller lent men texturen är däremot perfekt för uppsättningar och mitt annars så hala hår håller sig kvar i exempelvis en inbakad fläta nästan en hel arbetsdag. Så på gott och ont – den ger mer textur och volym men därtill också lite strävare och mindre glansigt hår.

Något jag däremot är ganska missnöjd med är att serien inte alls lever upp till det utlovade ”ditt hår känns rent längre”. Mitt hår blir faktiskt flottigt fortare sedan jag började använda dessa produkter. Från att ha behövt tvätta håret var tredje dag måste jag nu tvätta det varannan dag istället och det gillar jag inte alls.

Living Proofs produkter har en ganska speciellt doft. De beskriver den själva som en lätt, fräsch och citrusaktig doft men jag vill nog tillägga att den också luktar ganska mycket tvål. Helt okej men inte sådär som ”salongsprodukter” doftar.

Lite kort om de olika produkterna

  • Schampot – trots att det är sulfatfritt så löddrar det helt okej. Jag schamponerar alltid två gånger oavsett schampo och mitt hår blir helt rent. Däremot blir det också oerhört strävt och stelt och ”squeaky clean”. Det nästan gnisslar om det innan jag hunnit få i balsamet.
  • Balsamet – en ganska tjock konsistens som är trög att få ut ur förpackningen. Det är någorlunda drygt och en matsked räcker till mitt skulderbladslånga hår. Det ger inte en superlen och mjuk effekt men definitivt bättre än det kändes efter schamponering.
  • Nattbehandlingen – en mölkaktig och lätt lotion där jag brukar applicera fyra pump till hela mitt hår.

living-proof-perfect-hair-day-shampoo-conditioner

living-proof-perfect-hair-day-night-cap

Sammanfattning

  • Pris: 249 kr styck men schamp och balsam finns även i resestorlekar.
  • Var: hos utvalda frisörer och Lyko.
  • Kortfattat: produkter som ger mer volym åt tunt hår och en textur som lämpar sig bra för uppsättningar eller för att hålla frisyren på plats. Däremot levererar den inte ett hår som känns rent längre än vanligt då jag snarare får tvätta det oftare än annars när jag använder dessa.
  • Betyg: 3/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam