Recension

Recension: Laura Mercier Tinted Moisturizer spf 20

2 juli, 2007

Laura mercier tinted moisturizer

Mitt första intryck av den här färgade dagkrämen var inte allt för bra. Jag hade väldigt höga förväntningar på denna efter alla toppenrecensioner jag hade läst om den, och kanske var det därför jag blev besviken. För den levde inte upp till mina förväntningar på världens bästa färgade dagkräm. Men jag gav den fler chanser och den växte i mina ögon. Just nu är färgen för ljus för mig, men i vinter kommer den att åka fram igen. Jag har den oljebaserade versionen för normal till torr hy och nackdelen med den är att den tar en stund på sig att gå in och jag kände mig lite flottig precis efter appliceringen. Första gångerna var jag tvungen att lägga på lite löst puder för att matta ner men har man tid och tålamod så blir den faktiskt mattare efter en stund. Konsistensen är väldigt skön även om jag faktiskt upplevde att den var svår att få jämn men det tror jag kan bero på oljan och det var inga problem med det om man bara lät hudkrämen gå in ordentligt innan.

Täckningsgraden är tunn, den täcker inte särskilt mycket utan jämnar mest ut hudtonen. Det står på tuben att man kan lägga på krämen i flera lager för mer täckning men jag tyckte inte att det blev någon märkbar skillnad – bara att det blev kakigt.

Den här produkten levde inte upp till mina förväntningar och har tyvärr inte blivit någon favorit i sminkväskan, men det tror jag beror mest på att färgen blev fel. Jag skulle gärna investera i en ny sådan här till sommaren, men då skulle jag välja den oljefria varianten. Det höga priset i kombination med att den inte är särskilt dryg samt att jag aldrig fick någon wow-känsla av den gör att jag inte kan sätta ett så högt betyg.

Betyg: 3/5

Pris: 430 kr hos Cow Parfymer och ca 47 USD hos strawberrynet.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara madde 3 juli, 2007 at 10:23

  En dagcreme ska vara tunn och inte kännas. En som jag verkligen kan rekomendera är Biotherme.

 • Svara Mia 3 juli, 2007 at 12:09

  Synd, jag gillar min skarpt. Men alla kan ju inte gilla samma saker. :)

 • Svara Malin A 3 juli, 2007 at 16:18

  Ajajdå, men det är ju bra att läsa en recension som inte är lyrisk. Jag tycker att det har verkar väldigt märkligt att en tonad dagkräm skulle kunna vara täckande. Jag ska nog ta och kolla in Silk creme:en istället.:)

 • Svara Emelie 3 juli, 2007 at 21:09

  madde> Ja det är lite idén, men jag letar ändå efter en tunn kräm med bra täckningsförmåga. Någon sådan kanske inte ens finns.

  Mia> Nej precis :)

  Malin A> Mja man tycker ju att man borde kunna få den mer täckande med fler lager men icke sa nicke.

 • Lämna ett svar

  Reklam